• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

AK PARTİ'NİN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BUGÜN AÇIKLANIYOR

AK PARTİ'NİN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BUGÜN AÇIKLANIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Muğla'nın da bulunduğu 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere Ak Parti'nin 26 adayını bugün kamuoyuna tanıtacak.

Saat 14.00’te başlaması planlanan programda Erdoğan’ın konuşmasından sonra büyükşehirler başta olmak üzere alfabetik sırayla illerin belediye başkan adayları tek tek açıklanacak.

Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak. Ankara'daki toplantıda Ak Parti'nin seçim beyannamesi de ilan edilecek.

 

AYDIN AYAYDIN'IN MUĞLA'DAN ADAY GÖSTERİLMESİ BEKLENİYOR

Gazeteci İsmail Saymaz, Eski CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Aydın Ayaydın'ın, Ak Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını söyledi. Saymaz, "Eski CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Aydın Ayaydın, AK Parti’nin Muğla Belediye Başkan adayı olacak. Ayaydın ile konuştum. Bu teklifin 1.5 ay önce Erdoğan’dan geldiğini söyledi. Ayaydın’ın kızı Derya Hanım, hali hazırda AK Parti İstanbul Milletvekili."

 

AYDIN AYAYDIN KİMDİR?

1951'de Mardin'de dünyaya gelen Aydın Ağan Ayaydın, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliği, 1993 yılında ekonometri profesörü oldu. Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, İKV, İAV Yönetim Kurulu Üyeliği, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, BJK Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü, 1997-1999 yıllarında Rekabet Kurumu Başkanlığı ile 1999-2002 yılları arasında ANAP İstanbul milletvekilliği yapmıştır. Bir zamanlar Takvim ve Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan sarı basın kartı sahibidir.

2011 seçimleri öncesine kadar VATAN gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. 2011 seçimleri için CHP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Romanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Evli ve 3 Çocuk babasıdır. Ayrıca Eylül 1992'de dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından YÖK üyeliğine atanmış ve 1995 yılının Kasım ayında DYP'den milletvekili adayı olabilmek için istifa etmiş ancak milletvekili seçilememiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141