• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

UZER: "Yıkılmamak lazım"

UZER: Yıkılmamak lazım
Uzun süreli bir müzikal geçmişin ardında nihayete eren bir çalışma..B1 ile müzik marketlerdeki yerinizi aldınız.Bütün soruların öncesinde albümü sahibinin ifadeleri ile dinleyelim..Nasıl bir albüm B1 ? Nasıl bir ekiple çalıştınız bahseder misiniz?

İLK ALBÜMÜ İLE ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİREN POP MÜZİĞİN YENİ VOKALİ BORA UZER AHMET ERTEN'İN KONUĞU OLDU... VE HAYAT MÜZİK'TE B1'İ ANLATTI...


-Uzun süreli bir müzikal geçmişin ardında nihayete eren bir çalışma..B1 ile müzik marketlerdeki yerinizi aldınız.Bütün soruların öncesinde albümü sahibinin ifadeleri ile dinleyelim..Nasıl bir albüm B1 ? Nasıl bir ekiple çalıştınız bahseder misiniz?

Tamamiyle kendi tınım..Kendi soundum..Elimden geldiğince kamda duyduklarımı hayata geçirmeye gayret ettimğim 1 albüm B1: )Genelde tüm şarkıları kendim çalmaya çalıştım kafamdaki resmi yakalayabilmek adına..Çalıştığım diğer müzisyen arkadaşlarım da oldu.Kenan Doğulu ile ''Bundan Sonra Böyle'',Jay Collin ile ''Optical Ilussiıons'' vs..


-Albümün müzikal sağlamlığının yanında pr anlamında da güçlü bir tavrınız var söz konusu albümde..Albümün video klibinde Sarp Apak ,Özkan Uğur gibi isimler size eşlik etti..Nasıl oluştu bu fikir?Klibin ilgi çekmesinde büyük payı olmalı bu önemli isimlerin ?

Tabiki çok büyük bir etkisi oldu.Sarp çok iyi dostum zaten.Özkan abi de çok eskiden beri tanııdıpım sevdiğim ve çok saygı duyduğum bir isim.Onlar da destekleniri esirgemediler ve ortaya çok doğal bir klip çıktı.


-Albümün en ilgi çeken şarkılarından biri Kenan Doğulu ile düet yaptığınız ''Bundan Böyle''..İlerleyen dönemlerde söz konusu şarkıya klip düşünüyor musunuz?Hatta belki de Kenan Doğulu'nun da yer aldığı bir klip..

Tabiki..Yaza doğru beraber bir klip çekmemiz muhtemel ''Bundan Böyle'' İçin : ))


-Rotterdam Konservatuvarın'da eğitim almışsınız..Üstelik burs kazanmışsınız..Pek çok ebeveynin aksine sizin aileniz müzik yapma isteğinizi desteklemiş olmalı..

Tabiiki şüphesiz ailem hep en büyük destekleyicilerim oldu...


-Peki bu eğitim süreci Bora Uzer'in müzikalitesini nasıl etkiledi ?..Şimdi kendinizi değerlendirdiğinizde,Rotterdam'da bu işin eğitimini almış olmanızın size neler kattığını düşünüyorsunuz?


Eğitim çok önemli..Size farklı bir pencereden bakma şansı veriyor..Bana çok şey kattı..Notadan çok müziği anlamamı sağladı: ) İnsanın azmi de çok önemli..Disiplin ve azim....Yıkılmamak lazım!!


-Sizinle ilgili ön araştırma yaparken ekşisözlük'te hakkınızda yapılan yorumların çoğunun altında aynı ana fikir olduğunu gördüm..Başarılı bir vokal olmanızın yanı sıra Türkiye'de değerinizin bilineceği konusunda endişelerini ifade etmiş çoğu insan..Sizin böyle bir endişeniz olmadı mı peki?Türkiye şartlarında B1 gibi bir albüm yapmak risk midir size göre de ?


Hayır değil..Demek anlayan bir kitle var k bu röportajı yapıyoruz: ))Benim de amacım o kitleyi keşfetmek ve keşfedilmek... Böylece hikaye paylaşımı artacak ve beraber büyüyeceğiz o kitle ile..Yazılan her şeye minnetarım..


-B1 öncesi ''Sweat it Off'' adlı bir single çalışmanız olmuş..Ancak prodüksiyon firması kapandığı için yayınlanamamış bu çalışmanız..Söz konusu çalışmanız için hazırladığınız parçalardan var mı B1'de ?


Hayır bu albüm tamamen yeni pişti ve sıcak sıcak piyasa sürüldü : )


-Albüm sahibi olmadan bilinen ve bilinmenin ötesinde ciddi bir dinleyici kitlesine ulaşan bir solistsiniz..Bu albümü hazırlarken,albüme yönelik beklentilerin yüksek olması sizi nasıl etkiledi?


Öyle mi ki : ) Benim yüksek bir beklentim yoktu..Sadece duyabilenler tarafından keşfedilmek ve hikayemi duyabilmeleri önemli benim için..


-İnternetin mesleğinizdeki önemi ve yeri tartışılmaz..Özellikle müzisyenler son dönemde ''myspace'' sayesinde şarkılarını dünyanın her yerinde rahatlıkla görücüye çıkarabiliyor..Siz de internette faal olarak yer alıyorsunuz..Hayat Müzik Platformu aracılığı ile duyurmuş olalım..İnternet ortamında size nerelerden ulaşabilir takipçileriniz?


www.borauzer.com ve www.myspace.com/borauzer adreslerim ...

-Albüm gala konseriniz geçtiğimiz gün gerçekleşti..Nasıl bir geceydi ,albüme yönelik ilk tepkileri ölçmek için güzel bir fırsat olmuştur sanıyorum..Biraz bahseder misiniz bize geceden?


Süper bir geceydi..Her şey beklediğimizden daha iyi oldu..İyi performans seyirci,enerji,Kenan Doğulu,Jay Callin,ışıklı ayakkabılar.... : )) etc ... : )


-Albümde 4 tane de İngilizce şarkıya yer vermişsiniz..Uzun yıllar da yurt dışında bulunmuş ve müzik yapmış bir şarkıcı olarak müzikal anlamda yurt dışı projelerinizi öğrenebilir miyiz?


İngilizce birkaç proje var tabii.. Da Good Guyz,Jay Collin Feat bir proje ve yurt dışı konserleri olacak tabi..En iyi şekilde bir Türk olarak dünya platformunda ülkemi temsil etmek amaçlarımdan biri : )


-Türkiye'den sahnesini beğendiğiniz sanatçı ve gruplar kimlerdir?Mesela Bora Uzer'in başucu albümleri neler , idolleri kimler?


Başucu albümüm yok : ) Türkiye'de bir ödülüm de yok ancak beğendiğim isimler arasında Kenan Doğulu,Nil,Mazhar Alanson gibi isimler var.


- Albümünüzün yolunun ve şansının açık olmasını diliyoruz..Son olarak Hayat Müzik Platformu takipçilerine ve dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

İlginize minnettarım... : )


Röportaj:Ahmet ERTEN /HAYAT MÜZİK/2009

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141