• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vatana İhanet

Vatana İhanet
Sonradan Genelkurmay'ın haberdar olduğu ortaya çıkan Dağlıca baskınında kaçırıldılar. 'Vatana ihanet' suçlamasıyla yargılandılar. O askerler şimdi nerede?

Sonradan Genelkurmay'ın haberdar olduğu ortaya çıkan Dağlıca baskınında kaçırıldılar. Serbest bırakıldıklarında Adalet Bakanı "sağ kurtulmalarına sevinemedim" dedi. "Vatana ihanet" suçlamasıyla yargılandılar. "O askerler" şimdi nerede, ne yapıyor?

Genelkurmay"ın önceden haberdar olduğu ortaya çıkan Dağlıca baskınında rehin alınan ve "PKK"lı diye lanse edilen askerlerin hayatları da söndü. Yaklaşık bir yıldır yargılanan askerlerden Uzman Çavuş Halis Çağan, önce kimi basın organlarının yayınları sonra Askeri Savcılığın iddianamede dile getirdiği “örgüte yardım yataklık” suçlamasının ardından “Komutanlarımdan farklı bir muamele görmek istemiyorum” diyerek görevinden istifa etti.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Bir memur çocuğu olan Halis Çağan uzman çavuş olarak TSK"da sözleşmeli işe başladı. Önce İstanbul Tuzla"da görev yaptı, ardından Çukurca"ya tayini çıktı. Eşi ve bir çocuğunu Adana"nın Tufanbeyli ilçesinde yaşayan ailesinin yanına yerleştirerek, 2007 yılının ağustos ayında tek başına Hakkari"ye gitti.

ÜÇ AY SONRA BASKIN

Çağan, buradaki görevine başladıktan üç ay sonra PKK baskını gerçekleşti. 12 kişinin öldüğü baskında o da beraberindeki yedi askerle beraber rehin alındı. Çağan, burada yaklaşık 15 gün geçirdi. Bu sırada kendileriyle röportaj yapan Roj TV"ye de konuştu. Ailesine, “Ben yaşıyorum, merak etmeyin” dedi.

ÖRGÜT PROPAGANDASINA GİRDİ

Çağan ve arkadaşları teslim edildikten hemen sonra tutuklandı. Haklarında dava açıldı. Halis Çağan ve er Ramazan Yüce"nin, diğer arkadaşlarından farklı olarak “Basın yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapma” suçundan da cezalandırılması istendi. Çünkü Çağan ve Yüce Roj TV"ye konuşmuşlardı.

"KÖSTEBEK" OLARAK ANILMIŞTI

Çağan ve Yüce hakkında DTP Gençlik kollarına üye olduklarına dair haberler de gazetelerde yayımlanmış, haklarındaki istihbari bilgiler ise bir süre sonra Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Veli Küçük"ün evinden çıkmıştı. Askeri Savcılığın suçlaması, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"in “Kurtulduklarına sevinemedim” açıklamalarının ardından Çağan hakkında medyada da PKK örgütü üyesi olduğuna dair haberler yayımlanmaya başlamış, Çağan bir süre sonra er Ramazan Yüce ile birlikte "köstebek" olarak anılmıştı.

ARTIK ÇALIŞAMAM

Uzman Çavuş Halis Çağan tüm bu olanlara karşın tutuklandıktan bir ay sonra diğer arkadaşlarıyla beraber tahliye edildi. Ancak Çağan ve diğer erler bir türlü eski yaşamlarına adapte olamadı. Çatışmadan yaralı kurtulan Ramazan Yüce, beynine aldığı hasar nedeniyle halen tedavi görürken, iş bulamamaktan yakınıyor.

TSK"da sözleşmeli çalışan Halis Çağan ise tahliye edildikten sonra Van"a atandı. Eşi ve çocuğunu da yanına alarak lojmana yerleşti. Ancak hem çevresinin hem de çalıştığı ve oturduğu yerdekilerin "manalı bakışlarından" bir türlü kurtulamadı. Medyanın “örgüt üyesi” ilan ettiği Çağan, sözleşmesi bitene kadar çalışmaya devam etti.

Ancak Çağan 1 eylül itibariyle istifa etti. 1 Eylül 2008"de süresi biten ve yenilenmesi gereken sözleşmesini yenilemedi. Çağan, bunun nedenini ise “Bu olaylardan sonra komutanlarımdan farklı bir muamele görmek istemiyorum” diye açıkladı. Şimdi belediyede "işçi" olarak çalışıyor.

taraf

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141