• BIST 9629.19
  • Altın 2475.384
  • Dolar 32.4484
  • Euro 34.4945
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

UMUDUMUZ BARIŞ İÇİNDE BİR TÜRKİYE

UMUDUMUZ BARIŞ İÇİNDE BİR TÜRKİYE
CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ali Arlı ilçe örgütünde yaptığı basın açıklamasında: “Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak Biliyoruz ve inanıyoruz ki, katilleri yargılanıp azmettiricileri ile birlikte hak ettikleri cezalara çarptırıldığı z

CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ali Arlı ilçe örgütünde yaptığı basın açıklamasında: “Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak Biliyoruz ve inanıyoruz ki, katilleri yargılanıp azmettiricileri ile birlikte hak ettikleri cezalara çarptırıldığı zaman adları Berkin konmuş çocukların oynadığı tüm parklarda ve ülkemizin dört bir yanında Elvan Elvan çiçekler açacak!”.

 

 

 CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ali Arlı, sözlerini şöyle devam etti: “Bu ülkeyi ve bizleri ölümlere, katliamlara alıştırmaya çalışanlar çok iyi bilsin ki, alışmayacağız!
Gözümüzün önünde işlenen cinayetlere sessiz kalmayacak, faillerinin cezasız bırakılmasını kabullenmeyeceğiz!
14 yaşında evinin sokağında biber gazı fişeği ile öldürülen Berkin Elvan’ın bütün katilleri ve azmettiricileri yargılanmadan ve hak ettikleri cezalara çarptırılmadan rahat bir uyku uyumayacağız.

Berkin; tam 259 gün boyunca milyonlarca insanın onunla birlikte ülkede özgürlük ve demokrasinin “ iyileşmesini, hayat bulmasını bekledi.
Ne yazık ki kardeşimiz Berkin 11 Mart 2014 günü yaşamını yitirdi. O günden bu yana ülkemizin üstüne çöken karanlık; her şeyi çürüterek derinleşmesini sürdürdü. Gencecik bedenlerin ölümü üzerinden sürdürülen iktidar oyunları ve şiddet politikaları aramızdan Abdullah Cömert’i, Ali İsmail’i, Ethem Sarısülük’ ün, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit Gedik’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın ve Ahmet Atakan’ın ölümüyle devam etti. Ama herkes şunu şöyle bilsin ki; eşit, özgür, demokratik ve barış içinde bir Türkiye’nin umudu olarak yaşamaya devam edecekler.14 yaşında evinin sokağında biber gazı ile öldürülen berkin elvan gezi olaylarında birçok şeyin sembolü olmuştur. Hükümetin çocuk, genç, yaşlı, kadın, ayırt etmeden insan dışı müdahalelere maruz bırakılmasını temsil eder. Hükümetin örgütlü toplumdan korktuğunu temsil eder. Geleceğin hükümet tarafından nasıl yok edildiğini temsil ede. Fikir hürriyetinin katledişini temsil eder. Bir çocuk olarak ülkesinde özgürce dolaşamayacağını temsil eder.

 

Her gün bir başka gencin ölüm haberini alıyor olmamız bizlerin o kanlı dünyayı kabullenmemize yol açmayacak.

Ölüme karşı yaşamı savunmaya inatla ve ısrarla devam edeceğiz. Berkin’in o kısacık ömründen bizlere yansıttığı gelecek umuduna olan inancını yaşatacak yeni Berkin’ler öldürülmesin diye katillerinin yargılanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılması talebindeki ısrarımızı sürdüreceğiz.

Başkan Arlı: “Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak Biliyoruz ve inanıyoruz ki, katilleri yargılanıp azmettiricileri ile birlikte hak ettikleri cezalara çarptırıldığı zaman adları Berkin konmuş çocukların oynadığı tüm parklarda ve ülkemizin dört bir yanında Elvan Elvan çiçekler açacak!” dedi

 

Basın toplantısına İlçe Başkanı Zekican Balcı, Kadın Kolları Başkanı Zehra Gezer, eski ilçe başkanı Fatma Gebeş Çimen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.                

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141