• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın Muğla Ziyareti

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın Muğla Ziyareti
Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla’da bulunan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı Makamında ziyaret etti.

                Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla’da bulunan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı Makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette, Büyükelçi Andrii Sybiha, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın turizm, tarım ve madencilik alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

 

Vali Orhan Tavlı, “İlimiz, verimli toprakları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri yönünden zengin bir yapıya sahiptir. Yeryüzü güzelliklerinin yanında yeraltı zenginlikleri bakımından da oldukça zengin. İki uluslararası havalimanına sahibiz. Sağlık altyapımız oldukça güçlü. İlimizde Covid-19 vaka sayısı oldukça düşük. Muğla’da vatandaşlar Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere riayet ediyorlar. Bu nedenle yerli ve yabancı misafirlerimiz Muğla’yı tercih ediyor. Konaklama tesislerinde Covid-19 tedbirleri kapsamında bütün hazırlıklar yapılıyor. Konaklama tesislerimizin birçoğu Sağlıklı Turizm Belgesi aldı. Birçok tesisimizde hazırlıklarını yaparak belge alma aşamasına geldi” diye konuştu.

 

Vali Orhan Tavlı, Temmuz ayı itibariyle turizm sezonunun hareketleneceğini ve Ukraynalı misafirleri Muğla’da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

 

Muğla’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Andrii Sybiha, Ukraynalı turistlerin Türkiye’yi hem iyi bir tatil yapmak için hem de güvenli bir ülke olduğu için tercih ettiklerini söyledi. Büyükelçi Andrii Sybiha kendilerinin de Ukraynalı turistlerin Türkiye’ye daha çok gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

 

Muğla’da yaşayan Ukrayna vatandaşlarının kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ve bundan dolayı duydukları memnuniyeti aktaran Büyükelçi Andrii Sybiha, Türkiye’de çok sayıda Ukrayna vatandaşı ve iş adamı olduğunu belirtti.

 

Ziyarette iki ülke arasında ticaret alanında karşılıklı işbirliğine de değinildi.

 

Ziyarette Büyükelçi Andrii Sybiha Vali Orhan Tavlı’ya Ukrayna’nın özel akasya balını hediye etti. Vali Orhan Tavlı’da Muğla’nın meşhur çam balını hediye ederek, Türkiye’de çam balı üretiminin yüzde 80’inin Muğla’da üretildiği bilgisini paylaştı.

 

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Büyükelçi Yardımcısı Valentyna Khorunzha, Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu, Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Vyacheslav Khomenko ve Gazeteci Olga Budnyk bulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141