• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

UTRECHT TURİZM FUARI BAŞLADI

UTRECHT TURİZM FUARI BAŞLADI
HOLLANDA’nın Utrecht kentinde 100’ü aşkın ülkeden, 2 bin civarında tur operatörü, seyahat acentesi ve havayolu şirketinin katıldığı Uluslararası Turizm Fuarı başladı.

 

Mustafa Koyuncu Hollanda / Utrecht

 

47.kez düzenlenen geleneksel Turizm Fuarı’nda Türk stantları bu yıl da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Avrupa’daki turizm sektörünün Berlin ve Londra’dan sonra en önemli fuar olarak tanımladığı Utrecht Turizm Fuarı’nda ülkemiz, geniş bir alana kurulan stantlarda tanıtılıyor.

Bugün kapılarını açan fuarda tur operatörleri, otel zincirleri, seyahat acenteleri ve turizm tanıtım bürolarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından sektörle bağlantılı şirketlerin ‘tanıtım yarışı’ 15 Ocak Pazar gününe kadar sürecek.

 HOLLANDA merkezli uluslararası Edelstaal Group, Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmeye devam ediyor.

Orka Hotels, Orka Homes, Simtronic gibi dev firmaları bünyesinde barındıran Edelstaal Group ile İngiliz J&S Leisures ORKA World arasında  Tema Parkı projesi için imzalar atıldı.

Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda bir araya gelen J&S Leisures firmasından Lee Edward Grant ile ORKA Hotels Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, inşasına Fethiye’de bu yıl başlanacak olan ORKA World  Tema Parkı’nın bölge turizmine çok önemli katkı sağlayacağını kaydettiler.

thumbnail_utrecht-turizim-fuari-2017-pres-foto-mustafa-koyuncu-(4)-002.jpg

Edelstaal Group Yönetim Kurulu üyesi ve ORKA Hotels Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, holding olarak yalnızca Hollanda’da değil, Türkiye’de de büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye yatırım çağrısı üzerine biz de hareket geçtik. Yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek konusunda misyon üstlendik. Yeni yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmaları için bir dizi görüşmelerimiz sürüyor. Bazı yabancı yatırımcılarla da anlaşmaya vardık ve bunları önümdeki günlerde birer birer açıklayacağız. Ülkemiz açısından çok güzel şeyler olacak. Yeni yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek konusunda yoğun çaba içindeyiz. Biz Edelstaal Group olarak ülkemize yatırım yapmaya devam ettiğimiz gibi, yabancı yatırımcıları da Türkiye’ye yönlendiriyoruz. Birçok ülkeden dev  firmalar ile ortaklığımız ve ortak yatırımlarımız var” diye konuştu.

Tema parkının yanında lüks bir otelin de inşa edileceğini ifade eden Ercan Torunoğulları, bu konseptin Fethiye turizmi için de ayrı bir önem taşıyacağını belirtti.

thumbnail_utrecht-turizim-fuari-2017-pres-foto-mustafa-koyuncu-(28).jpg

Marmaris Paşa Hotels Group yönetim kurulu üyesi ve pazarlama genel müdürü Ceren Ünlü,

“Son yıllarda Türkiye’de turizm parlayan bir yıldız gibiydi. 15 Temmuz sonrası gelişen olaylar yüzünden Türkiye’nin ekonomisi ve turizminde daralma yaşandı. Hiçbir insan vatanında bu tür olumsuz gelişmelerin olmasını istemez. Türkiye’ye yatırım yapacak turizmciler ve tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen turistler güven ve huzur ortamını ön planda tutarlar. Dileğimiz önümüzdeki aylarda izin sezonuna kadar hiçbir olumsuz olayın olmamasıdır.

thumbnail_turizim-fuari-utrecht-press-foto-mustafa-koyuncu-(31).jpg

Fuar süresince gördüğüm kadarıyla Türkiye’ye ilgi duyan çok sayıda Hollandalılar var. Hollandalılar Türkiye’yi, Marmaris’i çok sevdiklerini, defalarca izinlerini Türkiye’de geçirdiklerini söyleyip dile getirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141