• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Uğur Dündar maça hazır mı?

Uğur Dündar maça hazır mı?
Gözler Uğur Dündar'da olacak? Tarihi oturumu yönetecek olan tecrübeli isim neler söyledi?

AKP'li Dengir Fırat ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Meclis'te kameralar önünde yapacağı tartışmayı yönetecek olan Gazeteci Uğur Dündar “Siyasi etiğin sınırlarının zorlanmayacağına inanıyorum” dedi.

NTV'nin Haber Merkezi programında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Uğur Dündar, canlı yayındaki oturumun iddialarla sınırlı kalacağını belirterek “Yadırgadığımız o üslubun bu kez yaşanmayacağını düşünüyorum” dedi. Uğur Dündar şöyle konuştu:

BENCE ZOR OLMAYACAK

Ben dürüst ve adil olacağım konusunda herhalde bunca yıldır tüm kamuoyuna, siyasetçilere gereken güveni vermiş olmalıyım ki her iki siyasetçide benim adım gündeme geldiğinde tereddütsüz kabul ettiler. Dolayısıyla bu son günlerde, özellikle hepimizin yadırgadığı tartışma üslubunun ben son bulması için -az önce sizde noktalı üslup dediniz- bu üsluba bir nokta konması için, bu açık oturumun fevkalade yararlı olacağına inanıyorum.

TARTIŞMA KONUSU İDDİALAR SINIRLI

Hayır. Daha doğrusu kendilerinden böyle bir talep gelmedi. Ben sadece dün ana haber bültenimizden canlı yayında bir kez daha teyitlerini aldım. Her ikisi de saat 14.30'da Meclis'te olacaklarını ve benim bu açıkoturumu yönetmemi istediklerini bir kez daha teyit ettiler. Benim için mesele orada bitmiştir. Zaten tartışma konusu iddialar sayılı. Bizim açık oturumumuzda bununla sınırlı kalacak.

Ben olmayacağını tahmin ediyorum siyasi etiğin sınırlarının zorlanmayacağını ve daha önceki tartışmalara egemen olan ve hepimizin yadırgadığı o üslubun benimsenmeyeceğine inanıyorum.

SİYASİ KÜLTÜRÜN PARÇASI

Ben aslında tartışmaların açıkoturumların siyasi kültürün bir parçası olması gerektiğine inanıyorum. Daha doğrusu siyasi alışkanlığın ve gereğin bir yansıması olarak değerlendiriyorum. Gelişmiş çağdaş demokratik toplumlarda ülke sorunları o dönemde ülkenin yönetiminde bulunan ya da parlamentoda temsil kabiliyeti bulunan tüm siyasi partilerin liderlerinin ya da temsilcilerinin katılımıyla belirli periyotlar halinde gerçekleşir. Geçmişte bu da bizim ülkemizde yaşanmıştı bu alışkanlık vardı. Özellikle TRT'nin -siz çok iyi bilirsiniz- tek kanallı yıllarında açıkoturum diye programlar bile vardı. Ama maalesef daha sonra ülkeye egemen olan kamplaşma ve kutuplaşma gerginlik iktidarla muhalefetin bir araya gelebilecekleri bu açıkoturumların devamına imkan kılmadı. Hatta aralar giderek açıldı. Ben dilerim oturum böyle bir başlangıcı da sağlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141