• BIST 9566.84
  • Altın 2487.06
  • Dolar 32.5169
  • Euro 34.8682
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

VALİ GÜVENÇER VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARA VEDA YEMEĞİ VERDİ

VALİ GÜVENÇER VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARA VEDA YEMEĞİ VERDİ
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, emekli olan Vali Yardımcısı Orhan Eyövge ve tayinleri çıkan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek için veda

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, emekli olan Vali Yardımcısı Orhan Eyövge ve tayinleri çıkan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek için veda yemeği verdi.

Yemekte Muğla’dan ayrılacak vali yardımcıları ve kaymakamlara hitaben bir konuşma yapan Vali Güvençer: “Bu anlamlı davete hem çalışma arkadaşlarımın hem de Muğlalılığın gerektirdiği vefa duygusuyla tereddütsüz icabet eden; varlılıkları ile bu geceyi hepimiz için daha ziyade de ayrılacak arkadaşlar için anlamlı kılan siz değerli arkadaşlarıma Muğla adına, insanlığın ortak değeri olan emeğe saygı, vefa ve paylaşım iradesi adına çok teşekkür ediyorum. Bir mülki idare amiri olarak benzer geceleri defalarca yaşadığım halde bu ayrılık gecelerinin insanın kalbine yüklediği o özel hüznün insan ruhunda açtığı o derin sarsıntıyı da bir türlü atlatamamanın duygusal yoğunluğu içerisinde ifade ediyorum. ” diye konuştu.

Muğla’daki görevleri sona eren vali yardımcıları ve kaymakamların ayrılık hüznünü yaşıyor olmakla beraber vicdanen son derece müsterih ve mutlu olduklarını dile getiren Vali Güvençer: “Veda eden arkadaşlarım sadece bu gördüğünüz topluluğun matematiksel anlamda temsil ettiği bir insan gurubuna ya da Muğla Vilayetine değil; kendilerini tanımlayacak genel varoluş unsurlarının bir parçası haline gelen hayatlarının önemli bir parçasından ayrılıyorlar. Bizler belki beş arkadaşımızdan ayrılıyoruz ama onlar hayatlarının sayılamayan, ölçülemeyen, elle tutulamayan önemli bir parçasından ayrılıyorlar. Ben onlarla çalışma fırsatı bulduğum süre içerisindeki performanslarına, gayretlerine, görev sadakatlerine ve hassasiyetlerine bütün samimiyetimle şahidim.” dedi.

Kamu hizmetinin karşılık beklemeksizin icra edilen bir meslek olduğunu ifade eden Vali Güvençer: “Bugün değerli ağabeyimiz Orhan Eyövge’nin 40 yılı aşkın süre mülki idare amirliğinin ardından emekli olması çok anlamlı. Ona bugüne kadar görev yaptığı yerlerde hayatına, derdine, tasasına, sevincine, mutluluğuna, korkularına ve beklentilerine değindiği tüm vatandaşlarımız adına hangi özel cümlelerle şükran ve minnet duygularımızı ifade edersek edelim yeterli olmayacağını biliyorum.”  diye belirtti.

Kavaklıdere’deki görevi sona eren Kavaklıdere Kaymakam Vekili Doğan Kemelek’e meslek hayatında başarılar dileyen Vali Güvençer: “Genç yaşına, mesleki tecrübesizliğine rağmen zaman zaman duruşundan, bakışından, meselelere yaklaşım tarzından benim dahi istifade ettiğim, kendisiyle tanışmaktan çok büyük mutluluk duyduğum, istikbalde kendisi için çok ciddi bir aydınlık gelecek ümit ettiğim ve dilediğim genç arkadaşım buradaki görevini tamamladı. Son Kaymakamlar kararnamesi ile Kavaklıdere ilçemize asli kaymakam atanmasıyla genç kardeşimizi artık kaymakam adaylığının son safhalarına doğru uğurlayacağız. Hayırlı, güzel, verimli ve bereketli bir meslek hayatı diliyorum.” dedi.

Daha sonra Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt’a yeni görev yerlerinde başarılar dileyen Vali Güvençer: “Yatağan Kaymakamımız ardında güzel hizmetler, güzel hatıralar ve iyi dilekler bırakarak kuvvetle muhtemel önümüzdeki hafta Alanya’da görevine başlamış olacak. Muğlalılar adına kendisine bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Marmaris Kaymakamız Ali Galip Saral ağabeyimiz meslekte kamu hizmetine bundan sonra Samsun Vali Yardımcısı olarak devam edecek.Faruk Necmi ağabeyimizi de mesleğini icra etmek üzere memleketi olan Samsun’a uğurluyoruz.” diye konuştu.

Muğla’nın canlı bir organizma olduğunu vurgulayan Vali Güvençer: “Ben bütün arkadaşlarımın birlikte çalışma fırsatı bulduğum 14 ay içerisinde gayretli, azimli, sebatkar çalışmalarından çok istifade ettim. Muğla sadece maddi varlıkların toplamından ibaret mekanik bir yapı değil. Muğla dünü, bugünü ve geleceği ruhu olan bir varlık. Dertleri, tasaları, ümitleri, endişeleri, hedefleri olan, an be an yaşayan bir varlık. Arkadaşlarımız buradaki hizmetleri boyunca hiç kuşkusuz Muğla’ya çok şey verdiler. Verdiklerinden ziyade fazlasıyla Muğla’dan çok şey aldılar. Bundan sonraki hayatlarında inkar edilemez, reddedilemez bir şekilde Muğla’dan bir parçayı kimliklerinin, kişiliklerinin, varoluşlarının, hayat hikayelerinin bir parçası olarak daima yanlarında taşıyacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Vali Güvençer’in konuşmasının ardından Vali Yardımcıları Orhan Eyövge ve Faruk Necmi Kurt ile Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek de birer veda konuşması yaptı.

Vali Güvençer ilimizdeki görevlerinden ayrılan vali yardımcıları ve kaymakamlara plaket takdim etti ve Milas halısı hediye etti.

Yemeğe Vali Güvençer’in yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141