AK Parti’den Öğretmenler’e Kutlama
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, ‘’Millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım’ı, Öğretmenler Günü olarak hep birlikte kutlamanın huzuru ve mutluğunu yaşamaktayız’’ dedi.
İl Başkanı Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: ‘’21. yüzyılın dünyasında; Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor ve bu uğurda şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’
SOSYAL İŞLER BAŞKANI EROL’DAN KUTLAMA
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama da AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Armağan Erol’dan geldi. Erol, Öğretmenlerin en zor şartlarda geleceğin güvencesi olan çocukların eğitiminin yanı sıra Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlara ulaşarak, büyük fedakarlıklar gösterdiklerini vurguladı.
Öğretmenlerin eğitmeyi ve öğretmeyi ideal olarak benimseyerek, Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini gösterdiğini ifade eden Sosyal İşler Başkanı Erol, "Çocuk ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç ancak, o ölçüde anlamlı bir görevi yüklenen sizler, ülkenizin geleceğinin kurulmasında yadsınamaz bir rol oynamaktasınız. Bizler de öğretmenlerimize duyduğumuz borcun, tıpkı vatan borcu gibi, insanlık borcu gibi ömür boyu taşınacak ve hiçbir şekilde ödenmeyecek bir manevi yükümlülük olduğunu biliyoruz. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, aileniz, çalışma arkadaşlarınız ve öğrencilerinizle daha mutlu, başarılı ve huzurlu olmanızı diliyorum’ dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.