• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Uysal, Karacan ve ekibine teşekkür etti

Uysal, Karacan ve ekibine teşekkür etti
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Marmaris'teydi..

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Mart yerel seçimlerinde partilerinin Marmaris İlçe Teşkilatı’nın tüm organlarının üyelerine ve Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Karacan’a teşekkür etti.

Gültekin Uysal, 30 Mart yerel seçimlerinde DP Marmaris Belediye Başkan Adayı olan Musdtafa Karacan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Mustafa Karacan’ın, Karacan Plaza’daki ofisinde gerçekleşen ziyarette, DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper ve Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Tüzün, DP Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi adaylarının bir bölümü de hazır bulundu.

Yerel seçimleri kazanamamış olsalar da, Dp Marmaris İlçe Örgütü ile Mustafa Karacan’ın partilerine, gelecek açısından büyük katkı sağladığını belirten  Gültekin Uysal, “Sayın Karacan’a, ilçe örgütüne, kadın kollarına, onlarla birlikte çalışan isimsiz kahramanlara teşekkür etmek için buradayız, partimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Uysal, Türkiye'yi derinden yaralayacak, birlik beraberliği tehdit edecek, tekrar bir beka sendromuna düşürecek gündemlerin dışına çıkmak açısından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir manivelaya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Uysal, Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme yetisine sahip Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin toplumsal muhalefetin kendilerinden beklediği görevi ifa etmelerinin bir vebal olduğunu anlattı.

 DP olarak sürecin olumlu bir yöne çevrilmesi açısından üzerlerine düşen telkinleri yaptıklarına işaret eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

"İnşallah milletimiz adına akıl ve fikir birlikteliğini sağlarız. Türkiye'de yaşanan mağduriyetlere, yaşanan travmalara yenilerini eklemeden önümüzdeki süreçte bir mutabakat zemininde buluşmalıyız. Türkiye'nin tüm kurumlarını fabrika ayarlarına döndürmekle mükellefiz. Bu anlamda her zaman pozitif siyaseti tercih ediyoruz. Kategorik bir bakış açısıyla her söyleneni reddeden mantıkların, Soma'da Türkiye'yi facialara sürüklediğini gördük. Muhalefet milletvekillerinin önergelerini yok sayan iktidar anlayışını kabul etmiyoruz."

Uysal, gazetemizin Genel yayın Yönetmeni Temel Irmak’ıjn sorusu üzerine geleceklerini ülkenin yangınında arayan kutuplaştırıcı anlayışın sadece siyasi olarak değil, zihinlerde de bir ayrışmaya neden olduğunu ifade ederek, tarafgirliğin her zamankinden daha fazla derinleştiği günümüzde Türkiye'nin ortak noktada buluşabilmesi açısından "çatı aday" teklifini önemsediklerini vurguladı.

Uysal, "İktidarın yapması gereken bu rızayı gözetmektir. Toplumun taleplerine cevap verilmediğinde ortaya çıkan sonuçlara geçmiş dönemlerde hepimiz şahit olduk" diye konuştu.

Mustafa Karacan da 30 Mart yerel seçimlerinde partilerinin misyonuna uygun olarak, cansiparhane mücadele ettiğini kaydettiği tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Karacan, “Marmaris halkının gönüllerinde taht kurduğumuza gönülden inanıyorum. İki kutuplu bir ülkede, farklı bir üslup ve çizgiyle siyasetin nasıl yapılacağı konusunda örnek olduğumuza inanıyorum” dedi.

“Toplumu birbirine düşüren, kutuplaştıran siyaset anlayışından Marmaris’in ve  ithafen anlattığı ‘Karınca ve Hz. İbrahim’ isimli hikayeyle bitirdi. Karacan’in anlattığı hikaye şöyleydi:

“HİÇ OLMAZSA TARAFIM ANLAŞILIR”

“Nemrud, ona karşı gelen İbrahim peygamberin ateşte yakılması emrini vermiş. Meydanda odunlardan büyük bir yığın yapıp odunları tutuşmuşlar. O kadar büyük bir alevmiş ki bulutlara kadar yükselmiş. Bütün hayvanlar ateşten korkmuş kaçmış.  Nemrud, ne güçlü bir kral olduğunu herkes anlasın, görsün istemiş. Nemrud’un askerleri İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış.

Bu sırada göklere kadar varan ateşe doğru bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile telaşla gidiyormuş.  Başka bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş:

 - Acele ile nereye gidiyorsun?

Telaşla yetişmeye çalışan karınca, ağzındaki bir damla suyu ellerinin arasına alıp cevap vermiş:

- Haberin yok mu? Nemrud, İbrahim peygamberi ateşe atacakmış.  Meydana ateşin olduğu yere su götürüyorum.

Diğer karınca kahkahalarla gülerek demiş ki:

- Senin yanan büyük ateşten haberin yok mu? Ateşe hiç bakmadın mı? Ne kadar büyük, senin bir damla suyun ateşe ne yapabilir ki?

Bir damla su taşıyan karınca:

- Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır.

Hayat akarken geçmişte de günümüzde de zalimler hakim olsa da gücünüz yettiğince zalime karşı durulmalıdır.”

Yaklaşık bir saat süren açıklamaların ardından gazeteciler salondan ayrılırken,  Gültekin Uysal, Karacan ve ekibiyle görüşmelerini bir müddet daha sürdürdü.  (Hatice Irmak)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141