Ak Parti'de başvuru süreci başladı
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, hiçbir adaya angaje olmadıklarını ve hiç kimseye adaylık sözü vermediklerini söyledi. Mete, kendisinin adaylığı konusunda ise ‘net’ konuşmadı, açık kapı bıraktı
AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, partilerine 1 Ekim itibariyle partilerine aday adaylığı başvurularının başladığını ve belediye başkan adaylarının geçmiş seçimlerde olduğu gibi merkez yoklaması usulüne göre belirleneceğini söyledi.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mete, AK Parti'nin belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını bildirdi. Partilerinin Merkez Karar Yürütme Kurulunun yaptığı son toplantıda, bütün seçim bölgelerinde seçimlere katılma kararı alındığını kaydeden Mete, "Aday adaylığı başvuru süresinin ise 1 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında olmasına karar verildi. Büyükşehir aday adayları partimizin il başkanlığına, ilçe belediye başkan aday adaylarının ise ilçe veya il başkanlıklarına yazılı olarak başvuru yapması gerekiyor" dedi. Büyükşehir aday adaylarının başvuru için 7 bin 500 lira ödemesi gerektiğine işaret eden Mete, nüfusu 50 binden fazla 200 binden az olan ilçelerin aday adaylarının ise bin 500 lira yatıracaklarını kaydetti. Mete, aday adayı olacak kadınlar için yüzde 50, engelliler için de yüzde 75 indirim yapıldığını söyledi.
YOKLAMA VE ANKET YAPILACAK
Aday belirleme süreci hakkında da bilgi veren Mete, "Belediye başkan adayları geçmiş seçimlerde olduğu gibi merkez yoklaması usulüne göre belirlenecek. Parti teşkilatlarının yapacağı temayül yoklamasının sonuçları genel merkeze bildirilecek. Partimiz seçim bölgelerinde aday adaylarıyla ilgili anketler de gerçekleştirecek. Elde edilen veriler ışığında genel merkezimiz adayları belirleyecek" diye konuştu. Parti yönetimi olarak hiçbir aday adayından taraf olmayacaklarını ve bir diktada bulunmayacaklarını vurgulayan Mete, bugüne kadar hiçbir kimseye adaylık konusunda bir söz vermediklerini dile getirdi.
Partilerinden istifa ederek Demokrat Parti'den Marmaris Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Karacan'ın bu davranışına saygı duyduklarını ifade eden Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendisiyle ayrı düşmemizin nedeni, 'Aday belirleme konusunda erken davranamayız ve kimseye adaylık sözü veremeyiz' düşüncemizden kaynaklandı. Adayın kim olacağına genel merkezin karar vereceğini Sayın Karacan'a ilettik. Angaje olduğumuz hiçbir aday adayı yok."
Bir gazetecinin "kendisinin aday adayı olup olmayacağı" yönündeki sorusuna ise Mete, bu konuda alınmış bir kararının bulunmadığını ancak partisinin vereceği her görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Adaylık konusunda ‘açık kapı’ bırakan Kadem Mete, “Adaylık sürecinin tamamlanmasına bugün itibariyle tam bir ay var. Bir aylık süre, siyaset için çok uzun bir süre. Bu süre zarfında ne gibi gelişmeler olur bilemeyiz. Partim bana ne görev verirse hazırım. Sandık başında da görev alırım” diye konuştu. 29 Kasım’da yapılması planlanan Muğla ziyareti sırasında Marmaris Belediye Başkan adaylarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayabileceğini de sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.