• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

VEKİLLERDEN FACEBOOK MÜDAHALESİ

VEKİLLERDEN FACEBOOK MÜDAHALESİ
Sosyal paylaşım sitesi Facebook aylardır yaptığı uygulamayı sonlandırdı. Facebook Fethiye adını Latince adı olan Megri ile değiştirmiş ve kullanıcıların iradesi dışında profillere Megri olarak yansıtmıştı.

Kullanıcılardan gelen yoğun tepkiye rağmen uygulamasından vazgeçmeyen Facebook hakkında Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na şikayette bulunmuşlardı. 

 

VEKİLLERDEN FACEBOOK MÜDAHALESİ

Milletvekilleri Boğa ve Özden’in başvurusunu değerlendiren kurum, facebook yetkilileriyle gerekli yazışmaları gerçekleştirerek durumu düzeltmesini talep etti. Son zamanlarda Türk adli makamlarının aldığı kararları uygulamayan sosyal medya platformlarının kapatılması ile gündeme tekrar gelen Facebook, böylece bir yanlışlığı düzelterek, hatasından vazgeçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir Fethiyeli olarak, Megri adının kullanılması kabul edilemez bir durumdu ve bundan her Fethiyeli gibi rahatsızlık duyduk. İlk andan itibaren de konuyla ilgili girişimlerde bulunduk ve sonunda hata düzeltildi’ dedi.

 

 

Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in yazılı başvuruları:

 

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNA

 

05/02/2014

 

Değerli Başkanım;

 

Son zamanlarda uluslararası bazı sosyal medya kuruluşları yer bildirimlerinde Resmi ve Türkçe yer adları yerine yüzyıllar öncesinin Latince isimlerini kullanmaya başlamışlardır.  Yavaş yavaş ve bilinçli yapıldığını düşündüğümüz bu davranış vatandaşlar tarafından da bizim tarafımızdan da llkemiz kültür değerlerine zarar verici nitelikte değerlendirilmektedir. Foursquare isimli sosyal medya platformunun Eskişehir’i DORYLAEUM, Facebook’un ise memleketimiz Fethiye’yi MEGRİ olarak işaretlemesi bunlara örnektir. Özellikle Facebook’ta kullanıcıların memleket ve oturduğu yer bölümlerinin kullanıcı iradesi dışında Megri olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuş, kullanıcıların gönderdiği mesajlarla bir sonuç alınamamıştır. Konu bir takım siyasi çevrelerce istismar edilmekte ve ilgisi olmadığı halde İktidarla ilişkilendirilmektedir. Kaldı ki, Fethiye ismi, ismin veriliş hikayesi itibariyle de ulusal kimliğimiz ve onur mücadelemiz açısından çok önemlidir ve sosyal medya aracılığı ile bile olsa değiştirilmesi girişimi asla kabul edilemez.

Konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstereceğinizi biliyor, ilgili kurumlardan durumun düzeltilmesi işlemlerini bilgilerinize rica ediyoruz.

 

 

Ali BOĞA                                                                                                   Yüksel ÖZDEN
Ak Parti Muğla Milletvekili                                                 Ak Parti Muğla Milletvekili

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141