• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Zahid Akman..“Doğan'a meydan okudu”

Zahid Akman..“Doğana meydan okudu”
Hakkında yapılan haberlerden dolayı istifa etmesi için baskı yapılan RTÜK Başkanı Zahid Akman, iddiaları yalanladı ve hodri meydan dedi...

Hakkındaki iddiaları yanıtlamak üzere NTV televizyonunda Murat Yetkin'in konuğu olan RTÜK Başkanı Zahid Akman, "İstifa kararı aldığınız ve CHP'li üyeler çok baskı yaptığı için şimdilik istifa kararınızı bekletiyormuşsunuz. bu doğru mudur?" sonusuna, "Hayır, istifa karar almadım. İstifa etmemi gerektirecek hiçbişey yok. İstifasını gerektirecek bir durum olursa ben de izzetli her bürokrat gibi istifamnı verirdim" diye konuştu.

Hakkındaki iddiaların RTÜK Başkanı olduğu dönemle ilgili olmadığını ifade eden Akman En doğru yanıtın onurlu bir duruşla görevde kalmak olduğunu söyledi. Akman hakkında yapılan haberlere rağmen,"Sonunan kadar direneceğim" diye konuştu.

TOPTAN VE BAHÇELİ BENİ DİNLESEYDİ
Meclis Başkanı Köksal Toptan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istiafa etmesine dair açıklamaları için, "Toptan ve Bahçeli beni dinledikten sonra konuşmalıydı" yorumunu yaptı. Akman istifa etmesi için herhangi bir nedenin olmadığını ifade etti.

Göreve geldiği2005 yılından sonra herhangi bir kararda evrakta ve faturada imzası olmadığının altını çzien Akman, "Eğer böyle bir belegede imzamı görsünlere gereğini yaparım" dedi.

RTÜK Başkanı Akman hakkında yapılan haberler için şunları söyledi: "Benim ticaret yaptığımı iddia eden yalancılar belge sunsunlar ben gereğini yapacağım. Böyle ahlkasızlık yapılmaz. "

Armada İşmerkezi'nde 7 milyon dolar hissesi olduğuna dair haberlere de açıklık getiren Akman, Armada'daki hisse payının yüzde bir olduğunu ve bir kaç milyon dolar verilemesi halinde hemen devredebileceğini söyledi.

AKMAN'DAN KILIÇDARĞLU VE DOĞAN GRUBU'NA: HODRİ MEYDAN
RTÜK Başkanı Akman CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin ve Zafer Mutlu'ya seslenerek, "Hakkımdaki iddiaları ispatlamak için sizinle her türlü ekranda çıkmaya hazırım. Yüreğiniz yetiyorsa size hodri meydan. Hakkımdaki çıkan iddiaların hepsine cevap vereceğim. Eğer veremezsem şerefli insan gibi istifa edeceğim." diye konuştu.

Hakkında yapılan haberlerle ilgili tekszip kararlarının yararlanmadığını ifade eden Akman, "Benimle ilgili yalan haber yapıp haysiyetsizlik yapıyorlar" tepkisi gösterdi...

Hürriyet'in Gazetesi'nin "Almanya'ya girişi yasak" diye haber yapan ve bunun yalan olduğunu belgeleri ile ispatlayan Zahid Akman, "Almaya'ya gideceğim. Down Kilisesi önünde resim çektireceğim" dedi.

Deniz Feneri davası ile ilgili hakkında kuryelik yaptığı iddia edilen Akman, "Kemal Kılıçdaroğlu davayı 6 gün izledi benim suçlandığıma dari herhangi bir belge sunmadı. Benim hakkımda iddiaları ortaya atan kişi, mahkeme ile anlaşmış olan itirafçı bir sanık. Suçlamadığı kimse yok. Mahkeme Başkanı kararı açıklarken bu şahsın iddilarına inanmadığını açıkca söyledi. " diye konuştu.

ÇOCUKLARI KORUMAMIZ RAHATSIZ ETTİ
Hakkında yapılan haber ve iddialaların arkasında neler olduğuna dari soruya şöyle cevap verdi; "4 yıllık RTÜK Başkanlığımız görevidne bir çok icraata imza attık. Hakkımda yapılanların altında yabancı servisler var. Yaptığımız faaliyetlerle bu ülkenin çocuklarını ve gençlerini koruma altına almamız birilerini rahatsız etti. Beni bu yüzen RTÜK Başkanlığından uzaklaştırma çabaları çok anlamlı"

Hakkındaki iddialarla ilgili Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiğini ve kendisiyle bir kaç kez temasa geçtiğini söyleyen Akman, Erdoğan ve bazı bakanların kendisine destek verdğini söyledi.

Meclis Başkanı Köksal Totan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Deniz Baykal'a çağrıda bulunan Akman, kendilerine isterlerse detaylı bilgi vermeye hazır olduğunu söyledi.

Ayrıntılar gelecek...

(Haber 7)


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141