• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

yönetmenlerin aranan ismi oldu

yönetmenlerin aranan ismi oldu
MUĞLA'da emlakçılık yaparken 9 yıl önce tanıştığı yapımcı sayesinde oyunculuk ile tanışan 64 yaşındaki Osman Bayar, Muğla şivesiyle iki filmde dört dizide oynadı.

 


Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de 13 yıldır emlakçılık yapan Osman Bayar'ın hayatı, Muğla'da çekilen bir dizinin yapımcı ve yönetmeni ile tanışmasıyla değişti. Bayer, yönetmenin, 'Çektiğimiz dizide Muğla şivesiyle konuşan bir rolde oynamak ister misin?' teklifine, 'Edmeminla bizimolan' demesi üzerine oyunculuğa başladığını söyledi. İlk olarak 2007 yılında 'Baba Ocağı' adlı dizide kasap karakteriyle oyunculuğa adım atan ve Menteşe'de renkli simasıyla tanınan Osman Bayarduygularını şöyle dile getirdi:

"Muğla'nın havasını suyunu yaşamış birisi olarak, oyunculuk anlamında da kendimi göstermenin mutluluğu içersindeyim. Sinema ve filmlerin değişmeyen adresi olan Muğla'nın dünya genelinde tanınması bizlere heyecan yaşatıyor. Çocukluğumdan bu zamana kadar içimdeki oyunculuk hevesimi gerçeğe dönüştürerek ilerlemek kadar güzeli yok. Oyunculuk çok başka bir şey. Bu tadı-tuzu alan bir daha bırakamaz. Amacım kendimi geliştirerek dünya çapında ilerlemek. Değerli ve kaliteli oyuncularımız ile son yıllarımı geçirmek harika bir duygu."

GENÇLERE TAVSİYELER

Osman Bayar, gençlerin oyunculuk mesleğini ciddiye almaları gerektiğini vurgulayanak şöyle dedi:

"Bu işin sevdasına kapılıp günü ve anı yaşamadan geleceğe yönelik hareket edip düşünmelerini öneriyorum. Oyunculuk son derece kutsal, geride kıymetli izler bırakan yorucu bir iş. Ben aileme, özellikle torunlarıma hoş anılar bıraktığımı ve bırakacağımı biliyorum. Emek, fedakarlık ve özveri isteyen oyunculuk için yetenekli ve şanslı olmak şart. Hareketli ekranların kalıcı yüzü olmak için kalıcı işler içinde olalım."  

'EKRANLARDA OLMAYI SONSUZA KADAR İSTİYORUM'

Şimdiye kadar sayısız hayran kitlesi olan oyuncular ile bir araya geldiğini, aynı sahneyi paylaştığını ifade eden Osman Bayar sözlerini şöyle sürdürdü:
MUGLALI EMLAKCI OSMAN BAYAR (ORTADA), 9 YIL ONCE TANISTIGI YAPIMCI VE YONETMEN SAYESINDE DIZI FILMLERININ ARANAN YUZU OLDU. (FOTOGRAF:DHA-MUGLA)
"Beni daha çok köy usulü oyunlara yakıştırdıklarını söylüyorlar. Ekranlarda olmayı, hayranlarımla buluşmayı sonsuza kadar istiyorum. Her rolde de kendimi göstermek için de teklifleri değerlendiriyorum. Dünya starı olmak için, senaryosu iyi olan eserleri tercih etmek faydalı. Akıllarda ve gönüllerde olmak için beğenilen ve izlenme rekorları kıran film ve dizilerde olmak yeterli. Sanat adamıyım. Sanatçılara saygım ve sevgim çok. En güzel vakit dizi ve filmlerle geçer. Muğla insanı olarak sıcak ve samimiyiz. Birbirimizle aile gibiyiz. Birlik beraberlik içersinde gönül rahatlığı ile çalışıyoruz." 

Sinema filmleri 'İftarlık Gazoz', 'Dabbe' ile 'Dürüye'nin Güğümleri', 'Çilek Kokusu', 'Güzel Köylü' gibi bir çok dizide rol alan Bayar muhtar, okul müdürü, çiftlik ağası, psikolog, manav, ağır ceza reisi gibi pek çok karateri canlandırdı.MUGLALI EMLAKCI OSMAN BAYAR (SOLDA), 9 YIL ONCE TANISTIGI YAPIMCI VE YONETMEN SAYESINDE DIZI FILMLERININ ARANAN YUZU OLDU. (FOTOGRAF:DHA-MUGLA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141