• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

“Vatandaşa içecek su yok kaçak saraya ise çıt yok”

“Vatandaşa içecek su yok  kaçak saraya ise çıt yok”
MHP Muğla Milletvekili ve Adayı Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile Ak Parti Hükümeti'nin temsilcilerini eleştirdi.

“Vatandaşa içecek su yok

kaçak saraya ise çıt yok”

MHP Muğla Milletvekili ve Adayı Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile  Ak Parti Hükümeti'nin temsilcilerini eleştirdi. Marmaris Taşlıca'daki vatandaşlarıniçecek suyu bile olmadığını kaydeden Erdoğan,  “Benim hemşerimin  içecek suyu yok, oğluna ev yapmak isterse SİT alanı, dedesinden kalan 2B arazisinialmak isterse SİT alanı, yani vatandaşa gelince yok.  Fakat Atatürk'ün bıraktığı orman çiftliğini SİT alanından çıkartıp, saraylar yapılırken de çıt yok” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan 7 haziran genel seçim çalışmaları kapsamında  Marmaris'e geldi. Gün boyu, geçtiğimiz yıla kadar köy olan mahalleleri gezen Mehmet Erdoğan'a, MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci ve yönetim kurulu üyeleri  eşlik etti.. Erdoğan, sorunlarını ve isteklerini dinlediği vatandaşlarla söyleşti. 

2B SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Mehmet Erdoğan, mahallelilerin dert yandığı 2 B sorununu, iktidar olmaları halinde vatandaşlara yıllardır kullandıkları toprakları vererek  çözeceklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: "2B diye bir kanun getirdiler, bu Marmaris yarım adasını çıkmaza sokan bir kanun. Bu kanunla birlikte aynı zamanda  hazine arazilerinin satışı da düzenlendi.  2 B  arsalarına  getirilen yüksek fiyatlar hem de hazine arazilerinin satılmaması sebebiyle bir çok hemşerilerimiz mağdur. Bu konuyu çözüme kavuşturmak amacıyla Meclis'te var gücümüzle çalıştık. Ancak, sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP'liler, kanunu istedikleri gibi çıkardı.  2013'te  bu kanun çıkartılır iken söyledik, bu kanunun maksadı Marmaris'teki, Bodrum'daki,  Datça'daki, Muğla'daki , Fethiye'deki, Köyceğiz'deki vatandaşlarımızın derdini çözmeye hizmet  etmez, bu kanun ancak kıyı yağmacılarına hizmet eder.

Nasıl hizmet eder zaten hazine arazileri satılmıyor. 2 B fiyatları çok yüksek olduğunun vatandaşlar zaten bu arazileri terk edecekler. Bu araziler ayakkabı kutusunu dolduranlara farklı satılacak.  Kanun çıkarken iyi niyetli bir kanun değildi. Biz 2011 seçimlerinde bu kanunu  çalışmalarımızda çok anlattık. Şimdi de söylüyorum bu 2B ve hazine arazilerindeki sıkıntıları Milliyetçi Hareket Partisi olarak yıllarıdır bu toprakları kullanan vatandaşlarımıza vermek suretiyle bu sıkıntıyı çözeceğiz.”

BAYRAMLAR BAYRAM GİBİ KUTLANACAK

Mehmet Erdoğan, Ulusal Bayramların, yönetmeliklerinde yapılan değişikliklerle bauyram olmaktan çıkarıldığını da kaydederek, şunları söyledi:

“19 Mayıs Gençlik Bayramı ve 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarını bayram olmaktan  çıkararak tarihimizle, Atatürk'le Milletimizle hesaplaşan zihniyeti lanetliyor, onları Allah'a havale ediyorum.  7 Haziran'da yapılacak olan seçim, Türkiye'de bir çok şeyin değişmesine vesile olacak. 7 Haziran'dan sonra İnşallah bayramlarımızı yeniden coşkulu bir şekilde kutlama imkanımız olacak. Okul kitaplarına yeniden Andımızı yazdıracağız. Bayrak şiirimizi yazdıracağız. Bayraklar indirilir iken sesi çıkmayanlardan hesap soracağız.  Diyarbakır meydanında Türk Bayrağı olmadan PKK paçavralarıyla Abdullah Öcalan posterleriyle  milletimize devletimize meydan okuyanlara ve onlara fırsat verenlerden hesap soracağız.”

'KAÇAKSARAY' ELEŞTİRİSİ

Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı da eleştiren Mehmet Erdoğan, Marmaris Taşlıca'daki vatandaşların içecek suyu bile olmadığına dikkat çekti, şunları söyledi:

“Bu kaçaksaray meselesi, bu seçim kampanyasında benim kafama çok takıldı. Sebebi de şu, biz bu kaçak sarayın üzerine gittik, afişlerimizi broşürlerimizi hazırlattık, Ankara ve İstanbul  belediyelerinin seyyar fotocu timleri gece gündüz gözleri bizim afişlerin üzerinde. Demek ki burada bir yara var, kendileri de bu saraydan artık korkmaya başladılar. Diyorlar ki, 'bu saray devletin itibarı, Saray olmazsa Türk devletinin itibari olmaz'  Bu adam elinde Kuran-ı Kerim  mitingler yapıyor. Ben de şimdi Taşlıca'dan soruyorum, Hazreti Peygamberimiz devleti hangi saraydan yönetti? Hazreti Ömer adaleti hangi saraydan dağıttı? Yeni Osmanlıcılık yapıyorlar. Osmanlıyı Söğüt'te kuranlar  hangi saraydan çıktı. Atatürk Cumhuriyeti kurarken hangi saraydan yola çıktı? Çanakkale'deki şehitlerimiz Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimiz, gazilerimiz itibarını saraylardan mı alıyor?”

Taşlıca'daki benim hemşerimin  içecek suyu yok, oğluna ev yapmak isterse SİT alanı, dedesinden kalan 2B arazisini almak isterse SİT alanı, yani vatandaşa gelince yok.  Fakat Atatürk'ün bıraktığı orman çiftliğini SİT alanından çıkartıp, saraylar yapılırken de çıt yok.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141