• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Çiçek 15 Temmuz Kahramanlarını Ödüllendirdi

Vali Çiçek 15 Temmuz Kahramanlarını Ödüllendirdi
Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris içesinde konakladığı otele saldıran darbeci teröristlerin yakalanması

Muğla Barosu çok amaçlı salonunda düzenlenen ödül törenine Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek Hanımefendi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Aksaz Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Menteşe Kaymakamı Kamil Köten, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Emniyet Personeli, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris içesinde konakladığı otele saldıran darbeci teröristlerle polis ekiplerinin çatışma anları ve devamında süren operasyonların anlatıldığı video gösterisinin ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak 15 Temmuz Şehitleri için dua etti.
Darbeci ihanet çetesinin yakalanmasında gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı operasyona katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Muğla Valisi Amir Çiçek, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçti. Emniyet mensuplarımızın o gece gösterdikleri kahramanlıklarını görmemezlikten gelemezdik. 15 Temmuz ve devamında tüm personel dağ taş demeden kahramanca çalıştı. Bu arkadaşlarımıza Teşekkür ve Başarı Belgesi gerçekten çok az. Çünkü başarılarını bir belgeye değil tarihe yazdılar. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’ten tüm güvenlik önlemlerini alarak Atatürk Havalimanına uğurlamamız tarihe geçmiştir. Bu tarihi de bu arkadaşlarımız yazmıştır” diye konuştu.
Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin darbe girişimini öğrenir öğrenmez talimatlarını dahi beklemeden heyecanla göreve koştuğunu, amirlerini emirlerini de şevkle yerine getirirken bir an dahi tereddüt etmediklerini söyleyen İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak 15 Temmuz Şehitleri için dua etti.
Daha sonra 83 polis memuru ile o gece ve devamında suikast timinin yakalanmasında görev yapan 83 polis memuru ile 13 yargı çalışanı ve sağlık görevlisine "Başarı Belgesi" ve plaketlerini Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Menteşe Kaymakamı Kamil Köten, Aksaz Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Marmaris Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun verdi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz’a 15 Temmuz gecesi ve suikast timinin yakalanma sürecinde yürüttüğü üstün çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ödülünü, Muğla Valisi Amir Çiçek’in elinden aldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141