• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Yeter ki doğamıza sahip çıkalım

Yeter ki doğamıza sahip çıkalım
Başkan Acar, dünya harikası Kızkumu’nun korunması ve geleceğe taşınması için verdiklerini belirttiği çabayı örnek göstererek, doğaya, dolayısıyla insan yaşamına zarar verecek hiçbir uygulamaya yada projeye onay vermeyeceklerinin altını çizdi

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediyenin birim amirleri ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleriyle birlikte dün Orhaniye, Turgut ile Bayır mahallelerine ziyarette bulundu. Başkan Ali Acar, biraraya geldiği Mahalle muhtarları ve sakinleriyle söyleşti, onların isteklerini, sıkıntılarını önerilerini dinledi. Başkan Acar ve beraberindekilerin ilk durağı, başta dünya harikası Kızkumu olmak üzere doğal güzellikleriyle ünlü Orhaniye oldu. Muhtarlık binası önünde kendilerini bekleyen yüzlerce kişiyle buluştu. Konuklarını karşılayan Muhtar Cem Dinç, kalabalığa Başkan Acar ve ekibinin sorunları dinleyip, çözmek amacıyla geldiğini söyledi.

Başkan Acar ise, gerek Orhaniye'nin gerekse Marmaris'in diğer 17 mahallesinin sorunlarını çok iyi bildiklerini, ancak Bütünşehir Yasası'nın getirdiği yetki ve sorumluluk  karmaşasının verdiği 'bocalama' sebebiyle şimdiye dek, arzulanan ölçüde çözülemediğini söyledi.

Başkan Acar, konuşmasına, son yerel seçimler öncesi Bütünşehir Yasası'nın Muğla için kötü bir tercih olduğunu belirtmelerine, karşı çıkmalarına rağmen merkezi yönetimce uygulamaya konulduğunu hatırlatarak başladı. Acar, şöyle konuştu:

“Yeni bir sistem yıllardır var olan köylerimizin beldelerimizin tüzel kişiliğinin bitip de mahalleye dönüşmesinin ardından geçen bir yıllık süreç bocalama devresi olarak ortaya çıktı. Marmaris Belediyesi'nin bir çok konudaki görev ve yetkileri, sorumlulukları Yasa'nın öngördüğü şekliyle Büyükşehir'e aktarıldı. Sadece sizlerin değil diğer köylerimiz de dahil olmak üzere bize ulaşan haklı taleplerinize, yetki ve sorumluluğumuz içerisinde olmaması sebebiyle maalesef cevap veremedik, müdahil olamadık. Bu sistemin getirdiği bir sıkıntı. Bir yıllık süre bu arada geçti, serzenişlerinizin, sıkıntılarınızın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Mevcut sıkıntıların en aza indirilmesi için, hizmeti daha iyi hayata geçirebilmek için çalışmalar yapılamaz mıydı, yapılabilirdi. Ama bağışlayın her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.  Ben, Marmaris Belediye Başkanı olarak, 11 yıllık görev hayatımda vatandaşın her türlü talebine anında müdahil olmak durumundayım. Ben, bu anlayışla Belediye Başkanlığı yaptım. Eğer mesai saati dışında bir vatandaşımızın, su, kanalizasyon, yol, güvenlik, asayişle ilgili bir sorunu olduysa, çalışan tüm arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince, anında müdahil olmaya çalıştık. Takdir edersiniz Büyükşehir de kendi çapında yeni bir yapılanmaya girdi. Birden yeni bir sistemin başlamasıyla bocalama dönemi yaşandı. Eksiklerimizi, zaten geçmiş yıllarda konuştuğumuz gibi, ne olduğunu biliyoruz. Özellikle turizmle iç içe Orhaniye, Selimiye, Söğüt gibi köylerimiz başta olmak üzere tüm köylerimizde su, yol, kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarını belirli bir süreç içerisinde gidermek çok zor değil. Ama, geçen bir yıllık süre içerisinde, bölgemiz adına yeterli bir çalışmanın olmadığını hepimizi gayet iyi biliyoruz. Her ne kadar bunun savaşını Büyükşehir'le versek de, Onlar da tüm ilçelerle beraber, bu kadar geniş bir alanda, birden her yeri elini atmasının mümkün olmadığını tabi ki düşünüyor ve Onlara anlayış gösteriyoruz.”

“SİYASET HERYERE BURNUNU SOKUYOR, OLAN VATANDAŞA OLUYOR”

Önümüzdeki 7 Haziran genel seçimleri öncesi siyasetin de, vatandaşa hizmete engel oluşturduğuna inandığını kaydeden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi de önümüzde genel seçimler var. Siyasiler, bürokratlar tamamen seçime odaklanmışlar. Seçim çalışmaları yapılıyor. Bu arada bakanlıklarda, genel müdürlüklerde, müsteşarlıklarda atamalar, değişimler oluyor. Velhasıl, vatandaşa hizmet edecek bakanlıklarda, kurumlarda herkes seçim yarışına entegre olunca, vatandaşa hizmet ikinci planda kalıyor. Çağdaş ve gelişmiş ülkeler de durun böyle değil. Buradaki durum siyasete fazla entegre olunmasından ve siyasetin her yere burnunu sokmasından kaynaklanıyor. Olan vatandaşa, sizlere bizlere oluyor bu arada”

Yerel seçimler öncesi köy olan Marmaris mahallelerinin sorunlarının geçmişe dayandığını kaydeden Acar, gerek Büyükşehir, gerekse ilçe Belediyesi'nin daha çabuk hizmet vermesinin önünün açıldığını da kaydederek şu ifadeleri kullandı: “Tabi ki sorunlarınız var, geçmişten gelen sorunlar var. Aslında geçmiş haline baktığınız zaman muhtarlıklarımızın bütçesi yoktu. Nedir Orhaniye'nin ihtiyacı, sahilinde bir yürüyüş yolunun yapılması,  altyapı sistemin yapılması, yollarının daha çağdaş hale getirilmesi gibi ekonomik olarak küçük rakamlara hallolacak işlerin bedelleri buralara bir şekilde ödenirdi. Ama geçmiş dönemdeki yönetim anlayışı içerisinde muhtarlarımızın hiçbir ödeneği yoktu, birer dilenci durumuna düşürülmüştü.  Oradan, buradan para yardımlarıyla, hayırseverlerle, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden vesaire ilgili yetkililerden destek istemek zorunda kalmışlardı. Belki geçmişteki sistemin bu olumsuzluklarının giderilmesi açışsından yeni düzenle birlikte Büyükşehir ve Marmaris Belediyesinin daha çabuk hizmet vermesinin bana göre önü açılmıştır. Bu sürecin kısa zamanda alt yapısının hazırlanacak ve çalışmaların hayata geçirilmesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecektir. Sizlerden gelecek, istek, şikayet, sıkıntı ve önerileri de yol haritamıza koyacak ve İnşallah bunları da talepleriniz doğrultusunda gerçekleştireceğiz”

“TÜRKİYE'NİN DURUMU HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL”

Başkan Acar, mahalle gezintilerine siyasi amaçla çıkmadığını ifade etti ve seçimler hakkında şu kısa konuşmayı yaptı: “Seçimler, gönül işidir. Hür iradenizi kullanacaksınız. Cumhuriyet Halk Partili olarak biz Türkiye'nin durumunu hiç açıcı görmüyoruz. Sizler de sanıyorum, aynı kanıdasınız ve ona göre oyunuzu kullanacaksınız”

kizkumu.jpg

KIZKUMU GÖZÜMÜZÜN NURU

Başkan Acar, doğa harikası Kızkumu'nu çok önemsediklerini, doğallığının zarar görmemesi, geleceğini garanti altına almak için  iskele yıkımı gibi birçok çalışmayı hassasiyetle yürüttüklerini, bu hassasiyetlerini de sürdüreceklerinin altını çizdi.  Acar, Kızkumu sahilinin ihale edileceği bilgisini aldıklarını, oranın rant uğruna zarar görmesine kesinlikle göz yummayacaklarını da kaydederek, “Biliyorsunuz oradaki yasalara uygun olmayan yapıyı da ortadan kaldırdık. Aldığımız bilgiye göre, önümüzdeki süreçte Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu yerin bir ihalesi söz konusu. Bu değerimizi ve bu zenginliğimiz koruma adına temel felsefesi olduğu bilinmesi gerekir. Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle olmasa da oy çokluğuyla karar aldık. İnşallah biz de buranın ihalesine müdahil olacağız. İhalenin şartnamesi bizim için çok önemli. Burada restoran gibi büyük bir yapılanmaya gerek yok. Gelen giden insanların susuzluğunu giderecek su, meşrubat, dondurma gibi ürün satışıyla sınırlı olamasın koşuluyla küçük bir işletmenin hizmet vermesinde yarar olduğunu düşünüyoruz.”

Başkan Acar, daha sonra vatandaşları dinledi. Mahallelinin yönelttiği, anayol, su, aydınlatma ve kanalizasyon ilgili sorunların Marmaris Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında olmadığını kaydetse de çözümü için uğraş verdiklerini kaydetti. Acar, şunları söyledi: “Ama biz halkımızın en iyi hizmeti en iyi şekilde alması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi sorunlarınızın ne olduğunu biliyoruz. Üzerimize düşeni yapacağız. Yetki ve sorumluluğumuzda olmayan konularda gerekirse ilgili yetkili kurumlarla bunun için mücadeleye hazırız. Tüm sorunlarınızı ilgili kurumlara ilettik. Büyükşehir'le sorunlarınız üzerinde uğraş veriyoruz. AYDEM ile de temastayız. Sorunlarınızı çözmede yetkili olmadığımız da çözüm için lokomotif rolü üstleniyoruz, üstlenmeye devam edeceğiz. Bu arada belirtmek isterim ki, kısa zamanda 18 mahallemize hizmet verecek asfalt aracı kısa zamanda ilçemize gelecek ve yollardaki sorunlarınızı gidermeye başlayacağız.”

“PARA İÇİNDE YÜZMEK,  SAĞLIĞINIZ, HUZURUNUZ YOKSA NEYE YARAR?”

Başkan Acar balıkçı barınağı talep eden bir vatandaşa karşılık ise Belediye olarak önceliği doğaya ve insana verdiklerini bir kez daha vurguladı, Kızkumu hassasiyetlerini hatırlattı, “Tüm isteklerinizi, projelerini değerlendiririz, ancak mevcut doğal zenginliği bozacak hiçbir projeyi kabul etmeyiz. Bu vesileyle, gelecek kuşaklara da yaşanabilir bir dünya bırakmak için sizlere de çağrıda bulunuyorum, doğal zenginliklerimizi koruyalı, tarımcılığı bırakmayalım. Yoksa, denizde değil de para içinde yüzseniz ne olur, sağlığını ve huzurunuz olmadıkça.”

Başkan Acar ve beraberindekiler Muhtar Dinç eşliğinde Kızkumu ve civarında incelemelerde bulunduktan sonra Turgut'a hareket etti. Haberi yayıma hazırladığımız sırada Bayır mahallesiyle devam edecek ziyaretlerin önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde gerçekleştirileceği öğrenildi. (Ender TÜRKKAN)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141