• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

YETKİLİ DEĞİLİZ AMA TAKİPÇİSİYİZ

YETKİLİ DEĞİLİZ AMA TAKİPÇİSİYİZ
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından tüzel kişiliğini kaybederek mahalle olan köyleri ziyaret etti.

"YETKİLİ DEĞİLİZ AMA TAKİPÇİSİYİZ"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından tüzel kişiliğini kaybederek mahalle olan köyleri ziyaret etti.

Başkan Acar, beraberindeki Belediye Meclis üyeleri ve Belediye'de görevli müdürler eşliğinde mahallelerde değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Acar ve beraberindekilerin ilk durağı Orhaniye'ydi, burada daha önceden yapılmış Düğün alanını inceleyen Acar, yeni yapılacak düzenleme için değerlendirme yaptı.

Heyet, daha sonra Turgut Mahallesi'ni ziyaret etti, burada

Mahalleliler ve muhtarla görüşmelerde bulundu.

Başkan Acar, özellikle kıyı bölgelerinde imar düzenlemelerinin halen yapılmamış olmasının sorunlara yol açtığını ve proje plan tadilatlarının yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle Selimiye ve Bozburun'da sorunun büyük olduğunu kaydetti.

Başkan Acar, Turgut'un ardından Söğüt ve Taşlıca'da da incelemelerde bulundu.

Söğüt'te mahallelilerle bir araya gelen Başkan Acar, Büyükşehir yasasının ardından Mariç -Belbir'in Büyükşehir'e devredildiğini dile getirerek alt yapı ile ilgili sorumluluğun kendilerinden alındığını ifade etti. Söğüt Mahallesinin su sorunu olduğunu bildiklerini belirterek bunu Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdiklerini ve takipçisi olduklarını söyledi.

Yol ve sokak aydınlatmalarıyla ilgili olarak Aydem'in çalışmalarının da imar düzenlemelerine bağlı olduğunu ifade eden Başkan Acar, acil olarak plan proje tadilatlarının yapılması gerekliliğini vurguladı.

11911551_10153107862486538_1465499586_n.jpg

 

MAHALLELERE ÇOK AMAÇLI SALONLAR GELİYOR

Bu arada başta Başkan Acar olmak üzere Belediye yetkilileri, mahallelere, vatandaşların düğünlerini yapabilecekleri, taziyeleri kabul edebilecekleri, sosyal ve sportif faaliyetlerini yürütebilecekleri çok amaçlı salon kazandırmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bunun için inşaat yasağı kalkar kalkmaz çalışmalara başlanacağı ifade edildi.

Başkan Ali Acar, ayrıca Turgut'ta çay içip sohbet ettiği vatandaşlara seslenirken, Marmaris'in kırsal mahallelerini Avrupa'nın köyleri gibi alt yapı sorunu olmayan çağdaş bir görünüme kavuşturmanın hiç de zor olmadığını ancak bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmanın Belediyelerinin yetkili olmadığının altını çizdi. Mahallerdeki, imar, yol, su ve elektrik sorunlarını çok iyi bildiklerini kaydeden Başkan Acar, 2015 yılında, Marmaris gibi dünyaca önemli bir turizm merkezinde bunların şimdiye dek giderilmemesini anlamanın zor olduğunu dile getirdi. Acar, “Yetkimiz dahilinde olmasa da, biz tüm sorunların, çözüme kavuşturulması için takipçisi olacağız. Çözüm için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi. (Ender Türkkan)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141