• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yunan Basını: Erdoğan Yıldız Konuk

Yunan Basını: Erdoğan Yıldız Konuk
Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Bugün Akşam Gerçekleşecek Yeni Akropolis Müzesi'nin Açılşına Çok Sayıda Seçkin Konuk Katılacak.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bugün akşam gerçekleşecek Yeni Akropolis Müzesi'nin açılşına çok sayıda seçkin konuk katılacak.
Akropolis Müzesi'nin açılışına katılacaklar arasında 3 ülkenin devlet başkanı, 7 başbakan, 4 dışişleri bakanı ve 20'den fazla ülkenin bakanı bulunuyor. Açılış için 300 kişiye davetiye gönderildi.


Açılış programı Kültür Bakanı Andonis Samaras'ın konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra sırasıyla Unesco Genel Sekreteri, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı, Başbakan Kostas Karamanlis ve Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Akropolis Müzesi Başkanı Profesör Dimitris Pandermalis, müzenin tanıtımına ilişkin bir sunum yapacak. Konuşmaların ardından müze davetlilere gezdirilecek. Akşam yemeğinin ardından dijital ortamda duvarlara yansıtılan heykellerin canlandırılmış hareketlerini içeren gösterimle program sona erecek.

PROGRAMA KATILACAKLAR SİYASETÇİLERİN BİR KISMI ŞÖYLE

Devlet Başkanları:

Yunanistan: Karolos Papulyas

Bulgaristan: Georgi Parvanov

Güney Kıbrıs: Dimitris Hristofyas

AB Komisyonu Başkanı: Jose Manuel Barrozo

Unesco Genel Sekreteri: Koichiro Matsuura

Başbakanlar:

Yunanistan: Kostas Karamanlis

Türkiye: Recep Tayyip Erdoğan

Hırvatistan: Ivo Sanandr

Sırbistan: Mirko Cvetkovic

Finlandiya: Matti Vanhanen

Karabağ: Milo Djukanovic

Bosna Hersek: Nicola Spiric

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve AB'den sorumlu bakan Egemen Bağış da açılışa katılacak isimler arasında yer alıyor.


Erdoğan AB'YE MESAJ GÖNDERECEK

Yunan basın-yayın organları, müze açılışının "yıldız konuğu"nu Erdoğan olarak belirledi. Önceden daveti reddeden Erdoğan'ın daha sonra "bedava halkla ilişkiler fırsatını" kaçırmadığı yorumunda bulunuldu. Gazeteler, Erdoğan'ın AB'ye Yunanistan'la ilişkilerin iyi olduğunu, zaman zaman sıkıntılara rağmen Türk-Yunan yakınlaşmasının sürdüğü mesajını vermeyi hedeflediği yazdı.

Erdoğan'ın Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına karşılık Trakya'daki müftülerin seçimle göreve gelmesi çıkışının ilişkilere katkısının tartışıldığı savunuldu. Karamanlis-Erdoğan görüşmesinde Ege konusunun en sıcak gündemlerden olduğu ifade edilen haberlerde, kaçak göçmenlerle mücadele ve geri iadesi konusunun bir diğer başlığı oluşturacağı belirtildi.

Yunan diplomatik kaynaklara göre, iki ülkenin uluslararası görüntüsü nedeniyle ilişkiler farklı açılardan etkileniyor. "Ankara'nın diplomatik gücünün arttığı" tespitini yapan kaynak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü şekilde desteklediğinin altını çiziyor. "Türkiye'nin Yunanistan karşısında kendini daha güçlü gördüğü" ileri sürülen görüşe göre, Ankara Washington'u da arkasından sürüklüyor. Bu nedenle Atina'nın ABD yönetiminin, Türk taleplerini hatta Ege'de olduğu gibi hassas bölgelerde bile olumlu görmesinden korktuğu iddia ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141