• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

YARIŞ ERKEN BAŞLADI!

YARIŞ ERKEN BAŞLADI!
7 Ocak 2017 cumartesi günkü sayımızda yer alan; Başkan Acar Büyükşehir'e mi hazırlanıyor" haberimiz ses getirdi.

Manşet Gazetesi dünkü haberine göre; "Görevden Kaçmayız"  şeklinde açıklama yapan Başkan Acar'ın çıkışı siyasi kulisleri hareketlendirdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'le ters düşen,  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bize göstermiş olduğu dışlayıcı tavırdan sonra Büyükşehir adaylığına doğru itiliyoruz" diyerek Büyükşehir'e aday olacağının ilk işaretini vermişti. 2019 Mahalli seçimlerine doğru güçlü adayların şimdiden yarışacakları belli oldu.

Haber Analiz: Temel Irmak

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Olup Olmayacağı Sorusuna “GÖREVDEN KAÇMAYIZ” Diye Cevapladı.

 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın meclis üyeleri ile birlikte belde ve ilçe ziyaretlerini sürdürmesi ve sırasıyla Sarıgerme, Bodrum ve Fethiye’ye ziyaretlerinin ardından Başkan Acar’ın Dalaman ve Ortaca ziyaretlerinde bulunması; siyasi kulislerde; Ali Acar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mı? Sorusunu akıllara getirdi.

Ziyaretler kapsamında gazetecilerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız? Sorusuna Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar şöyle cevap verdi.

 “Gelecekle ilgili hiçbir zaman siyasi bir plan yapmadım ve bunun da doğru olduğu düşüncesinde değilim. Çok doğaldır ki her insan gerek siyaseten, gerek ticari hayatıyla ilgili bir plan yapabilir. Bir şeyi ne kadar çok isterseniz isteyin o kader alnınıza yazılmadıysa, o şartlar oluşmadıysa, böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir.

İsmimizin bazı platformlarda büyükşehirle anılması benim için bir gurur kaynağıdır. Ama ben her şeyin sevdalısıyım diye kendi adıma düşünülen bir şey değildir. Önümüzde uzun bir süreç var. Ülkenin içinde bulunduğu tabloda gerçekten vatandaş olarak, birey olarak çok endişe içindeyiz. Bu ortam içerisinde “ben büyükşehir belediye başkanlığını düşünüyorum “ deme lüksüne sahip değiliz.

Fakat şartlar öyle oluşur ki bir şeyi isteyen değil, verilen görevi yapan bir anlayışımız var. Aklımın ucundan geçmeyen Marmaris Belediye Başkanlığı gibi bir ateş topu seçimlere 6 ay kala benim önüme düştü ve Marmaris’i halkımızla beraber bir yerlere getirdik. Böyle bir ihtiyaç olursa görevden kaçmayız. Ama yeni bir yönetim vardır. Mevcut bir yönetim vardır. Belli sıkıntıları vardır ama bundan daha doğal da bir şey yoktur. Ben birisine karşı, şurada adayım diye bir anlayışım olmamıştır. Bir kez daha söylüyorum; şartlar oluşur, alnımıza yazılmışsa ve bize böyle bir görev verilirse biz kaçacak değiliz. Ülkemiz, bölgemiz için vatandaşlık sorumluluğu içerisinde görevimizi yerine getiririz. Ama şu anda önümüzde ülkemizle ilgili çok daha önemli konular var. Bunlara odaklanıp bunların çalışmasını elbirliğiyle yapmamız gerekir.” şeklinde düşüncelerini belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141