• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Zeybekoğlu: "Lozan'daki Anti-Emperyalist Anlayış Bize Umut Olmaya Devam Ediyor"

Zeybekoğlu: Lozandaki Anti-Emperyalist Anlayış Bize Umut Olmaya Devam Ediyor
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması'nın 97. yılını kutladı.

Zeybekoğlu Lozan Antlaşmasını Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri zaferlerinden sonra gelen bir politik ve diplomatik zafer olarak niteleyerek, bu zaferin mimarları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü saygıyla andığını ifade etti.

Lozan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı tarihinin kırılma noktalarından biridir. Halkımız vatan topraklarının neredeyse tamamı işgal altındayken Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakan Mustafa Kemal Paşa'ya inanmış ve onun önderliğinde düşmanlarını her cephede yenilgiye uğratarak Anadolu'yu tekrar vatan toprağı yapmıştır. Kazanılan zaferin resmi olarak masa başında da tasdik edildiği Lozan'ın 97.yılını büyük gururla kutluyoruz. Lozan Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının ve haklarının tüm dünyaya ispatı ve tapusudur. "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ün talimatlarıyla Lozan'a giden İsmet İnönü ve arkadaşlarının sabırla kazandığı diplomatik zaferdir.

Ülkemizin tarihinin insanlığa örnek olacak başarılarla dolu olduğunu söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tarihi gerçekleri saptırmaya çalışanların hem siyaseten hem de halkın gönlünde boşa düşeceğini belirterek, "Lozan Antlaşması emperyalizme karşı cephede kazanılan zaferin masa başında tasdik edilmesidir" dedi.

Zeybekoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İktidarın "Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesinden saparak dış politikamızı giderek yalnızlaştırdığı ve ülke ekonomisini bağımlılık zincirine mahkum ettiği günümüz koşullarında, Lozan'daki anti-emperyalist anlayış bize umut olmaya devam ediyor.

Ülkemiz tarihi büyük zaferlerle ve mücadelelerle doludur. Bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün halkımız diğer dünya devletlerine de örnek olan zaferler kazanmış ve dünya tarihini değiştirmiştir.

Lozan Antlaşması'nı başarısızlık olarak göstermeye çalışan, tarihi gerçekleri saptıranlar politik çıkarları için Cumhuriyet dönemi ve başarılarını içlerine sindiremeyenlerdir. 29 Ekim'lerde, 23 Nisan'larda, 19 Mayıslar'da rahatsızlananlar, yurt dışı seyahatine çıkanlar ve bu törenlere katılmamak için bahane uyduranlar bu zihniyete sahip kişilerdir.

Geldikleri makamlara Cumhuriyet devrimleri sayesinde geldiklerini unutanlar, yeni tarih yazmaya çalışıp her şeyi eline yüzüne bulaştıranlar ne yazık ki hiçbir zaman hatırlanmayacak, tarihin satır aralarında bile kendilerine yer bulamayacaklardır.

Lozan Antlaşması'nın 97.yılında başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, antlaşmayı imzalayan İsmet İnönü'yü ve heyetini saygıyla ve rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141