• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR!

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR!
Önümüzdeki ay yapılacak Marmaris Kent Konseyi seçimlerinde 'Başkan Adayı' olduğunu açıklayan Avukat Ahmet Hür, göreve seçilmesi halinde, ilçenin değerlerini öne çıkaracak projeleri hayata geçireceğini söyledi.
Önümüzdeki ay yapılacak Marmaris Kent Konseyi seçimlerinde 'Başkan Adayı' olduğunu açıklayan Avukat Ahmet Hür, göreve seçilmesi halinde, ilçenin değerlerini öne çıkaracak projeleri hayata geçireceğini söyledi. Aynı zamanda yazar da olan Ahmet Hür, “Marmaris'e yerleşmiş çok büyük değerler var. Ama bilmiyoruz. Muhtarlarımız ile birlikte Marmaris'in demografik yapısını çıkarmalıyız” dedi.
 
Yerel seçim sonrası, Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu'nun yasa gereği süresi dolduğu için Belediye Başkanı, yeni Başkan ve Yürütme Kurulu seçimi için Kent Konseyini toplayacak.
 
Haziran ayında toplantıya Konsey'in doğal üyeleri Kaymakamlık temsilcisi, Belediye Başkanı veya temsilcisi, meslek odalarından birer temsilci, sayısı onu geçmemek üzere kaymakamlık tarafından belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarından birer temsilci, muhtarlar, siyasi partilerden birer temsilci, Yüksekokullardan birer temsilci, üye olmuş derneklerden ve sendikalardan birer temsilci katılacak. Toplantıda Kent Konseyi'nin, yürütme kurlu ile yeni başkanı seçilecek. Başkan adaylarından Avukat ve yazar Ahmet Hür,  açıklamalarda bulundu.  Kent Konseyi Belediyenin sivil bir tavsiye organı olduğunu belirten Ahmet Hür,  amacını ve aday olma gerekçesini aktarırken şunları söyledi: “Kent Konseyi'nin  amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirilmesine katkı sunmaktır. İşte ben de göreve gelirsem bu amaç doğrultusunda uğraş vereceğim. Benim bir yere başkan olma veya ismimi öne çıkarma gibi bir derdim yok. Pek çok sivil toplum örgütünde zaten çalışıyorum. Çağından sorumlu bir birey olarak, Güzel Marmaris'imize katkı sunabilmek ve düşündüğüm bazı projeleri yaşama geçirebilmek için, hep birlikte daha yaşanır bir Marmaris için elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüm.” 
 
Hür, Konseyin Yürütme Kurulu ile birlikte hayata geçirmeyi planladığı projeleri ise şu sözlerle ifade etti: 
 
Muhtarlarımız ile birlikte Marmaris'in demografik yapısını çıkarmalıyız. Marmaris'e yerleşmiş çok büyük değerler var. Ama bilmiyoruz. Marmaris'imize bu kişilerin katkı koymasını sağlayacağız. Dernek ve Sendikaların özellikle ekonomik sorunlarının çözümü ve belediyemize yük olmaması açısından gerekli çalışmaların ve projelerin oluşturulmasını önemsiyorum. Hayvan Hakları konusunda duyarlı derneklerle çalışmaların hızlandırılması, hayvan barınağının düzeltilmesi yanında, bir sorun olan hayvan mezarlığının gerçekleştirilmesi konusunda çalışmak istiyorum. Çevre konusunda duyarlılığın oluşturulması ve Belediye gözetiminde Marmaris'in çevresinin her türlü kirletilmesine engel olunması, gerektiğinde yasal yollara başvurulması, davaların açılması gibi çalışmalar olacak. Mutlaka Marmaris'te bir Gençlik Merkezinin kurulması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimizin gidebileceği, spor, sanat aktivitelerinin olduğu, arkadaşları ile bir araya gelebileceği bir mekan şart diye düşünüyorum. Sanat alanında Türkiye çapında ses getirecek etkinlikler düzenlemeliyiz. Yine bayramlarımızı, anma ve kutlama etkinliklerimizi daha düzenli ve daha dolu dolu olması için çalışmalar yapılabilir. Bu işler çok zor değil, Gönüllü olmak ve pozitif olmak yeterli diye düşünüyorum. Pek çok şey daha söyleyebilirim.” 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141