• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

"Yaşlıların kimsesi" oluyorlar

Yaşlıların kimsesi oluyorlar
Türkiye'de uzun yaşam merkezi olarak bilinen Aydın'da polisler, tek başına yaşayan 75 yaş üstü vatandaşları sürekli ziyaret edip yalnız bırakmıyor - Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir:- "Polislerimiz yaş

GÖKMEN ŞİRECİ - Türkiye'de uzun yaşam merkezi olarak bilinen Aydın'da polisler, tek başına yaşayan 75 yaş üstü vatandaşları sürekli ziyaret edip yalnız bırakmıyor.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden kentte yaşayan 75 yaş üzeri vatandaşların isim ve adreslerini alarak liste oluşturduklarını söyledi.

Bu sayede yalnız yaşadıkları tespit edilen 75 yaş üzeri yaşlıları ziyaret edip maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesine vesile olduklarını aktaran Cihangir, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerdeki amacımız öncelikle yaşlıların yalnızlık hislerini ortadan kaldırabilmektir. Polislerimiz yaşlılarımızla sohbet edip hal ve hatırlarını sorarak kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalışıyor. Hırsızlık, dolandırıcılık konularında uyarıyor. Yaşlıların sağlık problemlerinin çözümü için sağlık il müdürlüğü, maddi ihtiyaçlarının karşılanması için ise aile ve sosyal politikalar müdürlüğü ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı gibi kurumlarla görüşüyoruz."

- "Mutlulukları gözlerinden okunuyor"

Yaşlıların kendileriyle sohbet eden, ihtiyaçlarını gözeten polisleri evlatları gibi gördüğünü dile getiren Cihangir, şöyle dedi:

"Tedavileri yapılan, ihtiyaçları giderilen yaşlılar büyük memnuniyet duyuyor. Polislerimizin ziyaret edip ellerini öptüğü, hal ve hatırlarını sorduğu, sohbet ettiği yaşlıların mutlulukları gözlerinden okunuyor. Yaşlılar adeta polislerin yolunu gözlüyor, onları evlatları gibi görüyor. Yaşlı vatandaşlarımıza yönelik bu hizmetimizi sürdürüp onların yalnızlık hislerini gidermeye devam edeceğiz."

- "Allah razı olsun"

Öte yandan polislerin periyodik ziyaretleri ile yalnızlıktan kurtulan yaşlılar büyük memnuniyet duyuyor.

Aydın merkez Güzelhisar mahallesindeki evinde dört gözle polislerin gelmesini bekleyen 77 yaşındaki Sultan Uzun ise "Polisler geldiğinde dünyalar benim oluyor. Allah onlardan razı olsun. Her zaman ziyaret edip gelmelerini istiyorum" dedi.

85 yaşındaki Fadime Kavakderelioğlu ise duygularını, "Polisler ilk geldiğinde, 'acaba bir şey mi oldu?' diye endişe etmiştim. Ancak daha sonra sohbet etmeye, ihtiyaçlarımı sormaya geldiklerini öğrendiğimde çok memnun oldum. Onlar da artık benim birer evlatlarım gibi oldu. Allah hepsinden razı olsun" şeklinde dile getirdi.

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141