• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

YDA Dalaman Kariyer Günlerinde

YDA Dalaman Kariyer Günlerinde
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, Dalaman Kaymakamlığının destekleri ile Dalaman Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Lise son sınıf öğrencilerinin katılımı ile yapılan “Kariyer Günü” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, Dalaman Kaymakamlığının destekleri ile Dalaman Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Lise son sınıf öğrencilerinin katılımı ile yapılan “Kariyer Günü” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, lise son sınıf öğrencilerinin katılımı ile yapılan “Kariyer Günü” etkinliğinde verdiği içten cevaplarla gençlerin gönlünü kazandı.
Kariyer Günlerinin açılışında konuşan Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Kaplan, YDA Dalaman Havalimanının eğitime her zaman destek verdiğine işaret ederek, “Yoğun programına rağmen kıymetli zamanını bizlere ayıran YDA Dalaman Havalimanı Genel Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz’a öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz ise konuşmasında, “Gençlerimiz geleceğin ve Türkiye’mizin mimarı olacaklar. Eğitimli gençler ve kariyerlerini bilinçli bir şekilde yöneten öğrencilerimizin Türkiye’yi yarınlara taşımakta büyük katkıları olacaktır” dedi.
Genel Müdür Ayaz, konuşmasında, kişisel gelişme, başarının nasıl geldiğine dair örnek olan otobiyografik yaşanmış hayatların yer aldığı yerli yabancı kitapları okuyarak kendi hayatlarına katmaları ve herkesin başucu kitapları olması gerektiği yönünde tavsiyeler de bulundu.
Yaşama Dair Tecrübelerini Paylaştı
Kamunun ve Eğitim Camiasının Özel Sektör ile iş birliği içerisinde olmasının daha kaliteli ve donanımlı insanlar yetişmesini sağlayacağına inandığını ifade eden Ayaz, hedeflerinin Daha eğitimli ve mesleki başarıya önem veren gençlerimiz ile projeler üretmek ve katma değer kazandırmak olduğunu belirtti. Ayrıca Dalaman Kaymakamlığının ve Milli Eğitim Müdürlüğünün bu çabası, bizleri özel sektör temsilcilerini daha da umutlandırmıştır diye ekledi.  
İş hayatında yaşadığı tecrübeleri ve anıları can alıcı örneklerle eğlenceli, özendirici ve dikkat çekici üslubuyla öğrenciler ile paylaşan Ayaz’ın aktardıkları salonda keyifli gülüşmelere neden olurken, Ayaz, öğrencilere “Asla beyin göçüne izin vermeyin bu topraklarda doğdunuz ve bu topraklarda eğitim aldınız ve yine bu topraklarda iş hayatınızı sürdürün. Bu ülke ancak kendi değerleri ile yükselecektir ve bu değerlerinizi kaybetmeyin” diye öğütlerde bulundu. 
 “Pazarlarda Limon ve Su Satışından Havalimanı Genel Müdürlüğüne  Yükseliş Öyküsü”
Öğrencilerin yoğun ilgisini çeken Kariyer Günleri etkinliğinde öğrenciler merak ve heyecanlarını sordukları sorular ile ortaya koyarken Cengiz Tuğrul Ayaz, öğrencilerin soruların yanıtladı.
Ayaz, öğrencilerden gelen “Eğer ki bu mesleği seçmeseydiniz hangi mesleği seçerdiniz ?” sorusuna “Bu meslek benim hayallerimin arasında idi ve çok çalıştım başardım. Ama bu mesleği seçmemiş olsaydım, baba mesleğim olan Matematik Öğretmeni olmak isterdim diye cevapladı. 
‘’ Türkiye de değil de Amerika da yaşayıp ve eğitiminizi orada almak istemiydiniz? ‘’ sorusuna 
‘’ Bunu hiçbir zaman düşünmedim ve hayal dahi etmedim. Dünyanın en güzel ülkesinde doğmaktan ve yaşamaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu ülkenin insanıyım ve bu Devlet bana bu mesleği verdi, şuan devletime borcumu ödüyorum ve burada çalışıyorum bundan dolayı da gururluyum diye cevapladı.  
YDA nın Türkiye’deki ve dünyadaki yeri hakkında gelen sorulara ise Genel Müdür Ayaz şu cevabı verdi:
“Hızla büyüyen ve Türkiye de marka olacak projelere imza atan bir firmayız. Hazırda Dalaman Havalimanı inşaatının dışında, 4 tane şehir Hastanesi inşaatı YİD modeli ile devam etmektir. Ayrıca ülkemizin dört yanında şantiyelerimiz ve yurt dışında şantiyelerimiz hızla ilerlemekte. Bu durum sanırım YDA nın ekonomideki yerini göstermektedir” 
Etkinliğin arkasından toplam 250 öğrenci ile katılımcı olan Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi, Dalaman Anadolu Lisesi, Dalaman İmam hatip Lisesi ve Dalaman Meslek Lisesi öğrencileri ve Milli Eğitim Müdürü adına, Kulüp üyesi bir öğrenci YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz’a plaket ve çiçek takdim ettiler. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141