• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ÜLKENİN BÜTÜN GERİCİLERİ BİRLEŞİN!

Zeki SARIHAN

Türkiye’nin bütün gericileri, İslamcısı, milliyetçisi, Osmanlıcısı birleşin. Devletin içine sızarak, toplumun kılcal damarlarına girerek, devletin başına geçerek epey mesafe almıştınız. Ama eğer birleşmezseniz ipin ucu elden kaçabilir. Alttan alta homurtuların yükseldiğini işitiyor olmalısınız. Gün sizin güçlerinizi birleştirme ve iktidara sülük gibi yapışma gününüzdür. 

Zira yüz elli yılda bir ayağınıza gelen böyle bir fırsatı bir daha yakalamanız güçtür.

Silah tutanlar emrinizdedir, terazileri tutanlar sizin gözlerinizin içine bakıyor! Paraların efendileri bir sözünüzü iki etmiyor. Nice babayiğit kalemşorlar her gün sizin ne kadar haklı olduğunuz konusunda kalem oynatıyor. Renkli camlardan sabah, öğlen, akşam ve gece sizinkiler halka parmak sallayıp duruyor.

Düne kadar kol kola aynı yolları birlikte yürüdüğünüz, aynı yağmurda beraber ıslandığınız ortağınız da bir kalkışmada bulunup size altın tepsi içinde bir fırsat sunmuşken, Güneydoğu kentlerinin altı üstüne gelip lazım olduğu kadar ürküntü yaratmışken, dün stratejik ortağınız olan ve size bölgede taşeronluk görevi veren dünyanın jandarması ile de bölge hakimiyeti çekişmesi yüzünden aranıza kara kediler girmişken ayrı ayrı durmanız size yakışmaz. Bu fırsat bir daha ele geçmez. 
Dağarcığınızda ne kadar bet söz, küfür, hakaret varsa tükürüklerinizle birlikte muhaliflerinizin üstüne saçınız.

Vahşi kapitalizm sizden yanadır. Ortaçağ’ın hâlâ yaşama imkânı bulan cehaleti, sevgili yavruları olarak sizi emzirmeye ve beslemeye devam edecektir.

Birleşin ki, İkinci Mahmut’tan başlayarak Büyük Reşit Paşa’dan, Mithat Paşa’dan, Namık Kemal ve Ziya Paşa’dan, İkinci Meşrutiyet’in hürriyet kahramanlarından, başında Mustafa Kemal Paşa olan Kuvayı Milliyecilerden, Nazım Hikmet, Şefik Hüsnü, Mehmet Ali Aybar, Yaşar Kemal ve bilumum sosyalistlerden öcünüzü alabilesiniz. Siz birleşmezseniz Sultan Abdülhamit’in, 31 Mart gericilerinin, Düzce-Bolu-Adapazarı isyancılarının ve Anzavur Ahmet’in kemikleri sızlar. Halifeciliğin geri gelmesi için ayaklananlar mezarlarında ters dönerler.

Kadınları evlerine kapatmanın, öğrencilerin beynini dumura uğratmanın, bütün okulları küf kokuşlu medreseye çevirmenin yolu sizin birleşmenizden geçer.

Siz güçlerinizi birleştirmezseniz, komşularımızla ve bütün milletlerle barış içinde yaşama tehlikesi baş gösterir. Siz birleşmezseniz, hükmettiğiniz topraklara yeni geniş arsalar katmak, yeni zenginlikleri ele geçirmek, yeni tebaalara hükmetmek nasıl mümkün olur?

Siz zaten mayasında baştan beri gericilik bulunanlar, hazır soldan çark edip sizi desteklemekte olduğunu her gün ilan eden hazır kuvvetler de varken ve bir nehirde iki kez yıkanılabileceğini zannedip milletin önüne hedef olarak 80 yıl öncesini koyanlar bulunurken bu fırsatı nasıl kaçırırsınız?

Artık bu sofrada ne varsa çoğu sizindir. Daha çoğunu, hepsini ele geçirmek için birleşmeniz şarttır. Bu ganimeti aranızda nasıl olsa bölüşürsünüz. Kiminiz yağlı ihaleler alır, kiminiz vali, kaymakam olur. Bir kısmını mebuslukla ödüllendirirsiniz. Vakıflarınız daha çok arsa, bina bekliyor.

Birleşiniz ki ayakkabı kutuları boş kalmasın!

Birleşmezseniz, bu harmanın sonu gelebilir.

Adalet, eşitlik, özgürlük isteyenlere haddini ancak birleşerek bildirebilirsiniz. Üniversiteleri, bilim yuvalarını ancak birleşerek bunlardan temizleyebilirsiniz. Siz birleşmezseniz ortalık zifiri karanlığa kesmez.

Düşünce özgürlüğünden, demokrasiden, insaniyetten ne kalmışsa kökünü ancak birleşerek kazıyabilirsiniz. 
Gün bu gündür. Bu fırsat bir daha ele geçmez.

Türkiye’nin bütün gericileri birleşiniz.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141