• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

U14 TÜRKİYE BASKETBOL ŞAMPİYONASI FETHİYE VE GÖCEK’TE

U14 TÜRKİYE BASKETBOL ŞAMPİYONASI FETHİYE VE GÖCEK’TE
2019 – 2020 sezonu Türkiye Erkekler U14 Basketbol Turnuvası maçları13-19Nisan 2020 tarihleri arasında Fethiye ile Göcek’te gerçekleştirilecek.

                      Türkiye Basketbol Federasyonu ve Fethiye Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenecek organizasyon, Fethiye Beşkaza Spor Salonu ve Göcek Spor Salonu’nda yapılacak.

Turnuva kapsamında hepsi birbirinden heyecanlı maçlar sporseverleri bekliyor. 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek turnuvaya katılacak takımlar toplam 400’den fazla sporcu, sporcu aileleri vekulüp idarecileriyle Fethiye’ye geliyor. Ayrıca, maçları yönetecek hakemler, gözlemciler ve Federasyon yetkilileriyle beraber bu sayının 400’ü aşacağıbildiriliyor.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuyla ilgili olarak,“Basketbol Federasyonu ile kurduğumuz iyi ilişkiler sayesinde, geçen yıl Eylül ayında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası maçlarına Fethiye ile Göcek’te evsahipliği yapmıştık.

Hatırlanacağı gibi, seçim kampanyası zamanında Fethiye’yi bir spor kenti yapma iddiasında olduğumuzu belirtmiştik. Çünkü Fethiye’de bunun için yeterli bir potansiyel olduğuna inanıyoruz.Amacımız, sporda Muğla ilinin en önde gelen ilçesi olmaktır.

            Erkekler U14 Basketbol Turnuvası maçlarının da burada oynanmasıyla kısa arayla ulusal bir basketbol turnuvasına evsahipliği yapmış olacağız. Zaten Türkiye Basketbol Ligi’nin lideri Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un bu sezon gösterdiği başarılı performansı herkes takdir ediyor. Bu arada, bize güvenerek, şehrimize yine bir ulusal turnuva veren Türkiye Basketbol Şampiyonası yetkililerine de  teşekkür etmek isterim.

Basketbolun yanında, diğer spor branşlarına da ilgimiz ve desteğimiz devam ediyor. Örneğin, yine ulusal çapta iki tenis turnuvasının şehrimizde düzenlenmesi için temaslarımız sürüyor. Konu tamamen netleştiğinde bunu da kamuoyu ile paylaşacağız.Bu tip sportif faaliyetleri gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Alim Karaca, “söz konusu organizasyonun başarılı geçeceğine emin olduğunu” belirterek, “bu etkinliğin, Fethiye’nin basketbola verdiği önemi Türk basketbol kamuoyuna bir kez daha göstereceğini” vurguladı.

 

FETHİYE’DE YÜKSELEN DEĞER : BASKETBOL

 

            Türkiye Basketbol Federasyonunun Yurtiçi Altyapı Faaliyetleri kapsamında13-19 Nisan 2020 tarihleri arasında Fethiye ile Göcek’te düzenlenecek olan U14 Erkekler Basketbol Şampiyonasına aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Darüşşafaka gibi Türk basketbolunun en önemli takımlarının altyapı oyuncuları katılacak.

Basketbol otoriteleri, “geçen yıl Eylül ayında Fethiye ile Göcek’te oynanan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası maçlarının ardından, Türkiye Erkekler U14 Basketbol Turnuvası maçlarının da yine Fethiye ve Göcek’te oynanacak olmasının Fethiye’nin basketbola verdiği önemi tüm kamuoyuna gösterdiğini, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Türkiye Süper Ligi’ne çıkması halinde Fethiye’nin sporda çok ciddi bir aşama kaydetmiş olacağını” vurguladılar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141