AA Haber Akademisi birincileri açıklandı

AA Haber Akademisi birincileri açıklandı
Anadolu Ajansı'nın geçtiğimiz günlerde sertifikalarını alan ''AA Haber Akademisi Diplomasi ve Finans Muhabirliği Sertifika Programı'' mezunlarının birincileri de açıklandı.

"Diplomasi ve Finans Muhabirliği Sertifika Programı"nı başarıyla tamamlayarak ilk üçe girenleri AA Genel Müdürü Öztürk açıkladı.

"Diplomasi Muhabirliği Sertifika Programı"nda birinci seçmekte zorlandıklarını dile getiren Öztürk, haber akademisinin ikinci dönem mezunu arkadaşların hangilerinin ajansta kalacağına editörlerle yapılan görüşmeler sonunda karar verildiği ifade etti. Haber akademisin birinci veya ikinci dönem mezunlarında kesinlikle ayrımcılık yapılmadığına dikkati çeken Öztürk, 3 aylık eğitim programı boyunca alınan notların hepsinin titiz incelemelerden geçtiğini, programın sonunda en iyilerin ajansta istihdam edildiğini kaydetti.

"İlk üçe giren arkadaşları belirlemekte zorlandık, puanlar birbirine çok yakındı" diyen Öztürk, Diplomasi Muhabirliği Sertifika Programı sonunda aynı puanları alan Enes Kanlı ile Sinan Bolat'ın ilk ikiye girdiğini, Ayşe Hümeyra Atılgan'ın da programı 3'üncü olarak bitirdiğini bildirdi.

Öztürk, Finans Muhabirliği Sertifa Programı'nı ise Ata Ufuk Şeker'in 1'inci olarak bitirdiğini, Ayşe Nur Sağlam'ın 2'inci, Belgin Yakışan'ın ise 3'üncü olarak tamamladığı bilgisini verdi.

Öztürk daha sonra dereceye giren akademi mezunlarına sertifikalarını vererek, çeşitli hediyeler sundu, mezunlarla fotoğraf çektirdi.

Akademiden mezun olan diğer öğrencilere de sertifikalarını AA Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tek, AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, AA Yönetim Kurulu Başkanvekili Salih Melek, AA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ve AA Denetçisi Mehmet Emin Baysa verdi.

Diplomasi Muhabirliği Sertifika Programı'nda birinciliği Sinan Bolat ile paylaşan Enes Kanlı, konuşmasında, dereceye girmesinin kendisini şaşırttığını, çok mutlu ettiğini söyledi.

AA'nın uluslararası ajans olma yolunda oluşturduğu Haber Akademisi'nde diplomasi muhabirliği alanında 3 aylık çok sıkı bir eğitim aldıklarını belirten Kanlı, AA'nın kendilerine çok büyük imkanlar sunduğunu anlattı. Bundan sonraki amaçlarının AA'nın 100. Yıl Vizyonu hedefine ulaşmasında en iyi katkıyı sağlamak olduğunu dile getiren Kanlı, kendilerinin yetişmesinde katkıda bulunan başta Genel Müdür Kemal Öztürk olmak üzere herkese teşekkür etti.

Finans Muhabirliği Sertifika Programını 1'inci olarak bitiren Ata Ufuk Şeker de AA'nın kurulduğu günden günümüze kadar yurt içinde ve yurt dışında hangi büyük olaylara şahitlik ettiği hakkında bilgi verdi. Sorumluluğu olan, önemli bir kurumda istihdam edildiklerini belirten Şeker, "Böyle bir kurum içinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

"AA Haber Akademisi Diplomasi ve Finans Muhabirliği Sertifika Programı"nın mezunları, akademiye başvuran bin 492 kişi arasından seçilmişti. Mezun olan 49 öğrenci, 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını almıştı. Aralarında başarılı olan 28 kişi ajansta istihdam edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.