• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Vali Çiçek: “Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz”

Vali Çiçek: “Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz”
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında daha sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek, okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması amacıyla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan 40 bisiklet Muğla Valisi Amir Çi

Vali Çiçek: “Sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istiyoruz”

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında daha sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek, okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması amacıyla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan 40 bisiklet Muğla Valisi Amir Çiçek ve il protokolünün katılımı ile Şahidi Ortaokulu’nda dağıtıldı.

Düzenlenen törende bisikletler, Menteşe ve Ula ilçelerindeki Şahidi, Gazeller, Bayır, Yerkesik, Akçaova, Gökova ve Karabörtlen Ortaokullarına teslim edildi.

Törende yaptığı konuşmada sağlıklı yaşamı ilke edinmiş öğrencilerin yetişmesini istediklerini söyleyen Vali Çiçek, “Sağlıklı yaşamın en önemli araçlarından biri bisiklet kullanımıdır. Bu nedenle okul idarecilerimizin öğrencileri bisikletle yaşama alıştırmalarını bekliyoruz. Herkes bisiklet kullanımını öğrenecek, bisikletle okula gelecek. Bu şekilde çocuklarımız bir yandan spor yaparken diğer yandan obezitenin önüne geçerek sağlıklı bir yaşam sürecek. Amacımız toplumu sağlıklı yaşatmak. Sağlıklı olalım ki zekamız gelişsin, mutlu olabilelim. Bizim hedefimiz mutlu bireyler yetiştirerek huzurlu bir toplum yaratmak. Bisikletli yaşama evet diyoruz. Bisiklet kullanımını alışkanlık haline getirin. Yılsonuna kadar Sağlık Bakanlığı’nın bize sağladığı 840 bisikleti dağıtmış olacağız” diye konuştu.

 

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ise, törende yaptığı açıklamada sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Protokolü” kapsamında 390 bisikletin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve çeşitli ortaokullara dağıtıldığını söyledi.

 

Törende 40 adet bisiklet ve kaskın dağıtılacağını dile getiren Ceyhan, Menteşe ve Ula ilçelerindeki tüm ortaokullara bisiklet desteğinin sağlanmış olacağını aktardı.

 

Muğla Bisiklet Derneği üyesi Adnan Cangır güvenli bisiklet kullanımı hakkında yaptığı konuşmada bisikletle trafiğe çıkıldığında parlak kıyafet giyilmesinin, kask takılmasının, akşam saatlerinde ise bisiklet üzerinde ışık olmasının güvenli bisiklet kullanımda çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri verildi. Daha sonra öğrenciler aldıkları bisikletlerle bahçede tur attı.

 

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141