• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Unutmadık, unutamadık

Unutmadık, unutamadık
1999'da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen kültür etkinliği ile anıldı.



1999'da hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen kültür etkinliği ile anıldı. Gecede konuşan Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, görevde kalmaları halinde “Unutmadığımız, unutamadığımız” tabirlerini kullandığı Barış Manço iç.in Marmaris'te, “Barış Manço Kültür Evi” açacaklarını, her yılda Barış Manço'nun adını taşıyacak programlar organize edeceklerinin sözünü verdi.


Atatürk Meydanı'nda düzenleneceği duyurulan etkinlik, hava muhalefeti dolayısıyla Elegance Otel'de gerçekleşti. Barış Manço'nun eşi Lale Manço, İnci İlbay'ın da katıldığı, oğlu Doğukan Manço'nun da şovlarıyla renk kattığı, Türk müzik dünyasının efsane isminin arkasındaki orkestra olarak görev yapan Kurtalan Ekspres'in unutulmaz şarkılarını seslendirdiği etkinlik, 7'den 70'e çok sayıda kişiye unutulmaz saatler yaşattı.

Manço hayranlarının ücretsiz katıldığı anma gecesinde, DJ setinin başına merhum sanatçının oğlu Doğukan Manço geçti. Sadece Barış Manço eserlerinin çalındığı gecede, Lale Manço ile İnci İlbay'ın da Doğukan'a zaman zaman eşlik etti. Ayrıca Manço'nun 90'lı yılların başında sunduğu “Adam Olacak Çocuk” programından görüntüler salona yerleştirilen dev ekrandan izlendi. Doğukan Manço, babası gibi “adam olacak” çocuklarla söyleşip, onları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi. Daha sonra sahne alan Kurtalan Ekspres, “Gülpembe”, “Kol Düğmeleri”, “Dağlar Dağlar” gibi unutulmaz eserlerini seslendirdi. Kurtalan Ekspres'in seslendirdiği Barış Manço şarkılarına salonda bulunanlar da eşlik etti.
Başkan Acar, unutulmaz gece dolayısıyla Lale ve Doğukan Manço'ya, İnci Albay'a ve Kurtalan Ekspres'e birer teşekkür plaketi verdi. Ali Acar plaket töreni sırasında yaptığı konuşmada, görevde kalmaları halinde “Barış Manço Kültür Evi” açacaklarını, her yılda Barış Manço'nun adını taşıyacak programlar organize edeceklerinin sözünü verdi. Acar, şunları söyledi: “Unutmadığımız, unutamadığımız, hem sanatçı kişiliği, hem enerjisi, hem de kişiliğiyle, Türkiye'ye ve dünyaya örnek olmuş çok sevgili Barış Manço anısına düzenlenen bu geceye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görevimizi sürdürme şansını bir kez daha elde edersek, Barış Manço Kültür Evi açacağız. Barış Manço'nun adını taşıyacak, yaşatacak programlar organize edeceğiz.”
Plaket töreninin ardından Kurtalan Ekspres, 3 şarkı daha seslendirip konserini bitirdi. Ancak, izleyenlerin yoğun isteği ve bu yönde tempo tutmaları nedeniyle sahneden inmedi. Saat 22.00'de bitmesi planlanan etkinlik, yaklaşık 1 saat geç sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141