• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'yi zıplatacak sektör

Türkiyeyi zıplatacak sektör
Abdullah Gül, bilişim sektörünün önemine değindi. Teknoloji üretmenin Türkiye'nin önceliği olması gerektiğini dile getirdi ve ekledi;

25. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın Sheraton Otel'de yapılan açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, kurultayda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bu konulara gösterdiği önemi ve verdiği desteği göstermek için bu alandaki faaliyetleri himayesine aldığını belirterek, bundan sonra da bütün faaliyetleri yakından takip edeceğini, destekleyeceğini ve üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

BİLİM TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİ OLMALI

TBMM'nin yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada da bu konuların altını çizdiğini hatırlatan Gül, bilim, teknoloji üretmenin, araştırma ve geliştirme çalışmalarının Türkiye'nin önceliği olması gerektiğini hatırlattı. Kamu, özel sektör, üniversitelerin temsilcilerinin, öğrencilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu kurultayda bir arada olmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, yapılacak değerlendirmelerin Türkiye için faydalı olacağını ifade etti.

Gül, ''Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesine yönelik strateji belgesinin neresindeyiz, ne kadarını uygulayabildik, hangi adımları attık, hangilerinde geciktik... Bütün bunların fotoğrafının bu toplantıların neticesinde ortaya çıkacağına inanıyorum'' dedi.

GÜL GELECEKTEN ÜMİTLİ

Türkiye Bilişim Derneği dergisinin son sayısını dikkatli bir şekilde incelediğini, sektörün önemli isimlerinin fikirlerini okuduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, okuduklarının kendisine gelecekle ilgili ümit verdiğini belirtti.

Türkiye'nin sanayi devrimini gecikerek takip ettiğini ama iletişim devrimini anında izleyebildiğini, bir gecikmenin söz konusu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ''Onun için gayretlerimizi özellikle yoğunlaştırmamız gerekir. Bilişim sektörünün sunduğu avantajları Türkiye olarak hepimiz, hep beraber, en iyi şekilde değerlendirir, kullanır ve bunu en iyi şekilde uygularsak çok gelişmiş olan ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatma açısından büyük bir avantajı da elde etmiş olacağız'' diye konuştu.

E-DEVLET KONUSUNDA TEK KAPI SÜRECİNE GEÇMEK

Türkiye'de bu alanda 5-6 yıl öncesine göre çok önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, genç bir nüfusa sahip Türkiye'de gerekli alt yapının bulunduğunu kaydetti.

E-devlet konusundaki gelişmeleri de memnuniyetle takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, kamunun görevinin vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu, bu aşamada teknolojiden de faydalanılması gerektiğini anlattı. Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ''e-konsolosluk'' projesini kıvançla gerçekleştirdiğini belirten Gül, ''e-devlet konusunda tek kapı sürecine geçmek, bilgi paylaşımının güvenli bir şekilde bütün kurumlar tarafından yapıldığını görmek hem hepimizi sevindirecek, onurlandıracak aynı zamanda da vatandaşlarımızın hizmetlerini, ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirecektir. Artık devlet kurumlarının önünde kuyruklar oluşturma, sırada bekleme bize yakışmaz gerçekten. Bunların hepsinin yavaş yavaş kalktığını görmek hepimize eminim ki güven vermektedir'' diye konuştu.

Gül, toplantının sonuçlarının Türkiye için çok önemli olacağını belirterek, bunların dikkatli bir şekilde devlet ve hükümet tarafından takip edileceğini kaydetti. Gül, ''Bu hepimizin dayanışması, Türkiye'yi bir yerden başka bir yere taşıma meselesidir'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141