• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

‘YAPILAN HABER ASILSIZDIR’

‘YAPILAN HABER ASILSIZDIR’
AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Ambulanstan tünel geçiş ücreti isteniyor iddiasına yanıt verdi;

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Göcek Tüneli geçişinde ambulanstan para istendiği iddialarına ilişkin, "Orada polemik konusu yapan şahsın kullandığı araç çift kabin bir kamyonettir." dedi.

Mete, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunun yalan haber ile yanıltıldığını savunarak, Göcek Tünelini işleten firmanın haber hakkında yasal yollara başvuru hakkını kullanacağını söyledi.

Tünelden geçiş yapan aracın ambulans olmayıp Büyükşehir Belediyesine ait çift kabin bir kamyonet olduğunu aktaran Mete, fotoğraf ve görüntüleri basın mensupları ile paylaştı.

Göcek tüneli ile ilgili orta yolun bulunması için devlet ile firma arasında görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Mete, "Biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.  Tünel geçişi ile ilgili 2001 yılında dönemin hükümeti ile firma arasında yapılan bir sözleşme var. Bunu sadece AK Parti hükümetine mal etmek yanlıştır. Tüneli yapan firma elinde bulunan hukuki şartlar gereği ücret alma hakkına sahiptir.  2001 yılında yapılan kontratta hiçbir ayrıcalık da yoktur. Yani şu araçlara çeşitli imtiyazlar uygulanır diye hiçbir madde yoktur. Buna rağmen firma, ambulanslardan, itfaiyelerden, jandarma ve polis araçlarından, arazözlerden ücret almamaktadır." diye konuştu.

Firmanın kurum araçlarından da yıllardan beri ücret almadığını anlatan Mete, şöyle konuştu:

"Ama firma baktı ki, yılda bu belli bir yekün yapıyor, bazı firmalardan, kuruluşlardan da kart karşılığında ücret almaya başlamıştır. Sıkıntı burada ortaya çıkıyor. Yani eskiden belediye araçları ücretsiz geçerken, şimdi belediye araçları ücretli geçiyor. Belediye bizlere verdiği her hizmet için ücret talep ettiği için o firma da belediyeden ücret talep ediyor. Ancak ambulanstan ücret talep etmiyor.

Fotoğrafta o gün bir provakatör edası ile daha önceden kurgulanmış bir kamera ile yapılan çekimde, medyaya sunulan 'Ambulanstı, ben doktorum, ambulanstan da ücret mi alıyorsunuz. Ücret vermesem ne olur.' gibi orada polemik konusu yapan şahsın kullandığı araç çift kabin bir kamyonettir."

İl Başkanı Mete ayrıca görüntülerin bir kurgu olduğunu ifade ederek, "Bu kişiler daha varış noktasına gelmeden 'İşte yaklaşıyoruz, bakalım bizden de para alacaklar mı' gibi kendileri kayda başlamışlar. Aracın içini gösteriyorlar. İçinde yağ bidonu veya benzin bidonuna benzer bidonlar var. Tamamıyla tünel üzerinden hükümete algı operasyonu vardır. Bu yapılan haberler asılsızdır. Tünelden geçmeye çalışan, orada olayı dramatize etmeye çalışan şahıs ve araç ambulans değildir." dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141