• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

VATAN PARTİLİLER ORTACA’DA BULUŞTU

VATAN PARTİLİLER ORTACA’DA BULUŞTU
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ın da katılımı ile Ortaca Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

 Basın açıklamasına Vatan Partisi Ortaca ilçe başkanlığının yanı sıra Fethiye, Marmaris, Ula, Menteşe, Dalaman, Köyceğiz ve Muğla’dan birçok partili katıldı. Basın açıklamasında “Türkiye İttifakı”na vurgu yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan sözlerine şu şekilde devam etti:

CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE’Yİ TEK BAŞINA YÖNETEMEZ                            

31 Mart seçimleri gecesinde Genel Başkanımız Sayın Dr. Doğu Perinçek  “Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifakı Türkiye’yi yönetemez, daha geniş tabanlı bir Milli Seferberlik Hükümeti kurulması şarttır” açıklamasında bulunmuştu. Bundan birkaç gün sonra da Sayın Cumhurbaşkanı “Güvenlik ve ekonomik anlamda, Türkiye’nin bekası için bir Türkiye ittifakının şart olduğunu belirtti.  Cumhur ittifakı varken böyle bir açıklama yapması yanına sadece MHP’yi alarak yönetilemeyeceğinin farkına varmasından kaynaklıdır. Bizler Vatan Partisi olarak Türkiye İttifakı’nın cumhur ittifakından daha iyi olacağı kanaatindeyiz.

MİLLİ GÜVENLİK VE EKONOMİ İÇİN TÜRKİYE İTTİFAKI ŞART

Türkiye ittifakı şu yüzden gereklidir;  Amerika Türkiye’yi üç yerden kuşatmak istiyor. Birincisi Doğu Akdeniz’de yanına Güney Kıbrıs Rum Yönetimini, İsrail ve Yunanistan’ı alarak nerdeyse askeri taht kurmuş durumda.  Senaryosu Türkiye’yi ve Kıbrıs’ı işgal etmektir. İkincisi Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve Amerika’nın kara gücü olan PKK’ya hali hazırda yardım etmekte ve önce Suriye’yi sonra da Türkiye’yi parçalamak istiyor. Bölgede ikinci bir İsrail Devleti kurma arayışında.Milli güvenlik konusunda üçüncü olarak Amerika’nın Türkiye tehdidi Karadeniz’den gelmektedir. Amerika Ukrayna ile birlikte Rusya’nın doğal gazını Trakya üzerinden Avrupa’ya götüren Türk Akımı Doğal Gaz projesini hedef almaktadır. Bunu sıklıkla dile getirmektedir.

ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİŞ ŞART

Ekonomi konusunda da Türk Ekonomisinin dövize bağlı olması ve üretim değil de borçlanma ekonomisinin süre gelmesi ve üretimden uzak olması vatandaşların sofrasına kadar etkilemekte. Bu da Amerika’nın tehditleri kadar önemli bir konudur. Çünkü iç karışıklıklara iç huzurunun ve barışın tehdidi demektir. Bütün bu tehditlerin bertaraf edilmesi HDP dışında toplumun bütün güçlerinin bir araya getirilmesi sayesinde mümkündür. Amerikan güçlerine karşı birlik olup, birleşen Türkiye’yi kurmak için sorumluluk alınmalıdır. Burada birinci sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanına aittir. Meclis içinde ve dışında içerisinde milli unsurlar bulunduran parti liderleri ile görüşüp gerekenleri yapmalıdır.

VATAN PARTİSİ’NİN PROGRAMI HAZIR

Vatan Partisi’nin bu sorunlara çözümü hazır olduğunu belirten Reyhan şu şekilde devam etti;

Vatan Partisi bu tehditlere karşı ve sıkışıklıktan çıkışın programını yapmıştır.

Türkiye’nin beş noktada çözüme ihtiyacı vardır;

1)Üretim ekonomisine geçmek.

2)Terörle mücadeleyi hiç durdurmadan devam ettirmek.

3) komşularla yeniden işbirliği kurmak

4) Türkiye’nin Avrasya ile tanımlanması sağlamak

5)Bütün bunları yaparken Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkarak ilerlemek

Bugüne Rusya ile uçak düşürüldükten sonra barışı tekrar sağlayan, Ermeni soykırım iddiasını yerle bir eden, Ergenekon zindanlarını yıkmak gibi başarılara sahip olan bu parti hükümet sorununda da üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141