• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yeter ki, umutlar tükenmesin!

Yeter ki, umutlar tükenmesin!
Turizmcilere 2016 sezonuna yönelik beklentiler karamsar olsa da “umudunuzu kaybetmeyin, fiyat kırmayın, kaliteden taviz vermeyin” çağrısı yapıldı

Marmaris Kent Konseyi 2016 Ocak Ayı Olağan Genel Kurulu, dün Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Zehra Yüzak Başkanlığında yapılan ve konseyin ‘doğal’ üyesi kamu kurumlarının temsilcilerinin katılmadığı gözlenen kurulda, aralarında Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, bazı sivil toplum örgütlerinin yetkililerinin de yer aldığı yaklaşık yüz kişi hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Zehra Yüzak, faaliyet raporlarını okudu. Daha sonra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ile  Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Grand Yazıcı Turban Otel Genel Müdürü İsmail Kuru, 2016 turizm sezonunu ilişkin beklentilerini paylaştı.

TURİZM BARIŞI SEVER

İsmail Özbozdağ, gerek yurt dışında, gerekse yurtiçinde yaşanan terör olaylarının, 2016 turizm sezonu öncesi kendilerini karamsarlığa ittiğini dile getirdi, “Oysa turizm barışı sever. Turizm farklı dilden, farklı renkten, farklı inançtan bütün insanları bir araya getiren en güzel sektördür. Turizmi ayakta tutmak istiyorsak hem içte hem bölgemizde barışı savunmamız gerekir” dedi.

‘MARMARİS’İN KAYBI YARIM MİLYON TURİST’

Özbozdağ, 2015’i ‘az kayıp’la atlatan Marmaris turizminin, 2016’da ise ülke turizmine paralel olarak büyük kayıp yaşamasını beklediklerini ifade etti, “En iyi ihtimalle 500 bin turist kaybedeceğiz” diye konuştu. Özbozdağ, söz konusu olumsuz tablodan en çok otelcilerin etkileneceğini savundu.

OTELCİ İŞGÜCÜNÜ AZALTIYOR
İsmail Kuru da, 2016 sezonu için Özbozdağ gibi düşündüğünü kaydetti, “Hiç beklemediğimiz kadar risk taşıyor” dedi. Otelcilerin, olumsuz etkilere karşı şimdiden tedbir almaya başladığını, bunun için öncelikle işgücünü azaltma yoluna gittiklerini söyledi.

FIRSATÇI OPERATÖRLER FİYATLARI YARIYA BÖLMEK İSTİYOR!

Kuru, ayrıca, açılışları 1 ay öteleyerek Mart ayından Nisan’a, kapanışları da 15 gün önce gerçekleştirmek gibi tedbirler de alındığını kaydetti.

Kuru, Avrupalı tur operatörlerin fırsatçılığından da bahsetti, “Otelcilerden yüzde 50’ye varan indirim istiyorlar’ dedi.

UMUDUNUZU KAYBETMEYİN, FİYAT KIRMAYIN

Tüm bu kötümser beklentilerine rağmen Özbozdağ da, Kuru da, Marmaris’in doğal avantajlarının  bulunduğunu da hatırlatarak, turizmcilere, “fiyat kırmayın, kaliteden ödün vermeyin” çağrısı yaptı.

İki konuşmacının ardından söz alan Konsey Başkanı Zehra Yüzak ise karamsar olunmaması gerektiğini vurguladı, “Umutlarımızı kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2 saat süren genel kurulun bundan sonraki bölümünde görüşlerini belirten konsey üyelerinin büyük bir kısmı da turizme ilişkin görüşlerini paylaştı. Turizmin çeşitlendirilmesi, çalışmaların yerel ve kültürel değerlerin daha çok öne çıkartılarak yapılması gerektiğini savundu. (Ender TÜRKKAN)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141