19'uncu şampiyonluğuna çok yakın

19'uncu şampiyonluğuna çok yakın
Galatasaray, Lig'in 32. haftasındaki Sivasspor maçını kazanması durumunda, şampiyonluğu garantileyecek.

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonu şampiyonluğu sadece bir maç uzakta. 

Ligin 32. haftasında 5 Mayıs Pazar günü Sivasspor'u Türk Telekom Arena'da konuk edecek olan sarı-kırmızılı takım, galip gelmesi durumunda 7 puan gerisindeki rakibi Fenerbahçe'nin alacağı sonuç ne olursa olsun şampiyonluğu garantileyecek.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alacağı sonuca göre aradaki puan farkını koruması durumunda da şampiyonluğun sahibi olacak.

Fenerbahçe'yi geçecek

"Cim Bom", Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamlaması durumunda 19'uncu kez bu başarıyı yaşayacak.

Geride kalan sezonu da şampiyon tamamlayarak başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, toplam şampiyonluk sayısında, 18 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'yi geride bırakacak.

Her 5 şampiyonluk için formaya bir yıldız takma hakkı kazanılan ligde sarı-kırmızılı ekip, 4'üncü yıldızı ilk kez takacak takım olma yolunda avantajlı konuma yükselecek.

Türk teknik adamlar önde

Galatasaray'ın ligde elde ettiği şampiyonluklarda Türk teknik adamların imzası daha fazla.

Geride kalan sezonlarda elde edilen 18 şampiyonluğun yarısı Türk yarısı da yabancı teknik adamların yönetiminde geldi. Bu sezon kazanılacak olası şampiyonlukla yerli çalıştırıcılar öne geçecek.

Türk teknik direktörler idaresindeki 10'uncu şampiyonluğunu yakalamaya yakın olan sarı-kırmızılı takımda, 3'er kez İngiliz ile Alman, 1'er kez de Yugoslav, Rumen ve Belçikalı çalıştırıcılar bu mutluluğu yaşadı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.