• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Ak Parti'den kongre açıklaması

Ak Partiden kongre açıklaması
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, partilerinin kongre süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Bazı yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin karşısına geçen Hasan Engin, AK Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili hazırlanan açıklamayı okud
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, partilerinin kongre süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Bazı yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin karşısına geçen Hasan Engin, AK Parti Genel Merkezi tarafından  konuyla ilgili hazırlanan açıklamayı okudu:
AK Parti'nin, millete taahhüt ettiği ve bugün 'Yeni Türkiye' olarak tanımlanan demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirdiğinin kaydedildiği açıklamada şu sözler yer aldı: 
İbrahim Halil Fırat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.
AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği birinci olağan, ikinci olağan, üçüncü olağan, dördüncü olağan ve birinci olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. AK Parti ülkemizin siyasi tarihine 'Yükseliş Dönemi' olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok 'Yapılamaz' denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi.
AK Parti ülkemizin karanlık bir döneminde milletimizin sinesinden milletimizin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur. Bu nedenle; demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan 'ben fikri'ni çıkartmış 'biz, ülkem ve davam' anlayışını getirmiştir. Birinci olağanüstü büyük kongremiz süreciyle, yapılışıyla ve sonucuyla bunun en mümtaz ve en yakın örneğidir.
AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir.
AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur.
AK Parti'nin önümüzdeki hedefi; başlayan beşinci olağan kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye'sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir.
Gerçekleştirilecek olan 5. olağan kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.
5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir.
Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır.
Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.”
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasan Engin, Marmaris İlçe Kongresi'nin diğer ilçelerde olduğu gibi 1 Kasım ile 31 Aralık tarihleri arasında yapılacağını, ancak kesin tarihin henüz belirlenmediğini söyledi. 
“GÖREV VEİLİRSE GERİ ÇEVİRMEM”
Engin, “Aday olacak mısınız?” sorusuna karşılık ise şu yanıtı verdi: “Ben görev istemedim, görev verilmesini bekledim. Dolayısıyla partim bana yine görev verirse, bunu geri çevirmem, görevimi layıkıyla yerine getirmek için elimden geleni yaparım.”
TEK ADAYLI KONGRE
Engin, bir başka soru üzerine de partilerinin geleneklerine uygun olarak 'uzlaşı' içerisinde ve tek kongreye gideceklerini kaydetti.
(Hatice IRMAK)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141