• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Üç derin kaza ve bir suikast

Üç derin kaza ve bir suikast
Susurluk'tan Ergenekon'a uzanan yolda çok önemli bir iddia ortaya atıldı. İşte insanı bu kadar da olmaz dedirten iddia!

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu programda Susurluk'tan Ergenekon'a kadar uzanan süreçte yaşana üç "derin" kaza masaya yatırıldı. Susurluk kazası ile Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu'nun iki önemli isminin ölümüyle sonuçlanan kazaların perde arkası tartışıldı.

Programa Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, İncetahtacı'nın oğlu Yahya İncetahtacı, Akyürek'in kuzeni Mehmet Akyürek, Susurluk hükümlüsü, özel timci Ercan Ersoy ve eski polis Gazi Bizkaya katıldı.

İncetahtacı, 21 Kasım 1999'da Esenboğa havalimanı yolunda geçirdiği kazada ölen babasının suikasta uğradığını öne sürerek şunları söyledi: "Susurluk olayı bir zihniyetin ürünüydü. Babam bu zihniyeti deşifre etmenin peşindeydi. 'Bu olay 3 - 5 ismin olayı değildir' diyordu. Bu zihniyeti deşifre etmez isek '2018'de Estergon'u konuşacağız' diyordu. Yüzde 100 diyemesek bile babam bize göre öldürüldü."

“Bedri Bey it kapanıyla kıstırıldı”

Elkatmış ise, İncetahtacı'nın öldüğü kazayı 10- 15 dakika sonra gördüğünü belirterek, "O sabah hava açık, yağış yoktu. O kazada ölüm olması mümkün görünmüyordu" dedi ve şöyle konuştu: "Hiç ipucu yoktu. Epeyce bir zaman geçti bir milletvekili arkadaşımız bana geldi. 'Bana telefon geldi bir astsubay ismini söylemedi, numarasını vermedi. Bedri Bey it kapanı ile kıstırıldı trafik kazası yaptırıldı öldürüldü' dedi. Olayı gören bir kişi de ortaya çıkmayınca hiçbir ipucu bulamadık."

ÇATLI OLAY YERiNDE YAŞIYORDU

Susurluk hükümlüsü eski Özel Timci Ercan Ersoy ise Susurluk kazasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sedat Bucak'ın yakın koruma polisi olduğunu aktaran Ersoy, "Kaza benim önümde oldu. Rahmetli Hüseyin Kocadağ yandan çıkan kamyonu görmemiş. Kapıyı ilk açtığımda Abdullah Çatlı ve Gonca Us adeta top olmuş gibi vites kutusunun üzerine yumulmuşlardı. Herkes birbirine girmiş haldeydi. Araba içinde Sedat Bucak'ı aradık. Torpidonun altına sıkışmıştı. Çatlı'yı arabadan ilk çıkardığımda yaşıyordu. Yolda nabzının atmadığını fark ettim, hastanede öldüğünü söylediler" dedi.

ÖCALAN'A TÜNELDE SUiKAST PLANI

E rcan Ersoy, Abdullah Öcalan'a Şam'da planlanan "tünel kazma" yöntemli suikast planını da şöyle anlattı:

"Bekar arkadaşlardan 30-35 kişilik bir birlik oluşturuldu. Bu birlik çok özel eğitime tabi tutuldu. Eğitimi Özel Harp Komutanlığı verdi. O sırada Öcalan Şam'da bir kuvvet komutanının da oturduğu çok sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu sokakta oturuyordu. Bazı görevliler eylem için Zonguldak'taki maden ocaklarında tünel kazma eğitimi bile aldılar. 350-400 metre tünel kazılarak evinin altına patlayıcı yerleştirilerek imha edilmesi planlanmıştı. Ancak örgüt aldığı istihbaratla evini değiştirdi."

'Akyürek son dönem çok tedirgindi'

A kyürek'i 1983'ten beri tanıdığını ve kazanın "cinayet" olduğunu öne süren Gazi Bizkaya şöyle dedi: "Akman, son dönemde çok düşünceli ve tedirgindi. Başbakanlık'taki makamında oturmazdı. Onu çıkmaza soktular. Cenazeyi defnettikten sonra Tuncay Özkan'la Ankara'ya geldik. Birlikte ofise gittik. Özkan bilgisayarını açınca bilgisayardan duman çıktı. 'Buna kısa devre koymuşlar' dedi.

Bilgilere ulaşılmasın diye bunu yapmışlar. Neticede bilgisayar açılamadı. Tuncay Bey, ofisten 3-4 koli evrak alıp gitti."

'İstihbarat kullanıp öldürmüş olabilir'

Mehmet Elkatmış ise Akyürek'in komisyona faydalı olmadığını belirterek, "Bazı istihbarat servislerince kullanılıp öldürülmüş olabilir" dedi.

Akyürek'in MİT elemanı olduğu yönünde iddiaların kulağına geldiğini anlatan Elkatmış, "Komisyon sırasında hep dışarıya bilgi verdi. 'Akman not al bunları soruşturalım' derdim. Ancak hiç bunları not alıp önümüze getirmezdi" dedi. Akman Akyürek'in kuzeni Mehmet Akyürek ise, “11 yıl önce bir trafik kazasında vefat etti. Mezarında rahat bırakılsın, huzur içinde uyusun" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141