• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

"Uygulamada yanlışlık, beceriksizler var"

Uygulamada yanlışlık, beceriksizler var
Kadem Mete, Büyükşehir Yasası’nı savundu, uygulayamadığını belirttiği Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi: Uygulamada yanlışlık, beceriksizler var

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Kasım Ayı Daraltılmış Danışma Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin yayın organlarına gönderilen basın bültenine göre,  Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir yasası konusunda, şu ifadeleri kullandı: “Muğla’da kendi partisinden olan belediyeler Büyükşehirden yakınıyor. Diğer ilçe belediye başkanları ve CHP’li belediyeler dahi şikayet ediyorlarsa bunun yasa ile alakası yok. Uygulamada yanlışlıklar ve beceriksizler var.”

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Kasım ayı Danışma Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Başkanı Kadem Mete, İl yönetimi, il kadın ve gençlik kolları yönetimleri ilçe başkanları, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete yaptı.

Türkiye’nin çok önemli olaylara gebe olduğunu kaydeden Mete, “Uzun zamandır CHP İl Başkanı söylediğimiz her şeye cevap verme peşinde. Bizim işlerimiz var, ilimizin, vatandaşımızın sorunları var. İl başkanı, il başkanına cevap verdi gibi birşey istemiyoruz. Biz iktidar partisiyiz. Muğla’da muhalefet olma hakkını bize halkımız verdi.

“15 TEMMUZ EN KARA GÜNÜMÜZ”

Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan serzenişte bulunacağım. Diyarbakır’da alçakça bomba atmak koşuluyla şehit edilen insanlarımız varken, çocuklarımız  varken onların ailelerini arayıp onlara başsağlığı dilemek varken, sırtını PYD’ye PKK’ya dayayanlara, onların ailelerini arayıp ‘Bu kötü günler geçecektir’ diyen Sayın Kılıçdaroğlu’nu buradan bir kez daha eleştiriyorum. Tarafını doğru seçmeye davet ediyorum.  15 Temmuz bizim en kara günümüzdür. Bu millet  kendisiyle alay edercesine, bu milletten maaş alarak, bu devletin imkânlarını kullanan  bu millete kafa tutan, bu orduyu adeta işgal etmiş gibi gösteren, her türlü ihanette bulunan ,insanların artık hesap verebileceği bir duruma gelmiştir. Bundan dolayı da halkımız oldukça memnundur. Alınan tepkiler de bu doğrultudadır.

“UYGULAMADA YANLIŞLIKLAR VE BECERİKSİZLER VAR”

Mete konuşmasına şöyle devam etti:

“Belediyelere gelecek olursak, halkın arasında oldukça çok eleştiri aldık. Herkes Büyükşehir yasasından dolayı bizi eleştiriyor. Bize ‘Bunlara bu yetkiyi siz verdiniz, bunlar da bizi eziyor’ diyor. Burada şunu bütün kamuoyuna duyurma gereği hissediyorum; Büyükşehir Yasası sadece Muğla’ya ait bir yasa değildir. Bu yasa Türkiye’nin bütün Büyükşehirlerinde uygulanan yasadır. Siz oralardan şikâyet duyuyor musunuz? Bodrum’un Belediye Başkanı dahi kendi partisinden olan Büyükşehirden yakınıyor ise diğer ilçe belediye başkanları dahi CHP’li olmalarına rağmen bu durumdan şikayetçilerse, bunun yasa ile alakası yoktur.. Uygulamada yanlışlıklar ve beceriksizler var. Bu diğer illerde bir sıkıntı halinde değilken Muğla’da şikayet konusu ise o zaman uygulayanlara bakacaksınız.

Göcek Tüneli yapıldı, halkımızın hizmetine sunuldu. Bu hizmetten yararlanan vatandaşlarımız bir bedel ödüyorlar. Aynı zaman da bu tüneli kullanmama imkanına  sahipler. Fakat suyun bir alternatifi yok. Suya yapılan zammın açıklaması nedir. Ne diyeceğiz vatandaşımıza. Kraliçe misali ekmek yoksa pasta yiyin mi diyeceğiz.

REFERANDUM VAR

‘Önümüzde referandum var önce bunu başarmalıyız’ diyen Kadem Mete, “Biz teşkilat olarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Başkanlık sistemini açabilmek için referandumu başarmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖZTÜRK: BİRİLERİ HEP KÖSTEK OLDU

Daha sonra konuşan Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Ülkenin menfaatleri ön planda olsun dedikçe birileri hep köstek oldu. Kim teröre destek veriyor, kim terörle yan yana yürüyor, kim doğudan çocukların ölmesine sessiz kalıyorsa millette onların karşısında aslında set örmüştü. 1 Kasımdaki Ak Parti’nin başarısının temelinde aslında o vardır. Ama bugünlere geldiğiniz zaman bu tutuklanmalar ortaya çıkınca çok net gördük. Hem dünya basınında gördük, hem Avrupa basınında, hem içeride ki ses çıkartanların ses tonlarıyla beraber kimin nerede durduğunu gördük. Cuma günü tutuklamalar oldu. Benimde bir hakaretten dolayı bir davam var. Geçen pazartesi günü ben ifade verdim. Eğer sizi ifadeye çağırdıkları zaman gitmezseniz bunun karşılığını zaten önceden kabul etmiş oluyorsunuz. Siz ne kadar kendinizi beni kimse alamaz diye ayrıcalıklı bir tarafa koysanız dahi dokunulmazlıklar kalsın dediğimizde bu sonucu o günden belli etmiştik. Ama birileri kendilerine bir özerklik tanıyor. Meğerse onlar başka yerlere güveniyormuş. Sayın Genel Başkanın bir açıklaması oldu dünya ayağa kalktı bizi izliyor diyor. Biz dünyanın 15 Temmuz günü ayağa kalkmasını bekledik aslında. Bugün kalkmalarının bir anlamı yok bizim için” dedi.

Nihat Öztürk, başkanlık seçimleri ile ilgili konuşarak halkın başkanını kendisinin seçeceğini belirterek,  “Halk kendi kendini yönetmek istiyor” dedi.

Daha sonra konuşan Muğla Milletvekili Nihat Öztürk,

“Ülkenin menfaatleri ön planda olsun dedikçe birileri hep köstek oldu. Kim teröre destek veriyor, kim terörle yan yana yürüyor, kim doğudan çocukların ölmesine sessiz kalıyorsa millette onların karşısında aslında set örmüştü. 1 Kasımdaki Ak Parti’nin başarısının temelinde aslında o vardır. Ama bugünlere geldiğiniz zaman bu tutuklanmalar ortaya çıkınca çok net gördük. Hem dünya basınında gördük, hem Avrupa basınında, hem içeride ki ses çıkartanların ses tonlarıyla beraber kimin nerede durduğunu gördük. Cuma günü tutuklamalar oldu. Benimde bir hakaretten dolayı bir davam var. Geçen pazartesi günü ben ifade verdim. Eğer sizi ifadeye çağırdıkları zaman gitmezseniz bunun karşılığını zaten önceden kabul etmiş oluyorsunuz. Siz ne kadar kendinizi beni kimse alamaz diye ayrıcalıklı bir tarafa koysanız dahi dokunulmazlıklar kalsın dediğimizde bu sonucu o günden belli etmiştik. Ama birileri kendilerine bir özerklik tanıyor. Meğerse onlar başka yerlere güveniyormuş. Sayın Genel Başkanın bir açıklaması oldu dünya ayağa kalktı bizi izliyor diyor. Biz dünyanın 15 Temmuz günü ayağa kalkmasını bekledik aslında. Bugün kalkmalarının bir anlamı yok bizim için” dedi.

Nihat Öztürk, başkanlık seçimleri ile ilgili konuşarak halkın başkanını kendisinin seçeceğini belirterek,  “Halk kendi kendini yönetmek istiyor” dedi. (Haber Merkezi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141