• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Yetime yapılan yardıma, Bangladeş'ten devlet plaketi‏

Yetime yapılan yardıma, Bangladeşten devlet plaketi‏
Bangladeş’in Gopalgonj Eyaletinde metruk bir durumda iken tamamen yenilenen ve Bangladeşli yetim kız çocuklarına hediye edilen yetimhane için Gopalgonj Valisi Halil Ür Rahman, Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezine ziyarette bulundu.

Bangladeş’in Gopalgonj Eyaletinde metruk bir durumda iken tamamen yenilenen ve Bangladeşli yetim kız çocuklarına hediye edilen yetimhane için Gopalgonj Valisi Halil Ür Rahman, Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezine ziyarette bulundu. Kimse Yok Mu'nun, kimsesiz çocuklara yaptığı yardımlar ve yetimhanelerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Kimse Yok Mu Yurtdışı yardımlar koordinatörü Yusuf Yıldırım, Vali Halil Ür Rahman ve beraberindekilere dernek faaliyetleri, dernek oluşumu, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, “Kimse Yok Mu Derneği olarak sağlık alanında, yetim çocuklara yapılan yardımlar, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar noktasında da dünyada kabul gören ve görmeye devam eden bir derneğiz. Ülkemizi bu manada gururla temsil ediyoruz ve her ne olursa olsun ülkemiz, milletimiz adına hiç durmadan yürüyeceğiz" diye konuştu.

Vali Rahman ise yaptığı açıklama, "Yurt içi ve yurt dışında bulunan şubelerle birçok yardıma muhtaç ailelere ulaşıyorsunuz. Eğitim, gıda, kıyafet ve sağlık gibi birçok alanda yardımlar yapıyorsunuz. Özellikle kimsesiz çocuklara yaptığınız yardımlar ve yetimhaneler konusunda sizleri takdir etmemek elde değil. Bu tür çalışmaların bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılıyor olması gerçekten çok güzel" dedi.

Çalışmalarınızı takdir ediyoruz.

Derneğin çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Rahman, "Kimse Yok Mu'nun sistemli çalışması beni çok etkiledi. Topladıkları yardımları çok kısa zamanda dünyanın değişik yerlerine ulaştırmaları ve bunu çok bilinçli yaptıklarını görünce çok etkilendim. Bizim devletimizin bu tür sistemli bir çalışması yok. Bu çalışmaları ülkeme gidince gerekli birimlerle paylaşacağım. Özellikle ülkeme yaptıkları yardımları yakından takip ediyorum. Bu yardımların yapılmasında emeği geçen dernek yöneticilerine ve gönüllülerine ülkem adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Rahman, Derneğin yönetim kurulu üyesi Ayşe Özkalay'a ülkesinde yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı devlet plaketi takdim etti.

Kimse Yok Mu Derneğinin, Bangladeş Gopalgonj şehrinde 20 dönüm arsa üzerine kurulu, 12 bin metre kare kapalı alanı bulunan 2 yatakhane, 1 eğitim binası olmak üzere 3 büyük bloktan oluşan kız öğrencilerin kalacağı 300 kişi kapasiteli yetimhane tadilatı yapılmış, 380 bin dolarlık projenin açılışı 13 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141