• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Yine Altın Madalya İle Döndüler

 Yine Altın Madalya İle Döndüler
18-20 Nisan 2018 tarihinde Afyon ilinde “Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali” kapsamında, il valiliği ve üniversite destekli olarak, her coğrafi bölgeden usta aşçıların davet edildiği önemli bir Aşçılık Yarışması yapıldı.

Söz konusu yarışmaya ilçemizin başarılı öğretim görevlisi, aynı zamanda Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkan vekili sayın Yusuf Yiğit’in öncülüğünde katılan aşçılık ekibi, yine muhteşem bir başarıya imza attılar. Datça Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ve defalarca haberlerine yer verdiğimiz Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz, bu kez de Muğla ilini temsilen yarıştılar. Her bölgeden birçok yarışmacının katıldığı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından desteklenen bu etkinlikte, aşçılık öğrencileri Muğla ilini temsil eden tek ekip olarak yer aldı.

Söz konusu yarışmaya kendi imkanları ile müracaat eden ve Öğr.Gör.Yusuf Yiğit tarafından desteklenen öğrenciler, 4 gümüş madalya ile ikincilik derecesi, 1 altın madalya ile yılın en iyi Menüsü kategorisinde birincilik ödülü ve 1 bronz madalya ile üçüncülük alarak toplamda 6 madalya kazandılar. Dört kişilik kız takımı ile yarışmaya katılan Öğr. Gör. Yusuf Yiğit, ”23 Nisan öncesi elde ettikleri bu büyük başarının çok anlamlı olduğunu, öğrencilerin ödüllerini il valisinden alarak Muğla ilini gururla temsil ettiklerini ve bu gençlere destek olmanın her eğitimcinin önde gelen görevi olduğunu, eğitim öğretim sisteminin sorun oluşturan bir yapı değil, sorunları ortadan kaldıran bir sistem olması gerektiğini “ vurguladı.

Öğrencilerden Habide Akduğan, Rahime Atasever ve Özge Burgu kendi alanlarında gümüş madalya kazanırken, Didem Habibe Kazaklı ise bronz madalya elde etti. Ayrıca “Yılın En İyi Üniversitesi” alanında üç kişilik ekiple yer alan öğrenciler, bu alanda “Yılın En İyi Menüsü” kategorisinde altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar. Yarışma sonrası geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlenerek öğrencilerin madalyaları Afyon valisi, çeşitli kurum yöneticileri, kaymakamlar,  bazı büyük elçiler, ayrıca bazı vekillerin katıldığı önemli bir gala gecesi düzenlenerek yerel ve ulusal tv kanallarının huzurunda teslim edildi. Yarışma sonrası basın mensuplarına bilgi veren Öğr. Gör. Yusuf Yiğit  “ Bu tür etkinliklere katılımın, öğrenciler ve üniversiteler için önemine dikkat çekerek, yorucu bir yolculuğun ardından güçlü ekiplere karşı yarışmanın oldukça zor ve emek isteyen bir çalışma olduğunu belirterek, Muğla ilini gururla temsil ettiklerini ve alınlarının akı ile büyük bir başarı ile, her kategoriden ödül alarak döndüklerini, bu gururun mimarı olan sayın belediye başkanı Gürsel Uçar ve sayın ilçe kaymakamı Vehbi Bakır başta olmak üzere emeği geçen herkese ve aşçılık programı Öğr. Gör. Emine Ay Yiğit’e, ayrıca kurum müdürü Dr. Levent Karadağ’a özellikle teşekkür ettiklerini “ belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141