• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

YILAN HİKAYESİ

YILAN HİKAYESİ
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan Marmaris’teki 3 camiden biri olan Yeni Cami’nin restorasyonu tamamlanamadı.

Muğla İl Müftü Yardımcısı, Marmaris İlçe Müftü Vekili Adnan Uğur konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.  Müftü Uğur; ‘Bu camimiz Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait bir yapıdır. Müdürlük caminin restorasyon işini geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanması kaydı ile bir firmaya ihale etmiş. Firma yaklaşık üç ay kadar çalıştıktan sonra inşaat durma noktasına geldi. Marmaris Müftülüğü olarak hiçbir yetki ve sorumluluğumuz olmadığı halde cemaatimiz sürekli bitiş tarihi sorduğundan dolayı firmanın müteahhidi ile birkaç defa görüşmemiz oldu. Her defasında çeşitli sebeplerden dolayı işin bitirilemediği ve söz verilen tarihte bitirileceği söylendi’ dedi.

KİMSE SUİSTİMAL EDEMEZ

Marmaris İlçe Müftü Vekili Adnan Uğur, konuyu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne defaten aktardığını ve Bölge Müdürlüğü’nün cevaben, ‘Siz hiç merak etmeyin. Ortada bir sorun olduğunu görüyoruz ancak kimse böyle hassas bir projenin yapımını sebepsiz durduramaz ve suistimal edemez.  İhale şartnamemizde bu konular açıkça belirtilmiş ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında gereken neyse yapılacak’ dedildiğini belirtti.

İNŞAAT YASAĞINA TAKILDI

Yeni Cami’nin restorasyon ihalesini alan firma olan Me-Ne Tur. Elk. İnş Ltd. Şti yetkilisi yaptığı açıklamada, ‘Projede bazı sebeplerden dolayı gecikmeler yaşandı. Tam sorunlar çözüldü restorasyona devam edileceği zaman ise hesap edemediğimiz ‘Turizm Bölgesinde İnşaat Yasağı’ engeline takıldık. İnşaat yasağı biter bitmez restorasyon işini en kısa sürede bitirip teslim edeceğiz. Yaşattığımız mağduriyetten dolayı Marmaris halkından özür dileriz’ dedi.

FİRMA İSİM DEĞİŞTİRMİŞ

 Merkezi Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde bulunan Me-Ne Tur. Elk. İnş Ltd. Şti firması hakkında yaptığımız küçük bir araştırmada, firmanın Tatvan’da bulunan merkezini Ankara’ya taşıdığını ve firma ismini Er-Bu İnşaat Tic. A.Ş olarak değiştiği ve Er-Bu firması olarak yine Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 12 tarihi binanın restorasyon işinin ihalesini aldıkları bilgisine ulaştık.

NÜFUSA GÖRE CAMİ SAYIMIZ AZ

Müftü Uğur, Marmaris’in nüfusuna göre cami sayısının yetersizliğine değinerek, ‘Örnek vermek gerekirse Marmaris ile Menteşe nüfusu hemen hemen aynı. Marmaris’te bulunan 12 camiye karşılık Menteşe’de 26 cami bulunuyor. Bu örneği neden verdim; çünkü Yeni Cami’nin restorasyona alınmasıyla cemaat mecburen Eski Cami’ye (Süleyman Ağa) yönelmek durumunda kaldı. Cuma günleri Eski Cami’ye gidenler bilir cemaat çarşıya kadar taşmış vaziyette.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141