• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Wembley Stadyumu’ndaki sistem Türkiye’de sadece Marmaris Gençlik Spor’da ...

Wembley Stadyumu’ndaki sistem Türkiye’de sadece Marmaris Gençlik Spor’da ...
Wembley Stadyumu’ndaki sistem Türkiye’de sadece Marmaris Gençlik Spor’da ...

Murat Ersan

90 bin kişilik kapasitesiyle avrupanın ikinci büyük stadı olan ve 2003 yılında yıkılıp 2007 yılında yeniden yapılan Wembley Stadyumu’nda uygulanan sistem Türkiye’de ilk olarak Marmaris Gençlik Spor tesislerinde uygulanıyor. Islak yüzeylerde kayma ve düşmeye karşı kullanılan nanogrip sistem, sakatlanma ve ölümcül kazalara engel oluyor. Özellikle sporcuların soyunma odaları ve tesislerin ıslanan, kaymaya müsait olan tüm yüzeylerinde uygulanan kaymaz zemin sistemi için takım yöneticileri “hem sporcularımız hem taraftarlarımız bizim için çok değerli” sosyal sorumluluk ve güvenlik mantığından yola çıkarak, Marmaris Gençlik Spor Sosyal Tesisleri’nde uygulamayı başlattıklarını belirttiler. Böylece 2007 yılında Wembley stadyumunda uygulanan bu ürün, Türkiye’de bir spor kulübünde ilk defa Marmaris Gençlik Spor Kulübü tarafından kullanılmış oldu.

Kulüp başkanı Hüseyin Deryal, “Göreve gelir gelmez neler yapabiliriz diye çalışmalara başladık. Öncelikle sporcu sağlığına önem verdik. Sosyal tesislerimizde sporcu ve taraftarlarımız için tüm tehlikelere karşı önlem almak amacıyla bir çalışma başlattık. Islak zeminde kaymayı önleme ve kaymaz zemin uygulaması yapmamızın şart olduğunu gördük. Araştırmalarımızda Wembley Stadyum’unun zemin kaymazlık uygulamasını yapan firmanın Türkiye’de de distribütörü olduğunu tespit edince hiç düşünmeden talepte bulunduk. Şimdi sporcularımız ve taraftarlarımız duşlarda, soyunma odasında ve ıslandığında kayganlaşan tüm tesis etrafında daha güvenli” dedi.

Nanogrip sistemiyle ıslak zeminde kaymazlık sağlayan Nanoconcepts Türkiye firmasının yetkilisi Murat Ersan, “Aslında bu sistem Türkiye’de 8 senedir mevcut ancak iş güvenliği kanunu avrupa standartlarına getirilince OSGB firmalarının da dikkatini çekmeye başladı. Şu anda Türkiye’nin her yerine hizmet vermekteyiz. Marmaris Gençlik Spor Kulübü’de sporcu ve taraftar sağlığına önem verdiğini göstererek tehlike arz eden tüm alanlarda uygulama yaptırıyor. En önemli husus ise zeminleri Avrupa Birliği’nin belirlemiş olduğu standartlara getirebilmek. Türkiye’de zemin kaymazlık uygulamasındaki en büyük hata bu. AB normlarına uyulmuyor. Bu da ölümcül yaralanmalara ve olası davalarda tazminat ödenmesine neden oluyor. Biz, Marmaris Gençlik Spor tesislerini AB normları olan 0,5cof sürtünme katsayısına ve üstüne getirerek sertifikalandırıyoruz. Tüm uygulamalarda bu standarda dikkat edilmesi şart. O,5 cof olmayan hiç bir yüzey sağlıklık ve AB standardında değildir. Olası kazalarda tazminat ödemek bir şey değil, ancak bilinçsizce yanlış zemin uygulamalarıyla insanların hayatına kast etmek suçtur” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141