• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Valinin turizm reçetesi

Valinin turizm reçetesi
Muğla Valisi Amir Çiçek, bölgedeki turizm sektörün daha iyi noktalara ulaşılabilmesi için gerekli gördüğü 4 şartı sıraladı: 1: Huzur ve güven, 2- Hizmet kalitesi, 3- Daha fazla alan, 4- Misafirperverlik..

Muğla Valisi Amir Çiçek, düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında Marmaris'teki kamu dairelerinin amirleri ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Polis Evi'nde gerçekleşen Toplantıya Vali Amir Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Kamil Köten,  başta Kaymakam Celalettin Yüksel olmak üzere Marmaris'teki kamu kuruluşlarının amirleri, oda ve birliklerin temsilcileri ile gazeteciler katıldı. Vali çiçek toplantının amacının, 2014 değerlendirmek ve 2015'te neler yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Muğla'nın 2014'te 3,4 milyon turist ağırlayıp, ülke ekonomisine 3-5 milyar dolar kazanç sağladığını 2015'in de daha iyi geçmesini beklediğini kaydeden Vali Çiçek'in yaptığı açılış konuşmasında, bölgedeki turizm sektörün daha iyi noktalara ulaşılabilmesi için gerekli olduğunu belirttiği 4 şartı şöyle sıraladı:

“DAHA İYİ TURİZM İÇİN BUNLAR MUTLAKA YAPILMALI”

1-Turisti huzurlu ve güvenli kılmak şart. 2- Hizmet mutlaka kaliteli olmalı. 3-Turizme daha fazla alan açılmalı. 4-Turiste ticari değil ev sahibi anlayışıyla yaklaşılmalı, Onların memnun şekilde ayrılmaları sağlanmalı.

Vali Çiçek, Turizme daha fazla alan açılması gerektiği yönündeki düşüncesi hakkında da şunları söyledi:  “Kıyılarımızı, ormanlarımızı, arkeolojik ve doğal sit alanlarını, Özel Çevre Koruma alanlarını koruyarak turizm faaliyetlerimizi yapmalıyız. Doğayı bozmadan değerleri ekonomiye kazandırmalıyız. Kıyı özelliğini, milli park özelliğini bozmadan çevre düzenini koruyarak, koruma imar planları çerçevesinde kalarak turizme daha fazla alan kazandırmalıyız.”

TURİZM SAĞLIĞINA KAVUŞMALI

Bölge turizmin 6 ayla sınırlı kalmaması adına alternatif turizm faaliyetlerinin harekete geçirilmesi yönünde yapılan projelerin önemli olduğunu kaydeden Vali, bu konuda üretilecek spor, sağlık ve kültür turizmini içeren projelere de destek olunması gerektiğine inandığını kaydetti. Hükümetin yakın zamanda sağlık turizmi genelgesi yayınladığına dikkat çeken Çiçek, “Sağlık turizmi için ne gerekiyorsa, gerekli çalışmalar yapılacak” dedi. Vali Çiçek'in konuşmasının ardından Kaymakam Yüksel, Marmaris'teki kamu kurumlarının durumları ve 2014 faaliyetleri ile projeleri hakkında bir brifing verdi.

EĞİTİM KAMPÜSÜ

YİNE GÜNDEMDE

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Beldibi'nde bir eğitim kampüsü oluşturulması projesini önemli bulduğunu kaydeden Vali Çiçek, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:  “Trafiğin olduğu yerde, gürültünün olduğu yerde, sıkışıklığın olduğu yerde eğitim rahat yapılamaz. Bu sebeple eğitim kampüsü fikrini önemli ve olumlu buluyorum. Ancak,  çok güzel bir yerde eğitim kampüsü yapalım derken hepimizin bu konuda hevesli olması lazım. Eğitim kampüsü çalışmaları Marmaris'in ortak fikri. Planları yaparız, tahsislerimizi yaparız. Yerle ilgili konuyu da aşarız. Genel müdürlerimizle konuşuruz. Gerekçelerimizi aktarırız. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor.” Toplantının son bölümünde Vali Amir Çiçek basın mensuplarının ve katı-lımcıların sorularını yanıtladı, görüşlerini dinledi.

BİZE ÇEŞİT LAZIM

Marmaris turizmindeki en büyük sorunun turizmin ve müşteri segmentinin çeşitlendirilmesi olduğuna inandığını ifade eden TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, özetle şunları söyledi. “Marmaris'te sezonu uzatmak için bazı çalışmalar yapmak gerekli, bunlar spor turizmi, sağlık turizmi, eko turizmdir. En büyük eksiğimiz yaz sezonunu uzatamamamız, Önümüzdeki sezon sisli, bazı pazarlarda azalma ya da yükselme yaşanabilir”

IRMAK: ÇEKİŞME, HİZMETLERİ AKSATIYOR, ZARAR VERİYOR

Gazetemizin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak, Başta Belediye Başkanı olmak üzere seçilmişlerin toplantıda olmayışının sebebini sorduktan sonra, “iktidar-muhalefet” çekişmesinin, hizmetlerin aksamasına dolayısıyla vatandaşların zarar görmesine yol açtığını savundu. Vali Çiçek, toplantının sadece genel idarecilere yönelik olduğunu, bunu da Belediye yetkililerine ilettiklerini belirterek, “Belediye Başkanıyla ve meclis üyeleriyle değerlendirme yapacağız. Eğer bir şey yapılacaksa, her zaman görüşür, beraber çalışırız. Ancak bu toplantı sadece genel idare temsilcilerinin katılımıyla planlanmıştı” diye konuştu.

“İŞ DURMAZ,

DEVAM EDER!”

Güney Ege Otelciler Birliği  temsilcisi Ertan Yaylalı ise Marmaris'teki bazı nitelikli otellerin imar durumları nedeniyle inceleme altına alındığını, bu sebeple sektör temsilcilerinin sezon öncesi endişe taşıdıklarını ifade etti. Kapatma uygulanması halinde Marmaris turizminin büyük zarar göreceğini de sözlerine ekledi. Vali Çiçek, Yaylalı'nın sözlerine “Hukuk çerçevesi içerisinde yapılan icraatlardır. Uzmanlarca incelenir, aykırılık varsa düzeltilir. Ama iş durmaz, devam eder” diye yanıt verdi. Muğla'nın hem dünya hem de ülke turizmi için önemli bir merkez olduğunu belirten Çiçek, gazetecilerin sorularını cevapladık-tan sonra kentte görev yapan basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü kaydetti. Basın mensuplarına çalışmalarında destek olacaklarını belirten Çiçek, hizmetlerin yürütülmesinde katılımcılığı, şeffaflığı ve ortak aklı ön planda tutacaklarını ifade etti. (Volkan Kaya-Erdem Korkmaz)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141