• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ak Parti Seydikemer Aday Adayı Eşref Şen ....

Ak Parti Seydikemer Aday Adayı Eşref Şen ....
KEMAL ÖNEKLİ, SEYDİKEMER İLÇESİ AK PARTİ ADAY ADAYI EŞREF ŞEN İLE SÖYLEŞTİ… EŞREF ŞEN: “ KÖYLÜMÜZ KENT YAŞAMINA MÜHÜR VURACAK”

Çiçeği burnunda ilçemiz Seydikemer tarihinin ilk yerel seçimlerine hazırlanırken,Ak Parti aday adayı Orman İşletme Müdürü Eşref Şen ile görüşme ve sohbet imkanı bulduk. Eşen Çayı kenarında hoş bir doğa manzarasında konuştuğumuz Eşref Şen oldukça heyecanlıydı. İçinde kendi deyimi ile “hizmet aşkı” yanan Şen, sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Ak Partinin belediyecilikte marka olduğunu belirten Şen” Ben bu topraklarda yetiştim. Orta okul yıllarımdan bu yana bu güzel coğrafyaya ve güzel insanlara sevdalıyım. Allah bana nasip etti burada memuriyet olarak hizmet imkanı buldum. Bu bölgeye babam da tarım kredi kooperatifi müdürü olarak hizmet etmişti. Bayrak bize geçti. Şimdi siyasetçi olarak Seydikemer'in ilk belediye başkanı olmak için yola çıktık. Amacım ikbal ve istikbal değil. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Benim hayallerim hep Seydikemer'e doğru.”dedi.

 

Hayallerinden bahsederken derin düşüncelere dalan Eşref Şen “Bizim çocukluğumuzda denize ulaşmamız çok zordu. O nedenle dere kenarında plajlarımız olurdu. Seydikemer gençlerine ve çocuklarına yüzme sporunu öğrenecekleri bir spor ve yüzme kompleksi hayalim var. Allah bize hizmet etmeyi nasip eylerse bu hayalimi gerçekleştireceğim.Bakir kıyılarımız var. O kıyılarımızı doğa ile barışık çevre bilinci ile düzenlemeye gideceğiz. Doğa turizmi için güçlü ataklarımız olacak. Bunun yanı sıra tün toplum birimlerine projelerimiz var. İlerde bunları kamuoyu ile paylaşma imkanımız olacak.”

Seydikemer İlçesinin Orman yapısı olarak ağırlığına dikkat çekerek köy ve köylüye dair sohbetimiz derinleştikçe Eşref Şen “Muğla ve Seydikemer tarihinde ilk kez köylümüz kent yaşamına mührünü vuracak. Bu demokrasimiz için çok anlamlı bir gelişme. Köy ve köylü kendi kaderini tayin ederken kendi hür iradesi ile geleceğine kara verecek. Artık kent yaşamında olacak. Bu köylünün gerçek anlamda efendi olması demektir. Politikacıların köye ilgisi arttı. Bu ne kadar güzel bir durum. Ak Partimize ve Sayın Başbakana bu yasa için teşekkür ediyorum. Ben hep orman köylüsü ve köyle iç içe oldum. Sorunları biliyoruz. Çözümleri de.”

 

Toprak genişliği ve verimliliği üstüne sorularımıza Şen çok önemli tespitlerle karşılık verdi. “Seydikemer toprakları Allahın bir lütfu bize. Bu verimliliği berekete dönüştüreceğiz. Bu bereket ise köye ve diğer vatandaş kesimlerine iş ve aş olarak geri dönecek. Önümüzdeki 5 yıl sonunda ilçe olarak tarımsal üretim başta olmak üzere yer üstü ve yer altı tüm kaynaklarımızı halkımızın faydasına projelendireceğiz. Seydikemer bunu hak ediyor.”

 

Bazı yazarların büyükşehir yasasını medeniyet projesi olarak gördüğünü aktarınca kendisine Eşref Şen” Bu çok doğru bir tespit. Bütünleşmiş bir yapı çok etkili hizmet getirir. Kaynak dağılımı olmaz. Planlama büyük olur. Yatırım bereketli ve kaliteli olur. Bu sözün ve tespitin altına imzamı atarım.Köy kent yaşamına ayrı bir sosyolojik derinlik getirecektir. Top yekun bir kalkınma modeli bu. Daha iyisi olana kadar en mükemmeli.” açıklamasını yaptı.

(KEMAL ÖNEKLİ RÖPORTAJI)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141