• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Acar: Vatandaşla Belediye’yi karşı karşıya getirmek istiyorlar

Acar: Vatandaşla Belediye’yi karşı karşıya getirmek istiyorlar
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Belediye Meclisi üyeleri, Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü, Turunç, Bayır, Turgut, Orhaniye, Hisarönü, Selimiye, Bozburun ve Söğüt’e mahallerine giderek, vatandaşlar ve tati

Yetkili ve ilgili makamların, 2014 yerel seçimlerinden önce Marmaris’in köylerinde yapılmasına ardından da işletilmesine adeta göz yumduğu, bazı siyasi çevrelerin de ruhsatlandırılacağını vaat ettiği kaçak binaların yıkılması için Belediye’ye yazı gönderildi.  Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yaşananlara tepki gösterdi. “Bombanın pimini çektiler, bize verdiler. Bu yapılar inşa edilirken yetkililer neredeydi” dedi.  Başkan Acar, vatandaşla belediyenin karşı karşıya bırakılmak istendiğini söyledi.

 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Belediye Meclisi üyeleri, Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü, Turunç, Bayır, Turgut, Orhaniye,  Hisarönü, Selimiye, Bozburun ve Söğüt’e mahallerine giderek, vatandaşlar ve tatilcilerle bayramlaştı, sorunları dinledi, sorulara yanıt verdi. Vatandaşlar, Başkan Ali Acar ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi. Başkan Acar, her gittiği yerde çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Ali Acar, gazetemizin dünkü sayısında yer bulan açıklamalarında özetle şu mesajları verdi: “Demokrasiye, Marmaris halkının iradesine saygı gösterilmeli. Hizmet etmemiz engellenmek, vatandaşla karşı karşıya gelmemiz isteniyor.  Her şeye rağmen, 10 yıldır olduğu gibi kamu yararına çalışmaya devam edeceğiz..”

 

Başkan Acar, açıklamalarında, yıllardır, sadece Marmaris’in değil bölgenin kanayan yarası haline gelen imarsızlığın ve bu durumun yol açtığı mağduriyetler ile kaçak yapılaşmanın üzerinde de durdu. Başkan Acar, Orhaniye’de vatandaşlarla sohbet ederken Valilik’ten kaçak yapıların yıkılması için yazı geldiği ve bu konuda bölgedeki diğer belediyelere olduğu gibi Marmaris Belediyesi’ne de ‘yıkın’ baskısı yapıldığını kaydetti. Özellikle Selimiye ve Bozburun’da seçim öncesi çok sayıda kaçak yapılaşmanın olmasına rağmen, Devlet kurumlarının duruma müdahale etmediğine dikkat çeken Acar, vatandaşla karşı karşıya bırakıldıklarını savundu.

Ali Acar, “Temel mesele köylerimizin imar planlarının olmaması. Takdir edersiniz ki bu sorunun çözümü merkezi iktidarın yaklaşımına bağlı, ama bununla ilgili Büyükşehirle birlikte bu sonun biran önce çözülebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE’YE PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA!

İmarsız bölgedeki kaçak inşaatlarla ilgili tutulan tutanakların,

söz konusu kaçak yapıların yıkılması için Marmaris Belediyesi’ne yazı gönderdiğini belirten

Ali Acar, yaşananlara tepki gösterdi. “Bombanın pimini çektiler, bize verdiler. Bu yapılar inşa edilirken yetkililer neredeydi” dedi. Vatandaşla belediyenin karşı karşıya bırakılmak istendiğini kaydeden Acar, kaçak yapılar ve yıkımlar hakkındaki gelişmeyi vatandaşlarla paylaştı. Türkiye’de siyasetin her alana entegre olduğunu savunarak, kaçak yapılar inşa edilirken, ilgili ve yetkililerin duruma müdahale etmediğine dikkat çeken Acar şunları söyledi:

NEDEN GÖZ YUMDUNUZ?

 “Seçim zamanı trafik cezası yazılmaz, esnaf sıkıştırılmaz, kömür dağıtılır, erzak dağıtılır, etliye sütlüye karışılmaz. Bir seçim dönemi geçirildi, Selimiye, Bozburun, Söğüt ve kısmen diğer yerlerde de çığ gibi kaçak inşaat patladı. Neden, kim müdahil oldu? İl Özel İdare, şimdi çubvallarla pimini çektiği Bombayı bizim elimize teslim etti. Niye müdahil olmadınız? Neden yaptırdınız vatandaşa? Yazık günah değil mi? Neden göz yumdunuz, jandarmanız yok mu? Jandarmanın tutmuş olduğu bütün tespit tutanakları şimdi geliyor elimize. ‘Alın ne haliniz varsa görün’ der gibi şimdi getiriyorlar. Ondan sonra da Valilik’ten yazı geliyor. ‘Yıkım kararı olan şunları, şunları ne zaman yıkacaksınız, niye yıkmıyorsunuz?’ diye soruyorlar. Bizleri vatandaşla karşı karşıya bırakıyorlar. İşin acı tablosu bu.”

Yıllardır bölgeye imar getirilmediğini hatırlatan ve bu sebeple vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıklarını savunan Başkan Acar, “Biz mecburuz, yani kamu hizmetçisi kendi sorumluluğunu yerine getirmek zorunda. Ama tavşana tut, tazıya kaç diyorlar. İyi bir şey mi, kontrolsüz bir şekilde vatandaşın gelişigüzel kaçak iki katlı üç katlı binalar yapması. Sen ver emsalini ‘yüzde 10’ de, ‘iki kat’ de, ‘tek kat’ de ona göre vatandaş yapsın, işine gelir yada gelmez. Herkes ister, daha büyük bina olsun, daha büyük bina olsun. Öyle bir şey yok, imkan tanımazsan. Ama imarını verirsin insanlara bu böyle olur. Yıllardır konuşulan şey, 2014 yılına geldik, 13 köyümüz var 13’ünün de imarı yok. Bozburun belde belediyesiydi imarı yok. Olacak iş mi, buralarda insan yaşıyor”  (Sündüs IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141