• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

"Yol açma çevrecilik değil mi?"

Yol açma çevrecilik değil mi?
Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize Gezisinin Üçüncü Gününde İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Yapılan Merkez İlçe Kongresi'ne Katıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize gezisinin üçüncü gününde İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılan Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. "Dün de söyledim. Aramızda, menfaat şebekelerine yer vermeyeceğiz" diyen ve çevre polemiğine devam eden Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:
Yaylalar gidiyor Karadeniz sahil yolunu bitirmek üzereyiz. Bizim amacımız insanların memleketine geri döndürecek imkanları sağlamak. 'Yaylalarımız elden gidiyor' endişesini taşıyorum. Her şeyi bizden beklemeyin. Vatandaş duyarlı olsun. Çak oraya bi kazık, dik oraya bir ev, olmaz öyle şey. Yani yaylada ev mi yapacaksın? Oranın mimarisine uygun olsun. Güzel bir şey olsun. Ve gelen giden oraya çıktığı zaman 'Bunlar yaylaya ne kadar saygılı' desin.


O zaman neredeydiniz Çevreye saygı denilen bir şey var. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Her ne kadar bazı yayın organlarında, Başbakan'la ilgili olarak çevreye saygı noktasında ilgisi alakası olmayan, benden önceki yöneticilerin döneminde Muğla'da kurulmuş olan bazı balık çiftlikleri ile ilgili fatura kesmeye çalışanlar olsa da... Bunlar kurulduğu zaman neredeydiniz? Önce bu hukuk nasıl oluşmuş, ne zaman oluşmuş, hangi iktidar döneminde bunlara müsaade edilmiş. Bunları bir araştırıver. Ondan sonra konuş. Çevrecilikle ise evet yine iddialı konuşuyorum. Ben çevreciyim, benim iktidarım çevreci. Ve biz bu çevreciliği her alanda savunuyoruz. Ben boş gezen çevreci değilim. Çevreciyim diye ortada dolaşanlara sorun çevrecilik adına ne yapmış, ne yapıyor? Şu anda biz denize akıp giden suların insanoğluna faydası üzerinde çalışıyoruz.

Ağaçlandır, yeşillendir Kentsel dönüşüm projeleri şehirlerimizin çehresi değişiyor. Orta refüjler, yan bantlar, hepsi bir taraftan ağaçlandırılıyor. Bir taraftan yeşillendiriliyor. Ey çevreciler bunları görüyor musunuz? Bunlar çevrecilik değil de ne? Durum bu. Köy-Des projesi ile yüzyıllarca ihmal edilen köylerimiz ilk defa medeniyetin nimetlerine kavuşuyor. Yolu yapıyoruz. Yol yapmak çevrecilik değil mi? Siz bunların üzerinde de düşünün. Suyu olmayan köylere suyu götürmek çevreciliğin gereği değil mi? Suyu olmayan yerlerde çevrecilik adına ne yapılabilir?

Hediye etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını tamamlayarak salondan çıkarken yanına yaklaşan Hasan Koçan, kürsüde çıkardığı ceketini ve kravatını hatıra olarak istedi. Erdoğan, "Hem ceketi, hem elbiseyi isteysun, sağa sadece kravati vereyim" diyerek, korumalarından istediği kravatı hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141