• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

23 Nisan'da Marmaris Cıvıl Cıvıl Oldu

23 Nisan'da Marmaris Cıvıl Cıvıl Oldu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Marmaris Belediyesi’nin hazırladığı etkinliklerle dolu dolu kutlandı.

22 Nisan Cuma günü başlayan kutlamaların coşkusu 23 Nisan Cumartesi günü doruğa ulaştı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda şenlik havasında geçen kutlamalarda Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da çocukların bayram neşesine ortak oldu.

Marmaris Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dopdolu bir etkinlikle kutladı. İki yıllık aranın ardından hep birlikte kutlanan bayram için animasyonlar, gösteriler, sergiler, konserlerin yer aldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 3 gün boyunca 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Armutalan Kültür Merkezi, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı ve Burunucu Macera Parkı olmak üzere 4 farklı noktada organize edilen etkinlikler Cuma günü başladı. 

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda Hacivat – Karagöz gösterileri, animasyonlar, yarışmalar, danslarla başlayan etkinlikte çocuklara ücretsiz ikramlarda da bulunuldu. Çocukların bol bol dans edip şarkı söylediği etkinlik akşam geç saatlere kadar devam etti. Aynı gün AKM’de de resim sergisi ve piyano gösterisi gerçekleşti.

COŞKU 23 NİSAN GÜNÜ DORUĞA ULAŞTI

En büyük coşku ise 23 Nisan Cumartesi günü yaşandı. 4 noktada da farklı etkinliklerin olduğu kutlamaların merkezi 19 Mayıs Gençlik Meydanı oldu. Animasyonlar, danslar, konserlerin ve çocuklar için birçok etkinliğin yer aldığı meydandaki sürpriz ise 23 Nisan Çocuk Bayramı için özel hazırlanan çekçek oldu. Çekçek ile kısa bir şehir turu atan çocukların heyecanına Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da ortak oldu. Çocuklarla çekçeke binen Oktay daha sonra belediye araçlarından hazırlanan kortej ile vatandaşların da bayramını kutladı.

BİLİMSEL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENDİ

23 Nisan günü çeşitli atölye çalışmalarının yapıldığı İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda da bayram coşkusu vardı. 3D hayvanlar boyama, atıklarla bilim, paraşüt yapımı, statik elektrik ve balon deneyleri, origami, tohum bombası, bilimsel survivor oryantring gibi etkinliklerin düzenlendiği Bilim Parkı’nda Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın katılımı ile Sifigu Bilim Cafe’nin de açılışı yapıldı. Oktay burada çocuklarla birlikte çeşitli bilimsel etkinliklere de katıldı.

SPOR ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Nisan coşkusunu her noktada yaşanması için bir de spor şenliği düzenlendi. Marmaris Belediyespor ile düzenlenen şenlik voleybol, futbol ve basketbol olmak üzere üç branşta gerçekleştirildi. Amiral Orhan Aydın Spor Salonu ve İçmeler Gölenye Stadı’nı ziyaret eden Başkan Oktay şenlikte sporcular ve aileleri ile bir araya geldi. Girişin ve macera oyun gruplarının ücretsiz yapıldığı Burunucu Macera Parkı’nda da çocuklar gönüllerince eğlendi. 

UNUTULMAZ BİR KUTLAMA OLDU

Yapılan etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Oktay, pandemi nedeniyle son iki yıldır çocukların bayramı gönüllerince kutlayamadığını belirterek bu yıl belediye olarak birçok etkinlikle çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Oktay, “Müzik, resim, dans, animasyonlar, bilimsel deneyler, spor aktiviteleri gibi birçok alanda dolu dolu bir organizasyon düzenledik. Çocuklarla birlikte bizim de sevincimiz, mutluluğumuz katbekat çoğaldı. Onlara ve tüm halkımıza unutulmaz bir bayram yaşattıysak ne mutlu bize” ifadesini kullandı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141