• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Yalan Söyledi Rumlar Ayaklandı

Yalan Söyledi Rumlar Ayaklandı
Kurtlar Vadisi'nin Kılıç Bey'i öyle bir yalan söyledi ki kriz çıktı Tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın asker olarak katıldığı Kıbrıs Barış Harekâtı'nda biri esir 10 kişiyi öldürdüğünü açıklaması, Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan'da şok etkisi yarattı. Kurt

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç Bey'i öyle bir yalan söyledi ki kriz çıktı
Tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç'ın asker olarak katıldığı Kıbrıs Barış Harekâtı'nda biri esir 10 kişiyi öldürdüğünü açıklaması, Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan'da şok etkisi yarattı. Kurtlar Vadisi'nin “Kılıç”ı Atilla Olgaç, “Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında, 19 yaşındaki esir düşmüş bir askeri öldürdüğünü” söylemişti.


Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, “Bu açıklamalar, barbar Türklerin yaptığı cinayetleri ortaya çıkarıyor” derken, savaş suçu işlendiğini savunarak konunun uluslararası camiaya taşınacağını açıkladı.
Rum kesimindeki gazeteler konuyu manşetlerine taşıdı. Olgaç'ın sözleri radyo ve televizyonlarda da ilk haber olarak yayınlandı. KKTC'de iktidardaki CTP'nin yayın organı Yeni Düzen gazetesinin başyazısında, “Bu nedenle, Barış Harekâtı'na, barış harekâtı diyemiyorum” diye yazıldı.
Milliyet'e konuşan KKTC'li bir yetkili, “Bu açıklamalar, bize çok zarar verecek” dedi.

'İtirafta bulundu'
Rum basını esir düşen bir askerin öldürülmesinin “savaş suçu” olduğunu belirterek, “Atilla'nın torunu cinayetleri açıkladı” başlıklarını attı.
Rum Kesimi'nin en büyük tirajlı Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs'ta on kişi öldürdüm” manşetini attı. Haberde, “Türk sanatçı, işgal ile ilgili olarak sarsıcı itirafta bulundu” denildi.


Rum Politis gazetesi de, “Atilla itirafı” manşetini atarken, “Türk sanatçı Atilla Olgaç, ağzını ve yüreğini açtı. Bu çocukların yüzlerini kabuslarımda görüyorum” sözlerini ön plan çıkardı.
Haberde, Kurtlar Vadisi'nde KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da rol aldığı vurgulandı. Haberde, Olgaç'ın adının, “Türk işgali sırasında işlenen suçların sorumlusunu temsil eden 'Atilla' olması da trajik bir ironi” denildi. Rumlar, Türk askerine “Atilla” diye hitap ediyor.

Başlıklar Olgaç'tan
Simerini gazetesi, “10 Kıbrıslı Rum öldürdüm. İşte 1974'teki Türk vahşeti” manşetini attı. Gazeteye konuşan Kıbrıs Kayıp Kişi Yakınları Örgütü Başkanı Nikos Theodosiou, Türk sanatçının yaptığı açıklamaların geniş bir şekilde soruşturulmasını isteyeceklerini söyledi.
Rum basınında ayrıca Alithia, “Sarsıcı: 'Türk sanatçı, 1974'te esirleri öldürdüğünü itiraf etti”; Mahi: “'1974'te, Kıbrıs'ta, 10 kişi öldürdüm' Türk sanatçıdan esirlerin infaz edilmeleri ile ilgili şok itiraf” başlıkları atıldı.
Sözcü Stefanu, Rum hükümetinin bütün delilleri biriktirdikten sonra konuyu uluslararası camiaya taşıyacağını belirterek, “Bu açıklamalar, barbar Atilla'nın insanlık dışı işlediği cinayetleri ortaya çıkarıyor” dedi.
Cenevre Sözleşmesi'ne göre yapılanın “savaş suçu” olduğunu savunan Sözcü, Türkiye'nin bu konuda iş birliği yaparak, konunun aydınlatılmasında yardımcı olmasını istedi.


Rum anamuhalefet DİSİ Partisi Genel Başkanı Nikos Anastasiadis, “İşlenen vahşi cinayetlerin ortaya çıkarılması gerektiğini” belirtti.
KKTC'de yayın yapan gazeteler de Olgaç'ın açıklamalarına geniş yer verdi. Bazı gazeteler haberi yorumsuz olarak manşetlerine çekti.

Atina'da manşet
Olgaç'ın açıklamaları Atina'da da gazetelerde manşet oldu. TaNea gazetesi, “Şok eden itiraf” başlığını attı. Elefterotipiya, “Türkün itirafı, işgalde 10 esir öldürdüm” başlıklı haberinde “Türk sanatçı, TV'ye itirafında esirlerin infaz edildiğini ortaya çıkardı” dedi.
Elefteros Tipos da “Türk sanatçı, Kıbrıs'da savaş esirlerini öldürdüğünü itiraf etti” başlıklı manşet haberinde “Olgaç'ın kamuoyu önünde itirafı için 35 yıl geçmesi gerekti” yorumunu yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141