• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Yerel seçimlere doğru

Yerel seçimlere doğru
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Göztepee Spor Kulübü'nü ziyaret etti, kendisi için özel hazırlanmış formayı giyerek penaltı attı- Yıldırım: "30 Mart'ta golü atacağız

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret etti, kendisi için özel hazırlanmış 35 numaralı formayı giyerek penaltı attı.

Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret eden Yıldırım, 1925'de kurulan ve geçmiş hafızası çok güçlü olan kulubün birçok başarıya imza attığını ligde bugün bulunduğu yeri hak etmediğini söyledi. Takımın önce PTT 1. Lig'e ardından Süper Lig'e çıkması gerektiğini dile getiren Yıldırım, "Göztepe'nin süper lige çıkması aynı zamanda İzmir'in süper lige çıkmasıdır" dedi. Her zaman spora ve kulüplere destek noktasında olumlu adımlar attıklarını kulüp ziyaretine de boş gelmediklerini ifade eden Yıldırım, 15 bin seyirci kapasiteli Göztepe Stadının ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

- "İlklerin kenti yapmak boynumuzun borcu"

Karşıyaka'ya da 15 bin kişilik stat yapılacağını 80-100 bin kişilik Atatürk Stadı'nın büyük maçlarda ortak kullanılacağını belirten Yıldırım, Göztepe Stadı'nın 50-60 milyon liralık proje olduğunu, Hükümeti'nde gerekli katkıyı sağladığını söyledi.

Kulüplerin şehrin moral değerleri ile yakın ilişkisi olduğunu, kentteki karamsarlığın kulüplere de yansıdığına dikkati çeken Yıldırım, "İzmir'in moral değerlerini yükseltmek, kente ilklerin şehri olma özelliğini kazandırmak boynumuzun borcu" diye konuştu.

- Göztepe taraftarı notunu alır

Statların yapımı ile ilgili dava açılacağı yönündeki söylemleri de eleştiren Yıldırım, "İzmir artık davalardan çok çekti. 'En iyisini yapalım bulalım' derken bir şey yapılmıyor. Benim tavsiyem bunu engelleyecek girişim içerisinde bulunmasınlar. Yaparlarsa Göztepe taraftarı bunu bir tarafa not edecektir" dedi.

- "Stadın temelini hep birlikte yapacağız"

İzmir futbolunun çok daha ileri noktalarda olması ve şehrin tüm paydaşlarla buna sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kendilerinin buna hazır olduğunu ifade etti. Yıldırım, stadın temelini hep birlikte atacaklarını sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının Göztepe Stadı'nın yapılmasının trafik sıkıntısına neden olup olmayacağı yönündeki sorusuna Yıldırım, "Maç günleri dünyanın her yerinde trafik problemi vardır. Her nimetin bir külfeti olur. Şehir dışına olimpiyat stadı yaptık olay oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hepsi İstanbul'un kalbinde. Bütün arenalar şehrin kalbindedir. O halde arabaları da şehrin dışına çıkaralım. Sızlanmakla iş olmaz. Çözüm üretmek gerek. Trafiğe yol kalmamış, yeterli otopark yok. Şehrin araba depoları olması lazım. İzmir'de toplu ulaşım yok. Yollar park olarak kullanılmaz. Adnan Menderes Havalimanı'ndaki kapalı otopark tüm İzmir'in kapalı otoparklarından fazla" dedi.

İzmir Spor Gücü Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlara Hükümet'in özellikle Binali Yıldırım'ın çok destek verdiğini bildirdi. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş, Yıldırım'a desteği için teşekkür etti.

- Göztepe forması giydi penaltı attı

Göztepe müzesini de gezen Binali Yıldırım'a kulubün başarıları hakkında bilgi verildi. 35 numaralı "Binali Yıldırım" yazılı forma giydirilen Yıldırım, spor kulübünün minik futbolcuları ile fotoğraf çektirdi.

Daha sonra 15 bin kişilik stadın yapılacağı Gürsel Aksel stadyumuna geçen Yıldırım, spor toto ikinci lig ekiplerinden Göztepe Spor Klubü'nün futbolcuları ile selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendisine özel hazırlanan formayı giyen Yıldırım, Doğan Can'ın korudu kaleye 4 penaltı attı, ikisini golle sonuçlandırdı. Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş, en iyi transferimiz sizsiniz" dedi. Yıldırım'ın da buna 30 Martta golü atacağız" şeklinde yanıt verdi. Yıldırım, Spor Kulübünün anı defterini de imzaladı.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141