• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Yılın başarılı kadınları ödüllerini aldı

Yılın başarılı kadınları ödüllerini aldı
Marmaris Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Marmaris'te yaşayan başarılı kadınları plaketle ödüllendirdi.

“Yılın Başarılı Kadınları” olarak seçilen Neşe Yüzak, Şenay Altuğ, Tuncay Çötelioğlu, Nilgün Kale Süren, Şeycan Akman, Nursel Kargın, Vasfiye Bayraktar, Meryem Coşkun, Nermin Şahin, Gül Bedir, Jale Benler, Oya Ustabaş, Mualla Ayyıldız ve Betül Ökten, Belediye Meclis salonunda düzenlenen törende, plaket ve çiçeklerle ödüllendirildi. Başarılı kadınlara ödüllerini Marmaris Belediye Başkanı ve CHP'nin Başkan Adayı Ali Acar verdi.

Ödül töreni öncesinde, Marmaris Fotoğraf Dostları'nın (MARFOD) kadın üyelerinin eserlerinin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Kadın fotoğrafçıların, çoğunluğu Marmaris ve çevresinin doğal güzelliğini yansıtan eserleri büyük bir beğeniyle izlendi.
Belediye Başkanı Ali Acar, güzel fotoğrafların sahibi MARFOD'un kadın üyelere, plaket ve çiçek hediye edip başarılar diledi.

Ali Acar, “Yılın Başarılı” kadınlarına ödüllerini vermeden önce yaptığı konuşma sırasında da, tüm kadınların ödülleri fazlasıyla layık olduğunu söyledi. Kadınların yaşamın bir çok alanında daha aktif ve daha etkili olduğunu belirten Başkan Acar, şöyle konuştu:
“Görevde olduğumuz dönem boyunca, bu anlamlı ödül törenini her yıl gerçekleştirdik. Görevde kalırsak gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Benim için törenlerin en anlamlısı kadınlarımızı ödüllendirmemizdi. Çünkü tüm kadınlar, ödüllendirilmeye fazlasıyla layıklar. Günlük yaşamın yanısıra gerek siyaset ve ticaret, gerekse dernek, oda gibi sivil toplum örgütlerinde kadınlarımız, gün geçtikçe daha aktif, daha etkin rol oynuyor. Erkeklerden de daha başarılı oluyor. Zor günlerimizi geride bırakmakta lokomotif görüyor. Kadınlarımız, saygıya, ödüllendirilmeye, korunmaya, gözlenmeyi fazlasıyla hak ediyorlar.”
Acar sözlerini, tüm kadınlara sevdikleriyle birlikte, huzurlu, sağlıklı bir yaşam dileyerek bitirdi.
Plaket ve çiçeklerin sahipleri ile temsilcilerine verilmesinin ardından Başkan Acar ile kadınlar birlikte günün anısına yaş pasta kesip basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Acar, “Yılın Başarlı Kadınları”yla bir süre sohbet etti:


Ödüllendirilen kadınlar ve öz geçmişleri şöyle:

Vasfiye BAYRAKTAR
1925 yılında Marmaris'te doğdu. Ev hanımı ve bir çocuk annesi.

Mualla AYYILDIZ
1933 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir Kız Lisesinde tamamladı. 1955 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu ve Ege Üniversitesinde asistan olarak göreve başladı. Evlendikten sonra Ankara'ya yerleşmelerinin ardından Devlet Su İşlerinde yüksek mühendis olarak çalışmaya başladı. Su ve Toprak Kimyası Laboratuarını kurdu. 1970 yılında doktorasını vererek “doktor” unvanını aldı. 1987'de emekli olduktan sonra Marmaris'e yerleşti. Üniversiteden sınıf arkadaşı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ile evli olan Ayyıldız'ın 3 çocuğu ve 4 torunu var.

Nermin ŞAHİN
1960 yılında Elazığ'da doğdu. Ekonomi bölümünü bitirdi. Karakoçan, Elazığ, Mamak (Ankara), Çankaya(Ankara) ve Marmaris'te yönetici olarak görev yaptı. “Şiir Değil Karanlıklarım” ve “İnadına Yaşamak” isimli iki kitap yazdı. Marmaris'te yaşayan Şahin, Nüfus Müdürü olarak görevini sürdürmekte.

Neşe YÜZAK
1965 yılında Artvin'de doğdu. İlk, orta ve liseyi İstanbul Beşiktaş'ta tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi'nde 1986 yılında tamamladı. Elektrik Mühendisleri Odası Marmaris temsilciliği görevini sürdüren Yüzak, Evli ve iki çocuk annesi.

Şenay ALTUĞ
1946 Denizli doğumlu olan Altuğ, 1967 yılında hemşirelik okulundan mezun oldu. On yıl Ankara Numune Hastanesinde, on yıl da Almanya'da ameliyat hemşiresi olarak çalıştı. 1984 yılında Marmaris'e taşındı. Emekli olan Altuğ, evli ve bir çocuk annesi.

Tuncay ÇÖTELİOĞLU
1938 Tokat doğumlu olan Çötelioğlu, ilkokulu Çanakkale'de ortaöğrenimini Sarıyer İlköğretim okulunda, lise eğitimini ise İstanbul Atatürk Kız lisesinde tamamladı. 1960 yılında Almanya'da Foto Teknik Okulunda sertifika programına katıldıktan sonra, 8 yıl İstanbul'da Renkli Fotoğraf laboratuarı çalıştırdı. 1966-67 yıllarında İstanbul Fotoğraf Sinema Kulübü başkanlığı yaptı. Ayrıca Turizm rehberliği ve sanat galeri danışmanlığı da yaptı. Tuncay Çötelioğlu emekli ve bir çocuk annesi.

Gül BEDİR
1967'de Hatay/Dörtyol'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Dörtyol'da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. 2000 yılında Marmaris'e yerleşti. 21 yıldır serbest eczacılık yapan Bedir, evli ve iki çocuk annesi.

Oya USTABAŞ
1959'da İstanbul/Üsküdar'da doğdu. Üsküdar Kız Lisesi'nden 1977 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne devam etti. 1980 olayları nedeniyle ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Spor dergisi çıkardı, matbaalara dergi ve kitap dizgileri yaptı ayrıca çeşitli radyolarda program hazırlayıp sundu. 1994 yılında Marmaris'e yerleşti. Yerel gazetelerde köşe yazıları ve röportaj çalışmaları yaptı. 2005'de Ahu Hetman Hastanesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. “Oya Gibi” isimli makale kitabı ve “Portakal Rengi Gün” isimli şiir kitabı yazdı. Halen Gündem gazetesinin yazar kadrosunda olan Ustabaş, basın danışmanlığı da yapmakta.

Meryem COŞKUN
1951'de Tokat/Zile'de doğdu. 18 yıl Ankara'da yaşadıktan sonra Marmaris'e yerleşti. İlk olarak küçük bir tezgahta gözleme yaparak başladığı çalışma hayatında 11 yıldır Marmaris Meryem Ana Restoran'ı işletmekte. Evli ve 2 çocuk annesi.

Betül ÖKTEN
1965 yılında Mersin'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1989-1990 yıllarında mecburi hizmetini yapmak üzere Samsun'un Çarşamba ilçesine gitti. 1990 yılında Ankara Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde ihtisasa başladı. 1993'te uzman oldu ve aynı hastanede Başasistan olarak göreve başladı ve 1997 yılına kadar başasistan olarak çalıştı. 1994'te Dr. Reşit Ökten'le evlendi. 1997'de Marmaris'e yerleşti ve Devlet Hastanesinde göreve başladı. 1998 yılında Boyut Laboratuarını kurdu. Aynı zamanda 11 yıldır Devlet Hastanesinde çalışmakta. Betül Ökten, 2 çocuk annesi.

Nilgün KALE SÜREN
1965'te Samsun'da doğdu. 1984'de Samsun Belediye Konservatuarında müzik eğitimini tamamladıktan sonra Konservatuar İcra Heyetinde çalışmalarına devam etti. Burdur Musiki Cemiyetinde şeflik ve Samsun Musiki Cemiyetinde şef yardımcılığı yaptı. 1996 yılında Marmaris'e yerleşti. Halen Marmaris Musiki Derneğinde Koro Şefliği görevini yürütmekte.
Süren, evli.

Seycan AKMAN
1975 yılında İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2000'de Marmaris'e yerleşti ve fuar sektöründe satış temsilciliği yaptı. 2002'de Muğla Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2005'de kendi reklam ajansını kurdu. Şu an Şamata Magazin Dergisinin editörlüğünü yapmakta.

Nursel KARGIN
1964'de Marmaris'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Marmaris'te tamamladı. İki çocuk annesi olan Kargın, 1998 yılından bu yana aktif olarak resim yapıyor. Bir kişisel, altı karma sergiye katıldı. Martis Sanat Merkezinin sahibi olan Kargın, iki yıldır bu merkezin yöneticiliğini de yürütmekte.

Jale BENLER
1927 yılında İzmir'de doğdu. İlkokul ve ortaokulu İzmir'de okudu. Ankara da Kız Lisesinden mezun oldu. Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve yardımcı dersler olarak da Latince ve Psikoloji bölümlerinden 1949 yılında mezun oldu. Aynı sene içinde Diplomat olan eşi Özdemir Benler ile evlendi. Yurt dışında çeşitli ülkelerde görev aldıktan sonra, çok önceden alınmış bir kararla 1986 yılında Marmaris'e yerleşti.

Kaynak: www.aliacar.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141