• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Uysal Avcı “Armutalan’a yakışacak çalışmalar yapacağız”

Uysal Avcı “Armutalan’a yakışacak çalışmalar yapacağız”
Gazetemiz gündem Marmaris'te siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. “Marmaris Geçmişin Hesabını Verecek” sloganıyla başladığımız röportajlarımıza şimdi de Belediye Başkan adaylarımızla “Geleceğin Hesabı” adı altında devam ediyoruz. Başkan adaylarının yap

Gazetemiz gündem Marmaris'te siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. “Marmaris Geçmişin Hesabını Verecek” sloganıyla başladığımız röportajlarımıza şimdi de Belediye Başkan adaylarımızla “Geleceğin Hesabı” adı altında devam ediyoruz. Başkan adaylarının yapacaklarının anlatılmasını, halka en doğru ve tarafsız şekilde sunmayı amaçladığımız dördüncü söyleşimizi Uysal Avcı ile yaptık.
Derleyen: Oya Ustabaş

“Eski yöntemlerle çağdaş Belediyecilik yapılmaz”
Ak Parti Armutalan Belediye Başkan Adayı Uysal Avcı, seçimler ve seçim projeleri ile ilgili olarak yazar kadromuzun yapacağı söyleşi için gazetemize geldi. Mart'ın ilk haftasından önce projeleri hakkında bilgi vermek istemeyen Avcı, Armutalan'da beş yıldır yapılamayanlar ile kendi yapacaklarını anlattı… Türkiye'nin en büyük beldelerinden biri olan Armutalan'ı Marmaris'e muhtaç olmaktan kurtaracağız dedi, Marmaris'in en büyük sorunun ulaşım olduğunun altını çizdi…

AVCI, SER VERİP SIR VERMİYOR, PROJELERİNİ AÇIKLAMIYOR
Ak Parti Armutalan Belediye Başkan Adayı Uysal Avcı, seçimler ve seçim projeleri ile ilgili yapacağımız söyleşi için Bayan Meclis Üye Adaylarından Yeşim Kışla ve AKP Armutalan Belde Başkanı Ozan Balcı ile birlikte gazetemize geldi. Uysal Avcı gerek seçim yolculuğunda, gerekse seçimin ardından yapılacak çalışmalarda meclis üyelerinin çok önemli bir payı olduğunu vurgulayarak, meclis üyelerini özenle seçtiklerini belirtti. Ak Parti Armutalan Belediye Meclis Üyeleri; Turan Şahin, Mustafa Can, Mümtaz Küçükkasap, Ömer Çiçek, Nihan Arıcı, Yeliz Kışla, İnayet Artar, Zafer Özkan Hasan Öztürk, Burcu Yıldırım'dan oluşuyor.
Her seçmen gibi Gündem Gazetesi yazı ekibinin de doğal olarak ilk sorusu Başkan Adayı Uysal Avcı'nın projelerinin neler olduğuydu. Avcı ekibinin vizyonunu yansıtacak projeleri olduğunu fakat bu projeleri Mart'ın ilk haftasını geçirmeden açıklamayacaklarını söyledi. Söyleşi boyunca ser verip sır vermeyen Uysal Avcı'yla projelerine özenle dokunmamaya çalışarak yaptığımız söyleşi:

“ARMUTALAN'A YAKIŞACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Türkiye'nin en büyük beldelerinden biri olan Armutalan'a yakışacak çalışmalar yapacaklarını sık sık tekrarlayan AKP Armutalan Belediye Başkan Adayı Uysal Avcı “Yıllardır siyasetin içindeyim. AKP Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunduktan sonra, Belde Başkanı seçildim. Türkiye'mizin en büyük Beldelerinden biri olan Armutalan Beldesi Belediye Başkanlığına ve Yönetimine talip olmanın basit bir iş olmadığının farkındayım. Eski yöntemlerle Çağdaş Belediyecilik yapılmayacağının bilincindeyim. Bu nedenle daha fazla bilgi edinebilmek için; 2,5 ay süren Siyaset Akademi Kursuna devam ederek başarı ile bitirdim ve sertifikamı aldım.
Çeşitli illerde düzenlenen farklı konularda Özel Eğitimlere katılarak kendimi geliştirdim, Dünyada 12 ay turizm yapan yerleşim yerlerinde giderek “Armutalan'a daha nasıl iyi hizmet edebilirim” düşüncesiyle incelemelerde bulundum.

“ARMUTALAN'I MARMARİS'E MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”
Armutalan Belediyecilikte 22 yılını doldurdu. Armutalan'da halkımıza sunulan yalnızca Belediye hizmet binasıdır. Öncelikle Armutalan'ı Marmaris'e muhtaç olmaktan kurtarmak için çalışmalar yapacağız. Öncelikle Atatürk Heykelinin yenilenmesi ile çalışmalarımıza başlayacağız. Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımla İçmeler, Beldibi ve Marmaris'i Armutalan'a çekecek projeler ürettik.
Bugün Armutalan Belediyesi'nin 14 trilyon bütçesi var. İyi projelere, iyi yatırımlar yapılırsa hepsi bir bir gerçekleştirilecektir. 5 yıl içine gözle görülen iki proje var. Sayın Muhammet Ünlü, açıklamasında “kendi imkanlarımızla çok şey yaptık” dedi. Fakat bakıyoruz Belediyenin kendi imkanlarıyla yapılan bir şey yok. Datça Yolunun yapım malzemesini Devlet verdi. Adnan Menderes Caddesinde yapılan çalışmalar için İller Bankasından ve Özel bir bankadan kredi alındı. Oysa belediyenin bütçesinden bu çalışmalar için pay ayrılabilirdi” şeklinde konuştu.

İYİ BİR EKİBİM VAR VE “HODRİMEYDAN”DİYORUM
“Armutalanlı sizi neden seçsin?” diye yöneltilen soruya ise Avcı şu yanıtı verdi “Ben Armutalan doğumluyum ve Armutalan'ı çok iyi biliyorum. 25 yıllık bir ticaret hayatım var. Daha önce basına verdiğim demeçlerde de “Hodri meydan” demiştim, bunu herkes biliyor. Biraz önce de bahsettiğim gibi kendimi çok iyi geliştirdim, iyi bir bilgi birikimim var. Armutalan'a en iyi hizmeti vermek için iyi bir ekip oluşturduk. Kendimi halkın içinden biri olarak görüyorum. Tüm bunların bileşkesi ile halkımıza en iyi hizmeti biz vereceğiz. Kendimize güveniyoruz ve halkımızın da bize destek olacağına inanıyoruz”.
Seçim çalışmaları için Hükümetten hiçbir bütçe almadıklarının da altını çizen Uysal Avcı “Seçim yolculuğunda kendi harcamalarımızı kendimiz yapıyoruz. Seçim bütçemizi 50 milyar olarak düşündük ve harcamalarımızın bu bütçeyi aşmaması için gayret gösteriyoruz. Halkımıza şunu söylemek istiyorum ki bütçemizi hiçbir zaman oy toplamak için kullanmadık ve kullanmayacağız. Tüm seçim çalışmalarımızı kapsayan ne varsa afişler, tanıtımlar, ekibin ulaşım ve iletişim giderleri de bu bütçeden karşılanıyor” diyerek seçim bütçeleri konusunda da bilgi verdi.

HER MAHALLEYE HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ OLUŞTURULACAK
Projeleri hakkında ser verip sır vermeyen Uysal Avcı Projeleri hakkında ipuçlarını sıralamadan da içi rahat etmedi. Ekibimize “Hayvanlarla, Adnan Menderes Caddesi ile, Datça Yolu çiçeklendirilmesi ile ve en önemlisi eğitim ve sağlıkla ilgili çok güzel projelerimiz var. Mesela Belediye ve Evren Paşa İlköğretim Okulu yanında bulunan araç parkını Cami Avlu'ya taşımayı düşünüyoruz. Belediye Halkın rahat ve insanca yaşaması için çalışmalar yapar. Eksiklikler nelerdir, bunları ortaya çıkarmak için iletişim gereklidir. Bu da Halkla İlişkilerin işidir. Biz mahallelerden sorumlu Halkla İlişkiler birimleri oluşturacağız. Bu birimler halkla birebir muhatap olacak, benim yetişemediğim, dinleyemediğim yerde onların sorunlarını dinleyip, belediyeye iletecek ve sorunların çözüm yoluna gidilecek. Biliyorsunuz Adnan Menderes Caddesi yapılırken araçlar arka sokaklardan geçmek zorunda kaldı. Herkes arka sokakların nasıl içler acısı bir durumda olduğunu gördü, bugüne kadar Belediye o sokaklarda oturanların şikayetlerini acaba hiç dinledi mi? Gelen geçen görmeseydi, oralarda oturmayanların o sokakların halinden haberleri olmayacaktı, öyle değil mi? Son beş yıllık dönemde Belediye Sivil Toplum Örgütleri ve Odalarla kriz yaşadı. Oysa Sivil Toplum Örgütleri ile ortak çalışmalar yapılmalıdır. Adnan Menderes caddesi bir proje değildi. Oysa

ADNAN MENDERES CADDESİ OLMAZSA OLMAZ
Adnan Menderes Caddesi Armutalan için olmazsa olmazlardan biridir. Yetersiz olan kaldırımları için dere üstünün kapanması gerekmektedir. Bunun için de 250 metreküp yağışı kaldıracak bir şekilde dere ıslahı gerekmektedir. Şu anda Adnan Menderes caddesi yenilendi, ama bir proje geliştirmeden yenilendi” şeklinde projelerinden söz ederken, Belediye tarafından yapılan çalışmaların yetersizliğine de değinmeden geçemedi.
Marmaris'in en büyük sorununun Ulaşımdan kaynaklandığına dikkat çeken Avcı “Bir kere önce Marmaris'e ulaşımın kolaylaşması lazım. Turizmi canlandırmak için öncelikle büyük projelerden biri bu olmalı. Marmaris'i tanıtmak yetmiyor. Tamam, daha fazla uçak kalksın, ama önce havaalanı yolunun kısaltılması için projeler geliştirilmeli” diyen Avcı,
söyleşimizin sonunda seçimin bir yarış olduğunu hatırlattı ve “Başarılı olan diğerini tebrik etmeli. Marmaris'te bu konuda bir sıkıntı var. Siyasetçi seçildikten sonra parti ayrımı yapmadan herkesin sorunlarına eşit eğilmelidir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141